Esports B92.net

RNG i Alliance najbolji na startu Dota 2 Minora u Splitu

Sinoć se odigrao i poslednji meč grupne faze Dota 2 OGA PIT Minora, koji se održava u Splitu, pa nakon što je svako odigrao po 3 meča, RNG i Alliance se nalaze na vrhu svojih grupa.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Turnir je počeo 22. aprila i od tada su se svakog dana odigrala po dva meča obe grupe. Turnir nam je doneo par iznenađenja, a nakon ova 3 dana, RNG i Alliance su jedine dve ekipe bez poraza.

U grupi A, odmah iza RNG-a nalazi se BOOM ID, ekipa iz jugoistočne Azije, koja je iznenadila sve svojim pobedama nad Nindžama u Pidžamama i Gamibtom. Iako je Gambit u svakom okršaju uspeo da uzme jedan meč, oni se nalaze ne poslednjem mestu u grupi. Ipak, još uvek nisu ispali sa ovog takmičenja, pošto će se 26. aprila sastati sa Allianceom, koji je bio prvoplasiran u grupi B.

Od 8 ekipa koliko učestvuje na ovom turniru, ni jedna nas neće napustiti nakon grupne faze, pošto je njena svrha na ovom turniru da rangira ekipe za plej-of.

Ekipe i grupi B imale su gotovo identičan tok kao i grupa A. Odmah iza Alliance-a nalazi se južnoamerička ekipa, Majestic Esports, koja je najveće iznenađenje dosadašnjeg turnira. Poslednji okršaj grupne faze pripao je EHOME-u i Forward Gamingu, koji su se borili za prestiž, da ne bi ušli u dalju fazu bez pobede. Od FG-a smo očekivali više, a oni su završili identičnim skorom kao i Gambit, pošto je kineska ekipa na kraju izašla kao pobednik.

U naredna dva dana, gledaćemo samo po dva duela. Danas nas čekaju okršaji: RNG-a vs Forward Gaminga i Majestic Esports vs Ninjas in Pyjamas, dok će se narednog dana odigrati preostala dva: Boom ID vs EHOME i Alliance vs Gambit.

Esports

Dennis zamenjen u NiP-u; Organizacija traži zamenu za Get_Righta

Nakon serije katastrofalnih rezultata, organizacija Ninjas in Pyjamas je konačno odlučila da napravi promene u svom aktivnom sastavu. Denis ”dennis” Edman je prešao na klupu, sada već drugi put ove godine, kako bi napravio mesta za sedamnaestogodišnjeg Nikolasa ”Plopski” Gonzalesa, koji dolazi iz ekipe Ancient. Pored ove vesti, dodali su, kako su krenuli aktivno da traže zamenu za legendu Counter Strike-a Kristofera ”GeT_RiGhT” Alesunda.

CS:GO sreda 19.06. 18:49 Komentara: 0

Počele prijave za druge SESA Tekken 7 kvalifikacije

Ukoliko igrate Tekken, a pritom se zainteresovani da se takmičite na malo višem nivou, Serbian e-Sports Association (SESA) organizuje druge kvalifikacije, nakon kojih će igrači biti rangirani po bodovima, koje su osvojili tokom kvalifikacija. Takmičar sa najvećim brojem poena predstavljaće Republiku Srbiju na IeSF Svetskom Prvenstvu, koje će se održati krajem godinu u Seulu. U slučaju da dva igrača imaju isti broj bodova, gleda se međusobni skor, a ako prvoplasirani ne može da putuje na svetsko prvenstvo, priliku dobija drugoplasirani i tako dalje.

Ostalo sreda 19.06. 16:20 Komentara: 0

Poznati datumi kvalifikacija za Dota 2 International

DPC sezona 2018/2019 je još malo pa gotova, a do kraja nam je ostao još samo jedan Major. Za sada poznato nam je osam učesnika Internationala, a do kraja EPICENTER Majora u Moskvi saznaćemo preostale 4 ekipe, koje će svoj plasman obezbediti preko DPC poena. Poslednjjih 6 ekipa moraće da obezbedi svoje mesto preko kvalifikacije, a sada konačno imamo i datume istih, kao i Main Eventa na velikom turniru.

Dota 2 utorak 18.06. 18:07 Komentara: 2

World of Warcraft Classic – šta nas čeka

Bliži se Avgust, a sa njim i release date za klasičnu verziju WoW-a. Ako proteklih godinu dana niste proveli na dnu Đerdapskog jezera, onda ste svakako čuli za ovo. Elem, ovde ćemo pokušati da uspostavimo timeline događaja i eventualno odgovorimo na neka pitanja koja muče WoW zajednicu još od zvanične najave WoW Classic-a na prošlom Blizzconu.

Ostalo utorak 18.06. 13:37 Komentara: 12

NIP osvojio drugi uzastopni Dota 2 Minor

Nakon par vrelih dana u Kijevu, Nindže u Pidžamama, predvođene Amerikancem Piterom ”ppd” Dejgerom, osvojile su drugi uzastopni Dota 2 Minor, koji im je pored velike novčane nagrade doneo i plasman na EPICNETER Major u Moskvi. Iako su dan ranije izgubili od Alliance-a u upper bracketu, povratili su se kroz lower bracket, da bi im se revaširali u finalu. Ipak i poraženi Alliance dobio je svoje mesto na Majoru, što će za njih biti treće učešće u tekućoj sezoni.

Dota 2 ponedeljak 17.06. 17:11 Komentara: 0

Međunarodni olimpijski komitet razmatra da uvede esport na Olimpijadu

Kako javljaju razni izvori, Intel trenutno razgovara sa MOKom oko dogovora da esport bude deo Olimpijade, nakon što je Međunarodni olimpijski komitet izrazio svoju želju da uvede isti među olimpijske sportove. Saznajemo da je Intel zvanično započeo razgovore, ali ništa još uvek nije gotovo. Predsednik komiteta Tomas Bah je izjavio da neće dozvoliti ni jednu video igru na Olimpijadu, koja u sebi poseduje nasilje. Iako ovi razgovori očigledno još uvek nisu blizu bilo kakvog zaključka, ovo je veliki korak napred za sve one, koji se bore da esport bude priznat kao tradcijilan sport.

Ostalo četvrtak 13.06. 17:00 Komentara: 17
strana 1 od 18 idi na stranu