Esports B92.net

Team Liquid osvojio StarLadder Minor

U finalu je pao Mineski sa 3:1 ali možda i najbolju šansu za tron je ispustio iz ruku tragični MidOne sa samo nekoliko sekundi nepažnje.

SyS KlanRUR
Podeli

Kada vam je midlejn igrač dovoljno detinjast, razmažen i svojeglav da zahteva drugog heroja u svakom meču i nikada ne igra istog heroja dva puta za redom, a vi i dalje osvajate turnire zaredom, ipak ste neki novi nivo. Team Liquid je osvojio 135 000$ i polovinu svih Dota Pro Circuit poena što ih stavlja na 450 poena kao tim, dok se Mineski zadovoljio sa 270. CoL i Team Secret imaju po 90 poena.

Team Liquid je u finalu savladao Mineski rezultatom 3:1, gde je azijska ekipa povela ali je sa svakom sledećom partijom njen otpor bio sve slabiji. Tako smo u poslednjem meču videli sudar dva totalno različita tima, strašnog Liquida i nemoćnog Mineskija, a zanimljivi trojac core heroja Liquida je nešto što vredi zapamtiti za ubuduće. DK/Veno/AM su brzo završili gejm uz samo malu potporu Earth Spirita i KotL-a. Ovim je Team Liquid razbio kletvu koja kaže da osvajači The Internationala ne mogu da osvoje prvi sledeći turnir.

Veliki tragičari turnira su momci iz Team Secreta i specifično MidOne. Iako je mladi midlejner obično onaj bezgrešni oslonac ekipe, ovog puta je za samo 3-4 sekunde bacio sve nade i skoro pa dobijen meč. Previše agresivni nastup na Templar Assassin je zapečatio sudbinu Team Secreta u drugom meču i uskratio im još jednu šansu za finale turnira.

Iako ovaj Minor možda ne deluje kao veliki i kvalitetan turnir, zaista jeste bio. Novi nalet najboljih EU/NA/SEA ekipa je zaustavio samo Team Liquid. I sve to sa luckastim Miracle- i gomilom grešaka u lejning fazi. Nekako ovi momci u jednom trenutku odluče da je dosta bilo, genij Kuro pika se pokaže a individualni skill prevaziđe male razlike u Dota-dašnjem toku meča – i Liquid vas salomi u samo jednom okršaju.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu