Esports B92.net

Team Liquid siguran, SGE iznenadio Kineze

StarLadder i-League Invitational #3, to jest ukratko ovogodišnji prvi Minor turnir, vidi rasplet svoje grupe A. Team Liquid suvereno sedi na vrhu tabele sa dve pobede (4:0 u partijama).

SyS KlanRUR
Podeli

Iako osvajači The Internationala obično krenu jako loše u početak nove sezone, za Kuroa i drugare su jučerašnji mečevi delovali kao šala pa razbijaju ovu predrasudu. Način na koji Team Liquid trenutno igra im polako izgrađuje ime “meme team” zbog čudnih pikova i još čudnijih odluka u igri, koje ni na koji način nisu pogrešne, samo deluju kao – sprdnja.

SGEsports 2:0 Vici Gaming

Naizgled, ekipa Vici Gaminga je jača. U realnosti, Dota 2 se menja i evoluira, a Južna Amerika je definitivno pristigla ostatak sveta. Lekciju iz Dote su očitali u oba meča juče veteranima iz postave VG.

U oba meča je SGE nadigravao protivnika, čitajući svaku rotaciju i smoke ispravno, i kontrolišući bolje mapu. Supportovi SGE su totalno uništili supportove VG u borbi za prevlast nad mapom, a koliko je situacija bila tužna govori i podatak da je igračina popu LaNm-a imala 0-11-8 na Nyx Assassin. Istakli bismo i ogromnu pohlepu Elevena u prvom meču, koji je iz neobjašnjenih razloga mislio da protiv rane postavke SGE treba da igra pohlepnog Doom-a. Da se odlučio za +250HP talent, i neki manji slot poput Hood>Pipe of Insight builda sa dosta armora na početku, sigurno bi pružio čvrstinu igri Vici Gaminga.

Borba kod Roshpita je nešto za uživanje, pogledajte ispod koliko su školski SGE rasturili VG.

Team Liquid 2:0 Mineski

Tokom prvog meča sa Mineskijem, Liquid je imao postavu koja izaziva i oduševljenje i gađenje – veoma dobro osmišljen i potencijalno prejak pik Liquida mnogima vraća ružne uspomene na ranked mečeve i “cancer” heroje – Venomancer ultimate i Earth Spirit ultimate imaju sjajnu sinergiju, ubacite u kombinaciju još i oflejn Pugnu i Alchemista na midu, uz Chena u džungli i eto paklene ideje. Ideja nije radila jer je Broodmother u rukama IceIceIce stvorio dovoljno prostora na mapi da Mineski protiv Alchemist tima povede sa 10 000 golda razlike.

Ipak, Liquid je zadržao čvrstinu i pametnim pozicioniranjem odigrao oko jedina 2 core heroja koja su imali – Pugne u rukama Mind Controla, i Alchemista u rukama Miracle-. Matumba je imao pretežak gejm kao Venomancer protiv Brood-mame.

Liquid je meč preokrenuo tokom samo jedne borbe:

U snimku iznad nedostaje par ključnih sekundi koje pokazuju kako Miracle silovito protrčava kroz čitavu postavu Mineskija forsirajući cooldownove i trajanje BKB-a, dok se čitava postava Liquida povlači iza Matumbaman-a. Mineski je ostao zaglavljen u situaciji gde mogu samo da udaraju Matu Venomancera koji je u BKB efektu i već je bacio Poison Novu, i efektivno izgube vreme ili da se vrate na Miracle-a koji je iza njih i ubija im najjačeg core heroja u tom trenutku. Kada su se povukli, umalo obaraju Alchemista ali su preblizu postavljeni i ogroman damage Earth Spirita i Pugne ih vrlo brzo obara.

Radijacija, Poison Nova, Magnetize, Pugna i Chenov Heal, sve ovo je diktiralo da su produžene borbe poput ove protiv Liquida sulude.

Team Liquid 2:0 SGE

Liquid se lako prošetao kroz SGE, a za oba meča im je trebalo 57 minuta. Nije da je SGE igrao loše, samo je Miracle imao zaista dobar dan juče! U međuvremenu je Kuro pokazao kako i na pro mečevima može da troluje protivnike, pa je u borbu kao Chen poveo četiri kripa sa aurama koje smanjuju damage od magija.

Danas su na rasporedu mečevi grupe B, Newbee i CoL otvaraju dan, a sledi i derbi Team Secreta i Navija.

Sve mečeve možete gledati OVDE od 12h.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu