Esports B92.net

Novi CS:GO apdejt nam donosi promene u ekonomiji. Tec-9 poboljšan

Sinoć je Valve iznenada izbacio veliki apdejt, kakav skoro nismo dobili. Pored dve nove mape koje ćete moći da isprobate u kežual mečmejkingu, CZ-75 i Tec-9 su dobili solidne promene, koje će uz promenu ekonomije fino uticati na stvaranje nove mete.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Od ovog updejta ukoliko izgubite pištolj rundu, nećete više dobijati $1400 kao što je do sada bilo, već $1900, pa će samim tim svaki gubitnički bonus biti veći za $500, nego što je do sada bio. Ova promena bi trebala da važi samo nakon pištolj rundi, a cilj te promene je da olakša timovima koji izgube prvu rundu. Danas nakon izgubljene pištolj runde, često vidimo timove, koji se muče da uspostave svoju ekonomiju, pa rezultati u tim mečevima budu maksimalno jednostrani.

Takođe možemo očekivati da se pomalo zaboravljeni pištolj ponovo vrati na scenu. Nekada najjaci pištolj za eko runde, Tec-9, je nakon par nerfova potpuno prestao da se koristi. Sada je Valve smanjio nepreciznost i popravio stopu oporavka kada je ovo oružje u pitanju, a CZ-75 je ovoga puta nastradao. Njemu je povećano trzanje i smanjena preciznost, ali stopa oporavka je malo poboljšana. Sa ovim promenama očekuje se da će se Tec 9 preuzeti glavnu ulogu, dok će CZ ipak izgubiti veliki broj korisnika.

Pored ova 2 pištolja, još 2 pomalo zaboravljena oružja, dobiće promene koje im možda daju šansu da se malo više koriste u igri. SG553 će biti jeftiniji, pa će njegova cena sada iznositi $2750 umesto $3000, a da li će to sada biti dovoljno da teroristi krenu da koriste ovo oružje umesto kalaša, saznaćemo ovih dana, iako je do sada svaki pokušaj Valve-a da skine dominaciju AK-a bio bezuspešan. Dve puške su slične, kada je u pitanu jačina prvog metka, a sada za samo 50 dolara više možete dobiti i nišan. AUG je takođe pojeftinio sa $3300 na $3150, pa nije nemoguće da ovo oružje makar malo zameni M4.

Na mapi Austrija je od sada moguće igrati Competative Mečmejking, a 2 mape koje su došle iz zajednice, Biome i Subzero, će moći da se isprobaju kroz kežual mečmejking.

Kako se vama sviđaju ove promene i po vašem mišljenu koliko će one uticati na sam tok igre?

Izvor: RUR

LoL

CS:GO igrač uhvaćen kako vara na LAN-u

Tokom eliminacionog meča Optic Indije i Revolutiona, admin tim je otkrio da Nikhil “forsaken” Kumavat, član Optica, koristi nedozvoljen software, pomoću kojeg vara. Zbog tog poteza, cela njegova ekipa je diskvalifikovana.

CS:GO petak 19.10. 17:51 Komentara: 17

NBK i apEX konačno napustili G2

Nejtan “NBK“ Šmit i Dan “apEX” Madeskler su neaktivni još od juna ove godine, kada je G2 doveo Eduara ”Smithzz” Dubordoa i Kevina ”Ex6tenz Drulansa, a od danas će zvanično biti slobodno da pronađu novu ekipu.

CS:GO ponedeljak 8.10. 18:59 Komentara: 1

CS:GO – NAVI ubedljiv protiv BiG-a

Prvi meč plej-ofa na FACEIT mejdžoru u Londonu bio je izmedju Natus Vincere-a i nemačke ekipe BiG. NAVI je ubedljivo slavio na obe mape i sada čekaju pobednika iz meča Complexity-a i MIBR-a.

CS:GO četvrtak 20.09. 18:29 Komentara: 0

CS:GO - FACEIT napravio kratke filmove o igračima

FACEIT, organzitaor CS:GO mejdžora u Londonu je prethodnih dana na svom Youtube kanalau okačio 3 klipa, o 3 različita profesionalna CS:GO igrača. U klipovima koji traju 5-10 minuta, možemo da vidimo neke intersantne životne priče igrača koji učestvuju u Londonu.

CS:GO četvrtak 20.09. 16:18 Komentara: 0

Veliko iznenađenje u finalu DreamHacka u Stokholmu

Juče smo mogli da gledamo veliko finale Dreamhack Mastersa u Stokholmu izmeđi dve najbolje plasirane danske ekipe, a kao i u grupnom delu takmičenja bolja je bila ekipa North. Astralis je do ovog turnira imao gotovo savršen učinak protiv Northa, pobedivši u 27 od 32 odigrana međusobna meča, ali ovoga puta North je uspeo da napravi veliko iznenađenje i osvoji najveću titulu do sada.

CS:GO ponedeljak 3.09. 22:39 Komentara: 10

Valve menja sistem kvalifikovanja za buduće Mejdžore

Na oficijalnom sajtu CS:GO-a, Valve je sinoć izbacio blog pod nazivom ”Winning is everything”, koji nam govori o tome kako će se od 2019. godine promeniti pravila oko dobijanja statusa legende na Mejdžor turnirima. Trenutna situacija je da top 8 timova sa prethodnog Mejdžor turnira dobija direktan poziv na Legends Stage,a poslednjih 8 ekipa se plasira automatski na Challenger Stage.

CS:GO sreda 29.08. 15:13 Komentara: 2
strana 1 od 2 idi na stranu