Esports B92.net

Nakon što je upropastio saigračima šanse za plasman na TI9 – Afoninje izbačen iz Gambita

Momci iz Gambita dugo neće zaboraviti kvalifikacije za Dota 2 International, na kojima su već u grupnoj fazi završili svoje učešće, iako su bili glavni favorit za osvajanje istih.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Gambit je kroz celu sezonu imao krajnje promenljivu formu, ali u poslednjih par meseci su izgradili formu i krenuli da prave malo bolje rezultate. Na poslednjem Majoru sezone. zamalo im je izmakao direktan plasman na TI9, što je značilo da će morati da se oprobaju preko regionalnih kvalifikacija.

Tamo su bili glavni favorit, ali vrlo brzo sve je krenulo po zlu. Nakon solidnog starta od 3-1, stvorili su se interni problemi, koji su rezultirali da Afoninje usred meča odluči da izađe i preda meč Winstrike-u. Nakon toga videlo se da ekipa ne igra na svom prepoznatljivom nivou, pa su vezali još 3 poraza, čime su zapečatili svoju sudbinu. Afoninje je istog trenutka bio kažnjen.

Mesec dana kasnije, kao što je bilo i očigledno, ekipa je odlučila da se rastane sa igračem. O samom odlasku može dosta da se priča, ali svima je očigledno šta je glavni razlog njegovog odlaska. Zajedno sa njim, ekipu će napustiti i trener Boo!k.

Esports

Na jesen stiže novi Dota 2 heroj!

Tradicija da Valve najavljuje nove heroje tokom Dota 2 Internationala se nastavlja! Između dva meča Team Liquida i Evil Geniusesa priakzan nam je trejler u kojem se upoznajemo sa novim herojem, po imeni – Snapfire! Ova heroina stiže na jesen 2019. godine.

Dota 2 petak 23.08. 13:34 Komentara: 4
strana 1 od 16 idi na stranu