Esports B92.net

Novi CS:GO peč oslabio Deagle, pojačao M4A1-S i blokirao vidljivost terora na Dustu

Valve je sinoć izbacio novu Operaciju, Riptide, koja je donela ogroman broj dodataka u igru, ali najvažnije od svega peč, koji je oslabio Deagle, pojačao M4A1-S i blokirao vidljivost terora na Dustu, što će ih sprečiti da gađaju kantere na početku runde.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Prošlo je mnogo vremena otkako je Valve izbacio ovako velike promene za CS:GO i možemo reći da je bilo vreme. Deagle je predugo bio jači nego što je smeo da bude, zbog čega će od sada raditi manje štete kada gađate u telu. Ipak, njegov prepoznatljiv stil igre neće biti promenjen, pa će 1 metak i dalje biti dovoljan za frag ako pogodite protivnika u glavu.

Što se tiče M4 pušaka, M4A4 je predugo dominirao, zbog čega je Valve konačno odlučio da pojača M4A1-S. Pojačaće štetu koju radi kada gađate u telo, zbog čega očekujem da ćemo uskoro sve češće viđati ovu pušku. Ovo će uneti neku raznovrsnost kada igrate na CT strane, što je definitivno veliki bonus.

Kada je u pitanju mapa kao što je Dust 2, iskreno nisam siguran kako je moglo da prođe ovoliko vremena pre nego što Valve napravi ovakvu promenu. Već godinama T strana ima neverovatnu prednost zato što može da dobije informacije o protivničkoj ekipi već na startu rundu, a istovremeno može gotovo neometano da eliminiše ili bar povredi igrače. Ovo je bitna promena za profesionalni nivo, ali takođe i za obične mečeve i siguran sam da će Dust 2 od sada biti mnogo bolja mapa.

Uvedena je još jedna velika promena, koju do sada nismo pomenuli. Od sada ćete moći da bacite vaše granate, kao što možete i oružje. Ovo je ogromna promena u taktičkom aspektu igre i siguran sam da će se ovo najviše osetiti na profesionalnom nivou, gde će biti zanimljivo kako će se raspoređivati granate.

Ubačeni su i kraći Competitive mečevi, koji će se igrati samo do 9, ukoliko nemate vremena za pun meč. Takođe je promenjen i Deathmatch format, pa ćete sada moći da birate između Classic, Team i Free for All.

Umalo da zaboravim, Barette su pojeftinile, pa će umesto $400 koštati samo $300.

Detaljnije o svim promenama možete pročitati na zvaničnom sajtu, a o samoj Riptide Operaciji klikom na sledeći link.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.