Esports B92.net

Mineski osvojio PGL Dota Minor

Trenutno najjača SEA ekipa je ostvarila ono što joj je iz ruku izmaklo na StarLadderu-u, osvojili su Minor.

SyS KlanRUR
Podeli

Team DK je kao u najboljim danima! Oprostite, reinkarnacija legendarnog tima i saradnje između Mushi-ja i IceIceIce u trenutnoj postavi Mineskija daje rezultate. U finalu PGL-ovog Minor turnira u Bukureštu, savladali su glatko LGD 2:0 za titulu i hrpu novca i kvalificionih poena za TI8.

Tokom čitavog turnira, Mineskiju je išlo glatko, ali ovog puta nije bilo Team Liquida da ih zaustavi na samom kraju kao na StarLadderu. Redom su pali Na’Vi, EG, Immortals i LGD, ali sumnjamo da bi neka od ekipa protiv kojih Mineski nije zaigrao mogla da ih zaustavi.

LGD je pokazao dobre igre ali nedovoljno dobre protiv SEA ekipe u finalu, pa je posle relativno brzih i sličnih partija kineska ekipa predala titulu IceIceIce-u. Treba pohvaliti i ostale članove Mineskijeve postave jer od početka Dota Pro Circuita u vidu niza Minor i Major turnira, ovi momci igraju zaista sjajno. Nana je pružao sjajne parije i ranije, ali Jabz i Ninjaboogie su zaista podigli formu na nivo na kojem ih do sada nismo videli.

EG je i pored nastupa u polufinalu u zaista zabrinjavajućem stanju, a izgleda kao da ekipa zaista ne može da pronađe svoje pikove heroja. Cr1t i Fear ne izgledaju kao da se najbolje razumeju, dok igre Suma1l-a i Universe-a nisu na nekadašnjem nivou. Jedina ekipa koji je na turniru EG uspeo da savlada je VG.J Thunder koji ni sam nije briljirao.

Ova titula stavlja Mineski na čelo trke koja vodi na TI8, pa sada posle osvojenog drugog mesta na StarLadderu i prvog u Bukureštu ova SEA ekipa ima 720 poena, dok je drugo mesto i dalje u rukama Team Liquida sa 450 poena. Ovo neće dugo potrajati jer nas za samo tri dana očekuje spektakl u vidu Major turnira ESL Hamburg 2017. Borba za 1500 poena i milion dolara koju Mineski neće videti, jer im je Fnatic ukrao mesto predviđeno za SEA ekipe u ovom takmičenju. Team Liquid je sa druge strane, opravdani favorit pa očekujemo promenu na bodovnoj tabeli.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu