Esports B92.net

Svi dobijaju Aghanim Scepter u novom Dota 2 peču 7.22

Dugo isčekivani Dota 2 peč pojavio se rano ujutru, po završetku svih kvalifikacija za predstojeći Minor, čiji je cilj da potpuno osveži igru i promeni kompletnu metu pre nego što započnu pripreme za The International 2019. Kao što možemo primetiti, sve u ovom peču se uglavnom osvrće oko Aghanima, koji od danas mogu da koriste svi heroji, pa čak i Roshan.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Jedna od najvećih promena u novom peču, vezana je za 24 heroja, koja do sada nisu imala Aghanim. S obzirom da od sada Roshan može da dropuje Aghanim Shard, koji će vam služiti slično kao i Alchemistov Aghanim, svi heroji, koji nisu imali mogućnost da koriste taj item, sada mogu. Treći Roshan će od sada sa sobom nositi Aghanim Shard ili Refresher Shard. Dok će četvrti nositi i jedno i drugo.

Dva možda i najzanimljivija Aghanim dobili su Templar Assasin i Arc Warden. TA od sada može da se teleportuje na svoje zamke, dok Arc Warden može da stvara random rune.

Što se tiče Captains Mode-a i takmičarske igre, Io i Mars su otvoreni za korišćenje.

Takođe, prekopotrebni nerf za Drow je stigao, ali postavlja se sada pitanje, da li je to dovoljno. Neće više moći pomoću ultimate-a da ubija Ancient kripove iz jednog udarca. Marskmanship od sada prolazi samo kroz base armor, a ne kroz ceo.

Bitno je napomenuti da su support igrači mogu malo da odahnu, s obzirom da su wardovi pojeftinili. Observer Ward od sada košta 50 gold, a sentry 75. U desetom minutu stvoriće se dva Tome of Knowledge-a, umesto jednog, ali će ovoga puta imati cooldown od 5 minuta, što će sprečavati jednog igrača da iskoristi oba.

Mnogo heroja je dobilo velike promene, pa ukoliko želite da ih pročitate sve, savetujemo vam da posetite ovaj link.

Esports

Da li znate ko su najmlađi profesionalci i koliko zarađuju?

Za razliku od tradicionalnog sporta u esportu još uvek nismo otkrili u kojim godinama igrači ostvare svoj vrhunac, niti kada su spremni za penziju. Ipak, neretko se pojave klinci ne startiji od 15,16 godina, koji imaju već tada talenta da se takmiče sa onim najboljim. Pravi primer je bio Pakistanac Sumail, koji je 2015. godine sa ekipom Evil Geniuses osvojio najprestižnije Dota 2 takmičenje, The International. On je tada imao samo 16 godine i već tada je bio na vrhuncu svoje igre, osvojivši preko $1 milion dolara od pomenutog turnira. Iako je on i dalje veoma mlad, sa svojih 20 godina, više ipak ne spada u tu kategoriju najmlađih zvezda. Sada su se pojavili neki novi klinci, rođeni u novom milenijumu!

Ostalo sreda 26.06. 18:58 Komentara: 3

LUCAS1 i felps zamenili ekipe

Nakon što ekipa MIBR-a nije pokazala zadovoljavajuće rezultate u prethodnoj godini pokrenule su se brojne špekulacije u timu šta dalje raditi. Nakon što su u Katovicama izgubili polufinalnu trku, ekipi je znatno pao moral, što se odrazilo i na predstojeće turnire u izuzetno velikoj meri. Naime, ove godine MIBR nije uspeo da uđe u trku ni za jedan prestižni trofej, uprkos tome što su imali jako veliki broj šansi da se i njihovo ime nađe na spisku pobednika. Pored Katovica, Brazilci su ove godine učestvovali na BLAST Pro Series São Paulo turniru i StarSeries i-League Season 7 gde su oba puta ispali već u grupnoj fazi takmičenja, pokazavši veoma oskudnu igru.

CS:GO sreda 26.06. 15:23 Komentara: 0

TNC savldao RNG i obezbedio učešće na Internationalu

Dok je Team Liquid sinoć obezbedio plasman u TOP 3 na Majoru, TNC je upravo ostvario ono zbog čega su došli na ovaj turnir, a to je siguran plasman na Dota 2 International. Oni su u svom prvom meču upper bracketa savladali kineski RNG, čime su prešli crtu potrebnih poena za miran odmor pred najveći gejming turnir godine. Pored Fnatica, oni su druga ekipa iz jugoistočne Azije sa sigurnim mestom na TI9.

Dota 2 utorak 25.06. 18:09 Komentara: 0

Počinje nova sezona EBL-a

Ovog ponedeljka počinje nova, peta sezona Esports Balkan Lige. Kao što ste već navikli mečevi se odigravaju ponedeljkom i četvrtkom sa početkom prvog meča u 19h, dok se poslednji meč igra od 22h. Značajna novost za ovu sezonu je to da ćete svaki meč pored uobičajenih strimova moći i uživo da gledate na novom Sport Klub esports TV kanalu.

LoL ponedeljak 24.06. 19:39 Komentara: 0

Dota Underlrods – Upoznavanje sa igrom

Svi sada već znamo da je u trendu izbacivati nove AutoChess igre. Valve je Open Beta verziju svoje otvorio za sve korisnike 20. juna, pa nakon što smo isprobali igru, odlučili smo da podelimo sa vama neka početna uputstva kako bi lakše shvatili igru. Gotova verzija igre bi trebala da bude spremna u avustu 2019. godine.

Ostalo ponedeljak 24.06. 17:40 Komentara: 2
strana 1 od 19 idi na stranu