Filipinski zatvor organizuje DotA turnir

Izvor: RUR

Zatvor u filipinskom gradu Baguio je za robijaše priredio turnir u Warcraft III modu DotA. Ovo je verovatno prvi slučaj u istoriji esports-a da je zatvorska ustanova organizovala lan takmičenje.

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Sreda, 29.07.2020.

16:17

Filipinski zatvor organizuje DotA turnir

Imali smo penzionerske igraonice i esports hotele, ali ovo je nešto sasvim novo. Izgleda da je esports groznica stigla do svih kutaka sveta, jer je zatvor na Filipinima odlučio da svojim zarobljenicima priredi DotA takmičenje. Ovo je prelomna tačka u istoriji igara, jer je ovo verovatno prvi slučaj zatvorskog esports turnira.
Ova vest se brzo proširila na internetu, kada je na raznim socijalnim mrežama objavljeno nekoliko fotografija prostorija zatvora u filipinskom gradu Baguio. Reakcije ljudi na socijalnim mrežama su bile uglavnom pozitivne.
Na fotografijama možemo da vidimo da robijaši igraju Warcraft III Dotu, verovatno jer njihovi računari nisu u stanju da pokrenu Dotu 2.

Kada će okružni zatvor u Beogradu da organizuje neki esports turnir?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: