ViCi Gaming bolji od Virtus Pro-a u velikom finalu Dota 2 Majora

Kineska ekipa ViCi Gaming, slavila je danas u velikom finalu protiv favorizovane ekipe Virtus Pro i tako postala prva ekipa, koja je uspela da osvoji uzastopni Dota 2 Minor i Major turnir.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 25.03.2019.

16:24

ViCi Gaming bolji od Virtus Pro-a u velikom finalu Dota 2 Majora

Izvor: RUR Esports

Jučerašnji dan zapoečo je duelom Virtus Proa i Fnatica, koji su susreli u finalu lower bracketa. Iako je fnatic sjajno započeo ovaj okršaj brzom pobedom u prvom meču, ruska ekipa se ubrzo sastavila i tako napravila još jedan preokret na ovom turniru.

Posle kraće pauze čekalo nas je veliko finale. Na prethodna dva Majora turnira u ovoj sezoni, ekipa koja bi pobedila u lower bracket finalu, kasnije je osvajala turnir. U četiri od poslednjih 5 duela Virtus Pro, gubili su prvi meč. Taj trend se nastavio i u jučerašnjem finalu. Od samog starta prvog meča ViCi je delovao kao bolja ekipa, a nezaustavljivi paparazi na Morphlingu doneo je svojoj ekipi vodstvo. U drugom meču, kineska ekipa je pnovo bolje startovala. Do dvadesetog minuta su imali manju prednost, ali kako je vreme odmicalo, igrači Virtus Pro-a su pravili prostor za Ramzesa, koji je postajao sve jači na svom Anti Mage-u. Oko 49og minuta srušena je i poslednja odbrana ViCi Gaminga, a Virtus Pro je izjednačio ukupan rezultat.

U trećem meču ViCi draftuje agresivnu postavu. Nisu dali protivničkoj ekipi da dođe do daha na lejnovima, a fenomenalni Ori na Bloodseekeru, forsira Virtus Pro da napiše ”gg” posle samo 22 minuta. Virtus Pro je ponovo bio u zaostatku, pa su morali da smisle nešto novo. Noone po prvi put na ovom turniru bira Storma na midlejnu, a taj potez se 40ak minuta kasnije ispostavio kao pun pogodak. Iako je Ramzes takođe sjajno odigrao sa Juggernautom, Noone je briljirao na stormu, pa je samim tim ovaj duel išao u odlučujući peti meč.

U odlučujućem meču ViCi je odlučio da odigra na sličan način kao i u trećem meču. Bili su veoma agresivni na početku, a nakon što je VP izgubio sva 3 lejna, nikako nisu uspeli da se suprotstave kineskoj ekipi u teamfightovima. Ponovo, posle samo 22 minuta, Virtus Pro odustaje, a ViCi Gaming osvaja treći Dota 2 Major u Sezoni.

Pored osvojenih $350,000 i 4950 DPC poena, ono što je najbitnije za momke iz ViCi-a je to što su obezbedili učešće na The Internationalu. Što se nas tiče, ovo je zaslužena pobeda za ViCi, koji je nakon ubedljivog nastupa na Minor, nastavio da blista i na ovom turniru. Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, verujemo da je Paparazi zaslužio nagradu za MVP-a ovog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: