Esports B92.net

Forward Gaming doveo Pieliedie-a kao zamenu za Kitraka

Forward Gaming nikako ne uspeva da pronađe zadovoljavajuću formu u tekućoj sezoni, pa su samim tim odlučili da naprave dodatne promene u aktivnoj petorci.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Forward se upravio vratio sa OGA Pit Dota 2 Minora u Splitu, gde su na par trenutaka prikazali dobru igru, što nije bilo dovoljno da završe na boljem mestu od mesta broj 5. Iako su sredinom marta doveli dvojicu igrača na probni period, jedan od te dvojice, Kartik ”Kitrak” Rathi, je danas i zvanično zamenjen.

Na njegovo mesto dolazi dobro poznati Šveđanin, Johan ”pieliedie” Astom, koji je poslednje dve sezone proveo igrajući u jugoistočnoj Aziji za fnatic i Mineski. Oni će uskoro krenuti da se spremaju za ESL One u Birimingenu, a Pieliedie će pored pozicije broj 5, koji je preuzeo od Kitraka, preuzeti i ulogu kapitena, mesto na kojem je osveženje u ovom sastavu bilo neophodno.

Esports

Međunarodni olimpijski komitet razmatra da uvede esport na Olimpijadu

Kako javljaju razni izvori, Intel trenutno razgovara sa MOKom oko dogovora da esport bude deo Olimpijade, nakon što je Međunarodni olimpijski komitet izrazio svoju želju da uvede isti među olimpijske sportove. Saznajemo da je Intel zvanično započeo razgovore, ali ništa još uvek nije gotovo. Predsednik komiteta Tomas Bah je izjavio da neće dozvoliti ni jednu video igru na Olimpijadu, koja u sebi poseduje nasilje. Iako ovi razgovori očigledno još uvek nisu blizu bilo kakvog zaključka, ovo je veliki korak napred za sve one, koji se bore da esport bude priznat kao tradcijilan sport.

Ostalo četvrtak 13.06. 17:00 Komentara: 13

Prijavite se za Dota 2 SESA kvalifikacije - Pobednik će predstavljati Republiku Srbiju u Koreji

Ukoliko igrate Dotu, a pritom se zainteresovani da se takmičite na malo višem nivou, Serbian e-Sports Association (SESA) organizuje prve online kvalifikacije, čiji će pobednici obezbediti učešće na LAN završnicu u oktobru 2019. godine. Pobednik tog LAN takmičenja imaće priliku da predstavlja Republiku Srbiju na IeSF takmičenju u Južnoj Koreji, koje će se održati krajem godine.

Dota 2 četvrtak 13.06. 15:32 Komentara: 0

Prijaviti se za ESPORTS MOBILE LEAGUE – najveće Clash Royal i Brawl Stars takmičenje na Balkanu

Ukoliko želite da se oprobate protiv najboljih Clas Royale i Brawl Stars igrača, Esports Mobile League je ono što bi trebalo da vas zanima. Upravo je najavljena nova sezona Clash Royal lige, sada pod nazivom Esports Mobile League (EML). Nova sezona je nastavak prethodne lige, Royale Balkan lige, jedinstvene i jedine na ovim prostorima, koja se održala krajem prošle godine.

Ostalo utorak 11.06. 16:55 Komentara: 0

Kompletiran spisak učesnika Esport Balkan Lige

Danas su i konačno završene kvalifikacije za petu sezonu Esport Balkan Lige. Kroz nekoliko sedmica nadmetanja u Nacionalnim Esport Ligama, dobili smo i dve ekipe koje kompletiraju spisak učesnika EBL-a. U pitanju su dva slovenačka tima: The Plan i Upper Echelon.

LoL ponedeljak 10.06. 16:41 Komentara: 0
strana 1 od 17 idi na stranu