Mousesports je nakon velikog preokreta podigao trofej u Njujorku

Sinoć smo gledali veoma uzbudljivo finale ESL One-a u Njujorku, a posle dužeg vremena dobili smo jedno finale koje se igralo u BO5 formatu. Mousesports je nakon preokreta uspeo da pobedi Team Liquid rezultatom 3-2, a ovaj meč nam je prikazao zašto ovaj format donosi mnogo više uzbuđenja.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 01.10.2018.

17:44

Mousesports je nakon velikog preokreta podigao trofej u Njujorku

Obe ekipe su završile kao prve u svojim grupama, a nakon ubedljivih polufinalnih mečeva na red je došlo veliko finale. Ovaj meč bolje je otvorio mousesports pobedivši na prvoj mapi sa 16-12. Igrao sa Cache, a iako rezultato nije bio tako ubedljiv, na trenutke je delovalo kao da se samo Twistzz zagrejao za ovo finale. Iako je on imao sjajnih 28 fragova, niko u njegovom timu nije ni približno dobro odigrao na ovoj mapi, pa se je mouz usep da odnese pobedu.

Sledeća mapa bio je Nuke, a na njoj je Liquid krenuo da se budi. Prvu polovinu su odlično odigrali na CT strani i poveli su sa 11-4, što im je bilo dodovljno da ovu mapur privedu kraju bez pritiska rezutlatom 16-7. Twistzz je još jednom dobru partiju, ali ovoga puta je nitr0 bio najbolji na mapi sa skorom 26-10, od čega je 18 uzeo sa AWPom.

Inferno je bio naredna mapa,a Liquid je opet bolje ušao u meč. Nakon što su uzeli prvi 5 rundi kao teroristi, napravili su veliki pritisak, pa mousesports nikako nije uspeo da veže par rundi do samog kraja poluvremena, ali tada je već bilo kasno, pošto je Liquid već stekao veliku prednost. Liquid je uspeo da uzme 9 rundi kao slabija strana na Infernu, a kad su zamenili strane evropska ekipa opet nije imala ideju da probije odbranu Liquida, pa su priveli meč kraju rezultatom 16-10.

Četvrta mapa bila je Dust 2, a na njoj se trend nastavio da Liquid bolje otvara meč. Napravili su ogromnu prednost od 13-4, mislili su da je meč gotov, ali Mouz nije odustao. Rundu po rundu prednost Liquida je bila sve manja i manja, sve dok u tridesetoj rundi mouz nije obezbedio produžetke. U overtajmu mousesports prvi put dolazi do vođstva na ovoj mapi, a oni nakon toga nisu propustili šansu i odveli su ovaj duel u petu mapu. Još jednom je Twistzz bio top frager na mapi sa 34, ali to opet nije bilo dovoljno za njegovu ekipu da završe ovaj meč.

Mouz je na poslednju mapu ušao sa više samopouzdanja, a videlo sa da Liquid delovao ka da ni sami više ne veruju da će pobediti u ovom meču. Igrao se Mirage i konačno smo videli mapu na kojoj severnoameriča ekipa nije bolje startovala. ChrisJ je bio sjajan tokom cele mape, koja će ostati upamćenja po jednom potezu Holanđanina u pretposlednjoj rundi. Po mnogima jedan od najlpeših poteza u istoriji CS:GO-a je mešanom sastavu iz evrope doneo meč loptu, koju su oni iz prvog pokušaja iskoristili, pa su slavili rezultatom 16-8. Mouz nije ušao u ovaj turnir u dobroj formi, pa nisu spadali među favorite za osvajanje, ali 2 preokreta u grupnoj fazi su im definitvno dali dosta samopouzdanja u daljem takmičenju, što će im doneti prvi trofej nakon dolaska Snaxa u ekipu. Za njih se dosta spekulisalo da će doći do promena u sastavu, ali sa ovim trofejom, verovatno nećemo videti bilo kakve promene. Prikazali su da je to bio samo pad forme i da se iz toga definitivno mogu izvući. Oni će za nedelju dana učestvovati na StarSeriesu u Kijevu, a nakon ovakvog rezultata oni bi mogli biti glavni favoriti za osvajanje tog takmičenja. Jedina ekipa u Ukrajini bolje plasirana od njih biće North, ali pitanje kako će oni delovati sa poptuno novim sastavom.

Retko se dešava da neko iz poražene ekipe osvoji nagradu za MVP-a, ali ovaj put osamnaestogodišnji Kanađanin Russel “Twistzz” Van Dulken je tu nagradu definitivno zaslužio, ali ipak verujemo da bi on bio zadovoljniji da je podigao veliki timski trofej.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: