Dobili smo poslednjih 8 učesnika CSGO Faceit Mejdžora u Londonu

Juče su se odigrala poslednja 3 meča sa Legends Stage-a, pa sada imamo kompletan spisak učesnika na završnici turnira u Londonu. Prvi tim koji je obezbedio plasman u Top 8 je Complexity, a o njihovom uspehu možete pronaći više na ovom linku.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 17.09.2018.

19:20

Dobili smo poslednjih 8 učesnika CSGO Faceit Mejdžora u Londonu

Pored Compexity-a, još jedan tim iz Severne Amerkike je obezbedio plasman sa skorom od 3-0. Liquid je u svoj odlučujućem meču savladao Astralis i tako obezbedio plasman u daljoj rundi. Oni prikazuju sjajnu formu na ovom turniru, pobedivši svih 6 mečeva do sada.

Severnoameričkim ekipama u subotu su se pridružile još 3 ekipe. BiG je pobedom nad Hellraisersima uspeo da obezbedi plasman u top 8, a pored sjajne timske igre koje je nemačka ekipa prikazala, mora da se napomene individualni nastup mladog Britanca Smooye. Momak koji je bio potupno nepoznat u profesionalnoj sceni, od kada se pridružio gob b-u i ekipi pruža sve bolje i bolje partije, pa na ovom turniru beleži rejting od izvanrednih 1,54.

NAVI kao i na svakom turniru ove godine, mora da započne porazom, pa nakon toga polako podiže formu. Oni su svoj plasman u dalju fazu obezbedili pobedom protiv fnatica, koji se tokom celog turnira susretao sa CIS timovima. Nakon Winstrike-a i Vege Squadron, Navi je bio preveliki zalogaj za njih, a Electronic sa skorom 27-12 je predvodio svoju ekipu u ovom meču. NAVI je nakon gustog poraza od Astralisa vezao 3 pobede, pa će se zasluženo i dalje boriti za veliki trofej.

Bilo bi veliko iznenađenje da Astralis 2 puta za redom propusti top 8 na jednom mejdžor turniru. Naravno, ovoga puta oni to nisu dozvolili. Trebala im je pobeda protiv MIBR-a za prolaz u dalju rundu, a oni nisu mogli da odigraju bolje nego što jesu. Duel ove 2 ekipe je trebao da bude pravi užitak za sve fanove CS:GO-a, a onda smo dobili pobedu Astralisa od 16-0 na Dustu 2. Brazilska ekipa je igrala potpuno bezidejno, a svi znamo kako izgleda ova danska ekipa kada se razigra. Nakon ovog poraza MIBR je morao da traži spas u poslednjem danu.

U nedelju su nam ostala samo 3 meča između ekipa sa skorom od 2 pobede i 2 poraza. Za ove mečeve format se promenio pa smo sada geldali BO3 mečeve. U prvom duelu dana sastale su se ekipe fnatic i Hellraisers. Meč u kojem je ekipa Hellraisers trebala da slavi sa 2-0, ali fnatic je ipak nekako uspeo da preokrene rezultat u prvoj mapi, iako su zaostajali 14-5. U tom trenutku momak iz Jordana počinje da igra u životnoj formi i pomaže svojoj ekipi da preokrene rezultat. ISSAA je na Dustu zabeležio 28 fragova, dok bi na Cache-u opet bio na vrhu tabele sa fenomenalnih 25-6. Iz ove ekipe samo je Ange1 ranije učestvovao u plej-ofu nekog mejdžora, a ovo će biti velika šansa za mlade momke iz ovog tima da se dokažu na velikoj sceni.

FaZe je nakon 0-2 uspeo da preokrene situaciju i plasira su dalju fazu turnira. Izašla je informacija da je Niko preuzeo ulogu IGL-a nakon lošeg starta, i od tada se njihova igra znatno popravila. U odlučujućem meču sastali su se protiv ekipa G2. Na prvoj mapi su ubedljivo slavili, ali na drugoj je G2 ipak propustio veliku šansu da odvede ovaj meč na treću mapu. G2 je prokockao prednost od 14-5, pa je nakon zanimljivih produžetaka Faze slavio sa 25-22. Problem sa ovim francuskim sastavom, je to što, jako često deluje, kao da Shox i KennyS sami igraju. Naravno da prava situacija nije takva, ali kako stvari stoje, osim njih dvojice, niko drugi u ovom timu nema više kvaliteta da igra na samom vrhu profeisonalne scene. Često se vidi da im fali ”firepower”, a FaZe je ovoga puta to iskoristio, pa će se opet naći u najboljih osam na jednom mejdžor turniru.

Ovoga puta poslednji meč dana je stvarno bio i najzanimljiviji. MIBR je nakon užasne partije protiv astralisa uspeo da savlada NiP rezultatom 2-1, koji se i više nego dobro borio do samog kraja, a f0rest i GeT_RiGhT su pokazali da još uvek nisu za bacanje. Mnogi nisu očekivali da će NiP igrati ovako dobro, ali pored jako teškog rasporeda, uspeli su da doguraju dosta daleko. Iako imaju relativno nov sastav, od njih možemo očekivati dosta u skorije vreme. Ekipa predvođenja Jankom ”Ynk” Paunovićem, koji je od skoro postao trener brazilske ekipe, uspela je da obezbedi plasman u dalju fazu. Oni sada deluju kao ekipa koja opet podiže formu. Od kada su odlučili da dovedu 2 američka igrača, ekipi je trebalo vremena da se uigraju, a sada deluju sve bolje i bolje. Ranije je bilo vidno da komunikacija nije bila dovoljno dobro, ali se vidi da su Brazilci radili na svom engleskom jeziku.

Finalni deo turnria počinje 20. septembra u 15:15, a sastaće se BiG i NAVI. Kasnije tok dana igraće Complexity protiv MIBR-a, dok u ćemo u petak gledati duel Team Liquida i Hellraisersa i duel Astralis i FaZe-a.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: