Esports B92.net

Team Liquid prekida lošu seriju pobedom u velikom finalu

Tokom ovog vikenda imali smo priliku da gledamo iBUYPOWER Masters 2019, gde je u velikom finalu Team Liquid savladao najbolju ekipu na svetu, Astralis.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Za Team Liquid ovo je bio prvi turnir sa promenjenim sastavom. Pred kraj 2018. godine njima se pridružio Stewie2k, koji je prešao u redove severnoameričke organizacije u jednoj zameni za Taco-a, koji se vratio u MIBR.

Jučerašnji finalisti su dve ekipe, koje su po nama bile najbolje u 2018. godini. Liquid je prošle godine četiri finala izgubio od danske ekipe, pa će im ovakva pobeda na startu nove sezona dosta značiti.

Astralis je sjajno ušao u ovaj finalni duel. Na infernu su bili ubedljivi i u jednom veoma brzom meču savladali su Liquid sa 16-4. Od tog trenutka Liquid znatno poboljšava svoju igru i sa dva identična rezultata preokreće rezultat. I na Dustu 2 i na Overpassu slave sa 16-11 i tako osvajaju svoj prvi trofej u 2019. godini.

Stewie2k ponovo izgledao kao onaj igrač, koji je početkom prošle godine važio za jednog od najblojih severnoameričkih igrača. Odmah se vidi da će igrati dosta slobodnije, nego što je to bilo u brazilskoj ekipi, a takav stil njemu definitvno odgovara. I pored njegovog sjajnog nastupa, najbolji igrač sinoć bio je Naf, koji je nakon toga zalsluženo i osvojio nagradu za MVP-a.

Ovom pobedom igrači Liquida osvojili su $100,000, ali ono što je i najbitnije za njih, dokazali su sebi da mogu da savladaju Astralis. Ovo nam za sada deluje kao da ćemo ove godine možda imati tim, koji će moći da pripreti Dancima. Opet, sa druge strane, ovaj turnir nije bio turnir visokog kvaliteta, pa definitvno očekujemo još jači Astralis kada počne Mejdžor u Katovicama.

Sada, kada znamo skoro sve ekipe koje će se takmičiti u Poljskoj, ko će po vama biti glavni favorit za osvajanje prvog Mejdžor trofeja u 2019. godini?

Izvor: RUR

CS:GO

Virtus Pro konačno predstavio novu petorku

Pre 10ak dana dobili smo tužnu vest da se završila era jednog velikog CS:GO tima. Legendarni sastav Virtus Pro-a napustili su Jaroslav ”PashaBiceps” Jažombkovski i Filip ”Neo” Kubski, pa su medvedi morali da krenu u potragu za novom-starom petorkom.

CS:GO utorak 25.12. 18:18 Komentara: 0

Stewie2K i tarik napuštaju MIBR; Taco se vraća

MIBR je sinoć napravio razmenu sa Team Liquidom, pa će od naredne sezone Džejk “Stewie2K” Jip biti novi član Liquida, dok će se Taco sa trenerom Zewsom vratiti u redove brazilske ekipe. Tarik “tarik” Celik je za sada prebačen na klupu, ali se očekuje da će brzo pronaći novi dom.

CS:GO sreda 12.12. 19:02 Komentara: 5
strana 1 od 2 idi na stranu