Team Liquid prekida lošu seriju pobedom u velikom finalu

Tokom ovog vikenda imali smo priliku da gledamo iBUYPOWER Masters 2019, gde je u velikom finalu Team Liquid savladao najbolju ekipu na svetu, Astralis.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 22.01.2019.

00:12

Team Liquid prekida lošu seriju pobedom u velikom finalu

Za Team Liquid ovo je bio prvi turnir sa promenjenim sastavom. Pred kraj 2018. godine njima se pridružio Stewie2k, koji je prešao u redove severnoameričke organizacije u jednoj zameni za Taco-a, koji se vratio u MIBR.

Jučerašnji finalisti su dve ekipe, koje su po nama bile najbolje u 2018. godini. Liquid je prošle godine četiri finala izgubio od danske ekipe, pa će im ovakva pobeda na startu nove sezona dosta značiti.

Astralis je sjajno ušao u ovaj finalni duel. Na infernu su bili ubedljivi i u jednom veoma brzom meču savladali su Liquid sa 16-4. Od tog trenutka Liquid znatno poboljšava svoju igru i sa dva identična rezultata preokreće rezultat. I na Dustu 2 i na Overpassu slave sa 16-11 i tako osvajaju svoj prvi trofej u 2019. godini.

Stewie2k ponovo izgledao kao onaj igrač, koji je početkom prošle godine važio za jednog od najblojih severnoameričkih igrača. Odmah se vidi da će igrati dosta slobodnije, nego što je to bilo u brazilskoj ekipi, a takav stil njemu definitvno odgovara. I pored njegovog sjajnog nastupa, najbolji igrač sinoć bio je Naf, koji je nakon toga zalsluženo i osvojio nagradu za MVP-a.

Ovom pobedom igrači Liquida osvojili su $100,000, ali ono što je i najbitnije za njih, dokazali su sebi da mogu da savladaju Astralis. Ovo nam za sada deluje kao da ćemo ove godine možda imati tim, koji će moći da pripreti Dancima. Opet, sa druge strane, ovaj turnir nije bio turnir visokog kvaliteta, pa definitvno očekujemo još jači Astralis kada počne Mejdžor u Katovicama.

Sada, kada znamo skoro sve ekipe koje će se takmičiti u Poljskoj, ko će po vama biti glavni favorit za osvajanje prvog Mejdžor trofeja u 2019. godini?

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: