Esports B92.net

Battle Royale stigao i u CS:GO, igra postaje f2p!

Velike promene stižu večeras kada je u pitanju poslednja verzija jedne od najpopularnijih pucačina u istoriji, CS:GO.

Nikola Savić RUR
Podeli

Naime, ono o čemu se dugo šuškalo, konačno dolazi i u Counter-Strike: Global Offensive, a to je Battle Royale mod igranja!

I ne samo to, nego možda i mnogo važnije, CS:GO u celosti postaje f2p igra, odnosno više ne morate da je kupite da biste je igrali! Ipak, postojaće i “Prime Status” verzija igre, koja košta 13,25€ i omogućava vam da budete ukršteni samo protiv drugih igrača sa Prime statusom, ali i da dobijate razne suvenire, predmete, dropove i kutije sa oružjem.

Sada da se vratimo na Battle Royale mod pod imenom Danger Zone. Mapa za ovaj mod se zove Blacksite, i za razliku od velikih Battle Royale igara sa po do 100 takmičara, ovde je fokus nešto manji, odnosno imaće do 18 igrača na mapi u partiji. Ukoliko su svi solo biće do 16 igrača, a ukoliko uđete kao tim od dva ili tri igrača, bićete na mapi sa do 18 drugih igrača.

Akcenat u Danger Zone je na prepoznatljivom taktičkom elementu CS igara, gde morate biti pažljiviji nego što biste to inače bili u standardnoj BR igri. Na mapi se nalaze ugovori koje možete ispuniti i dobiti ekstra novac, sefovi sa parama, ali i taoci koje možete odvesti na sigurne takče i takođe zaraditi keš.

Po mapi su razbacani štekovi sa oružjem, parama i drugim vitalnim predmetima, a sa neba će povremeno padati paketi sa dodatnom opremom, oko koje ćete se boriti sa drugim igračima.

Svaki igrač će imati lični tablet sa informacijama od značaja, i on će biti ključan za pažljivo taktičko razumevanje partije i onoga što se događa oko vas, kako bi sve to mogli da iskoristite u vašu korist.

Sve ovo nam deluje veoma zanimljivo, posebno što je sve to smešteno u igru kao što je CS:GO koja ima provereno kvalitetno napucavanje, tako da ne sumnjamo da će zajedno sa prelaskom na besplatni model ovaj BR CS:GO doživeti veliku popularnost.

Više informacija i slika pročitajte na zvaničnoj objavi, prateći ovaj link.

Izvor: RUR

CS:GO

Virtus Pro konačno predstavio novu petorku

Pre 10ak dana dobili smo tužnu vest da se završila era jednog velikog CS:GO tima. Legendarni sastav Virtus Pro-a napustili su Jaroslav ”PashaBiceps” Jažombkovski i Filip ”Neo” Kubski, pa su medvedi morali da krenu u potragu za novom-starom petorkom.

CS:GO utorak 25.12. 18:18 Komentara: 0

Stewie2K i tarik napuštaju MIBR; Taco se vraća

MIBR je sinoć napravio razmenu sa Team Liquidom, pa će od naredne sezone Džejk “Stewie2K” Jip biti novi član Liquida, dok će se Taco sa trenerom Zewsom vratiti u redove brazilske ekipe. Tarik “tarik” Celik je za sada prebačen na klupu, ali se očekuje da će brzo pronaći novi dom.

CS:GO sreda 12.12. 19:02 Komentara: 5

CS:GO igrač uhvaćen kako vara na LAN-u

Tokom eliminacionog meča Optic Indije i Revolutiona, admin tim je otkrio da Nikhil “forsaken” Kumavat, član Optica, koristi nedozvoljen software, pomoću kojeg vara. Zbog tog poteza, cela njegova ekipa je diskvalifikovana.

CS:GO petak 19.10. 17:51 Komentara: 17

NBK i apEX konačno napustili G2

Nejtan “NBK“ Šmit i Dan “apEX” Madeskler su neaktivni još od juna ove godine, kada je G2 doveo Eduara ”Smithzz” Dubordoa i Kevina ”Ex6tenz Drulansa, a od danas će zvanično biti slobodno da pronađu novu ekipu.

CS:GO ponedeljak 8.10. 18:59 Komentara: 1
strana 1 od 2 idi na stranu