Esports B92.net

Šangaj je domaćin turnira sa nagradnim fondom koji iznosi $500,000

StarLadder u saradnji sa ImbaTV-om je najavao da će Šangaj biti domaćin sledećeg StarSeries I-League turnira, koji će ovaj put imati povećan nagradni fond na $500,000.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Nagradni fond će biti za $200,000 veći nego na prethodnim StarSeries turnirima, što će biti rekord za kompaniju iz Kijeva. Turnir će se održati od 30. marta do 7. aprila, na još uvek nepoznatom mestu u Šangaju, što će biti drugi put za StarSeries da održava svoj turnir u kineskom gradu.

Na turniru će se takmičiti 16 ekipa, od kojih će 13 dobiti direktnu pozivnicu, a za preostala 3 mesta ekipe će se izboriti preko kvalifikacija. Po jedno mesto će biti za Evropu, Aziju i Severnu Ameriku.

Prvi tim koji je dobio pozivnicu je brazilska ekipa Wild, koja je dobila poziv nakon što su osvojili GAMECON Brasiliu prošlog vikenda, pa će se oni računati kao kvalifikant iz Južne Amerike.

Ovoga puta StarSeries se odlučio da se vrati Swiss formatu sa BO3 mečevima, nakon što nisu bili najzadovoljniji sistemom koji su koristili na prošlom turniru. Ence je šampion StarSeries sezone 6, turnira koji se održao u Kijevu prošlog meseca, savladavši Vegu Squadron u finalu.

Izvor: RUR

CS:GO

CS:GO igrač uhvaćen kako vara na LAN-u

Tokom eliminacionog meča Optic Indije i Revolutiona, admin tim je otkrio da Nikhil “forsaken” Kumavat, član Optica, koristi nedozvoljen software, pomoću kojeg vara. Zbog tog poteza, cela njegova ekipa je diskvalifikovana.

CS:GO petak 19.10. 17:51 Komentara: 17

NBK i apEX konačno napustili G2

Nejtan “NBK“ Šmit i Dan “apEX” Madeskler su neaktivni još od juna ove godine, kada je G2 doveo Eduara ”Smithzz” Dubordoa i Kevina ”Ex6tenz Drulansa, a od danas će zvanično biti slobodno da pronađu novu ekipu.

CS:GO ponedeljak 8.10. 18:59 Komentara: 1

CS:GO – NAVI ubedljiv protiv BiG-a

Prvi meč plej-ofa na FACEIT mejdžoru u Londonu bio je izmedju Natus Vincere-a i nemačke ekipe BiG. NAVI je ubedljivo slavio na obe mape i sada čekaju pobednika iz meča Complexity-a i MIBR-a.

CS:GO četvrtak 20.09. 18:29 Komentara: 0

CS:GO - FACEIT napravio kratke filmove o igračima

FACEIT, organzitaor CS:GO mejdžora u Londonu je prethodnih dana na svom Youtube kanalau okačio 3 klipa, o 3 različita profesionalna CS:GO igrača. U klipovima koji traju 5-10 minuta, možemo da vidimo neke intersantne životne priče igrača koji učestvuju u Londonu.

CS:GO četvrtak 20.09. 16:18 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu