Turska prepoznala eSport igrače kao sportiste

Turska eSports Federacija se izborila za novi zakon, u kojem će svi profeisonalni eSport gejmeri biti prepoznati kao profesionalni sportisti.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Sreda, 26.09.2018.

14:49

Turska prepoznala eSport igrače kao sportiste

Turska je samo još jedna u nizu od država koja prepoznaje eSport igrače kao sportiste. Finska je bila jedna od prvih koja je pokrenula ovaj trend u Evropi, kada su isto ovo uradili ranije ove godine. Pored njih Nemačka i Japan su takođe odobrile isti zakon.

Sa ovim promenama u zakonu, profesionalni igrači će dobiti dozvolu da lakše putuju na velike turnire i neće imati problema sa vizom kao što su do sada imali. Što se tiče turskih igraća w0xic iz Hellraisersa je pre mesec dana propustio priliku da učestvuje na DreamHacku u Stokholmu zbog vize, a samo par dana kasnije i ngiN-u iz turske ekipe Space Soldiers je takođe odbijena viza, pa nije mogao da putuje na Mejdžor u Londonu. Ovi problemi bi sada trebali da budu prošlost što se tiče igrača sa turskim državljanstvom.

Ova vest će verovatno pokrenuti dosta rasprave među fanovima, ali ova promena bi definitivno trebala da bude lepo prihvaćena od strane svih, pošto će omogućiti igračima da zaobiđu neke političke probleme koje su do sada imali.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: