Intervju sa Nikolom ”LeBronDota” Popovićem, najpoznatijim srpskim Dota 2 igračem

Nikola ”LeBronDota” Popović je jedan od najpoznatijih Dota 2 igrača sa ovih prostora, koji je se proslavio, kada je nastupao za Na’Vi, koji spada među najbolje Dota 2 organizacije svih vremena. U svojoj karijeri u par navrata nastupao je za Elements Pro Gaming, ekipu koja važi za najbolju sa ovih prostora. Ipak, sredinom aprila odlučio je ponovo da se oproba u jednoj stranoj organizaciji, kada je potpisao ugovor za Aachen City Esports.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 03.06.2019.

18:21

Intervju sa Nikolom ”LeBronDota” Popovićem, najpoznatijim srpskim Dota 2 igračem

Izvor: RUR Esports

Za par nedelja, počinju kvalifikacije za Dota 2 International, na kojima će Nikola pokušati da odvede svoju ekipu na najveći gejming događaj godine. Samim tim, poslali smo Nikoli par pitanja, na koja je on sa zadovoljstvom odgovorio.

Kada si počeo da igraš Dotu i kada si shvatio da možes da se takmičiš profesionalno?
Počeo sam da igram Dotu 1 pre 15ak godina u lokalnoj igraonici. Kada sam video da igram high rank pubove, tada sam shvatio da zelim da budem profesionalac.

Čime se baviš osim Dote i da li igraš još nešto u slobodno vreme?
Diplomirani sam inženjer građevinarsta, ali sve sam posvetio Doti i samo Dotu igram/radim.

Od aprila nastupaš za Aachen City Esports? Kako se osećaš u toj ekipi? Da li vidiš pozitivnu budućnost za istu?

Mislim da su svi igrači jako skilovani i da imamo jako dobre šanse za TI. Osećam se odlično u njoj! Ova ekipa svakako može da ima pozitivnu budućnost, jedini problem nam je to što se takmičimo kroz EU regiju, a svi znamo kakva je tamo konkurencija.

Za tebe nije prvi put da igraš kao kapiten? Da li se osećaj dobro u toj ulozi?

Bio sam kapiten i u prethodnom timovima, kao što su EPG i Double Dimension. Kada te igraci poštuju i slušaju, onda se osećam dobro.

Iako ste bili potpuni autsajderi na kvalifikacijama za Epicenter Major, malo vam je falilo da prođete grupni deo kvalifiakcija. Da li ste zadovoljni nastupom na tim kvalifikacijama ili ste mislili da možete više?

S obzirom da smo igrali samo 30 dana zajedno, zadovoljni smo ostvarenim rezultatom. Stekli smo dosta iskustva igranjem ovih kvalifiakcija. Naravno da mislim da smo mogli više, ali nam je falilo malo iskustva.

Polako se bliže kvalifikacije za TI? Da li i koliko se spremate za te kvalifikacije? Kakva su vam očekivanja?

Za 3 nedelje opet putujemo u Nemačku na bootcamp i tada nam kreću pripreme za TI kvalifikacije. Očekivanja su nam velika i mislim da imamo oko 30% šanse da se kvalifikujemo za TI pored Alliance-a,TFT-a i Chaosa.

Ranije si nastupao za veliku organizaciju poput Natus Vincere-a, kakva su tvoja isksutva iz te saradnje?

Iskustva su pozitivna, a igranje sa velikim igracima na velikim turnirima me je naučilo mnogo o igri i van nje, o životu itd. Imao sam i lepih i ružnih momenta, ali sveukupno samo veoma zadovoljan.

Sredinom prošle godine i početkom ove sezone, oprobao si se u domaćem sastavu? Da li si očekivao više od te petorke? Da li je radna etika glavni problem kod igrača sa ovih prostora?

Očekivao sam mnogo više od ove petorke. Imamo mnogo talentovanih igraca i mislim da je radna etika i mind set glavni problem kod nas.

Koji je najbolji igrač sa kojim si ikada igrao i ko je ostavio najveći utisak na tvoju karijeru?

Najbolji igrač sa kojim sam ikada igrao je definitivno Dendi! Možda ne mehanički, ali sveukupno njegov doprinos na ekipu u igri i van nje je ogroman. On mi je dosta pomogao da sazrim kao igrač definitivno.
Kakvi su tvoji utisci o najnovijem peču koji je izašao pre neki dan? Kako komentarišeš dramu oko Ceba i njegovih ”rasističkih izjava”? Peč je zanimljiv. Mislim da će se sa ubacivanjem 2 Tome of Knowledge-a više roamovati, jer suportovi ne moraju da misle o levelu previše. Vreme će pokazati sta ce biti peak patcha.

Mislim da se previse drami oko tih rasistickih izjava.

Da li možeš sebi obezbediti solidan život igranjem video igara profesionalno?
Mođe se obezbediti i viđe nego solidan život, dok je jedini problem stabilnost. Možeš da imaš dobru platu i ekipu i da se sutra probudis i da nemas ni platu ni ekipu. Takođe, kad se penzionišeš nemaš nikakvu garanciju za budućnost, tako da moraš biti u samom vrhu i zaraditi dobru sumu da bi obezbedio budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: