Esports B92.net

Dobili smo kompletan spisak svih učesnika Legends Stejdža

Sinoć smo pratili poslednja 3 meča prve faze mejdžora u Londonu i sada imamo kompletan spisak ekipa koje će nastaviti da se takmiče za nagradni fond od milion dolara.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

U petak su NiP i Liquid kao prve 2 ekipe obezbedile plasman u dalju fazu, pobedivši u svoja prva 3 meča. Nakon njih, u subotu, pridružile su im se ekipe Astralis, Hellraiser i Complexity. Za dansku ekipu ovo je bilo očekivano, ali druge 2 ekipe su ostvarile ogroman uspeh i za mnoge ovo će biti prvi put da se takmiče na nekom mejdžor turniru.

Juče smo gledali 3 preostala meča, između ekipa koje su imale skor od dve pobede i dva poraza. Iako se igralo u formatu BO3, ni jedan meč nas nije odveo u treću mapu. Prvi meč dana bio je između Tyloo-a i Spirita. Obe ekipe nisu prikazale sjajnu igru, ali na kraju je ipak kao pobednik izašla kineska ekipa. Obe mape su bile vrlo guste, a naročito druga mapa na Infernu, u kojem je nakon 4 overtajma slavio Tyloo. U drugom meču sastali su se Optic Gaming i BiG, a nemačka ekipa je bez previše problema usepela da savlada protivnika iz danske. Tabsen je još jednom sjajnom partijom predvodio svoj tim, dok se iz danske ekipe niko nije istakao dobrom igrom.

Poslednji meč dana je verovatno i najveće iznenađenje dosadašnjeg takmičenja pošto je Vega Squadron uspela da izbaci North. Iako je Vega uspevala sa vremena na vreme da napravi iznenađenje, nije se očekivalo da će biti bolji od danske ekipe u BO3 formatu. Iako je North prošle nedelje nakon osvajanja Dreamhacka u Stokholmu skočio na četvrto mesto rang liste, na ovom turniru je prikazao znatno lošije partije. Startovali su turnir sa 2 poraza i delovalo je kao da polako podižu formu, ali ekipa koju predvodi JR sinoć je lako slavila sa 2-0. North je delovao potpuno dekoncetrisano i ruska ekipa je to iskoristila, pa se drugi put za redom plasira u drugu fazu jednog mejdžor turnira. Ovo je prava slika danske ekipe, koja od svog osnivanja nikako ne može da veže nekoliko većih uspeha za redom, pošto čim naprave dobar rezultat, brzo pokvare tu sliku neprihvatljivo lošom igrom. Sada čekamo da vidimo da li će ekipa opet pretrpeti nekakve promene u sastavu, pošto ambicije same organizacije su dosta veće nego ovo što su oni sad prikazali.

Legends Stejdž zvanično počinje dvanaestog septembra, gde će se 16 ekipa opet takmičiti u Swiss formatu. To je isti sistem koji smo gledali kao i u prvoj fazi. Očekuje se da će mečevi početi u sredu oko 11 časova.

Izvor: RUR

CS:GO

CS:GO – NAVI ubedljiv protiv BiG-a

Prvi meč plej-ofa na FACEIT mejdžoru u Londonu bio je izmedju Natus Vincere-a i nemačke ekipe BiG. NAVI je ubedljivo slavio na obe mape i sada čekaju pobednika iz meča Complexity-a i MIBR-a.

CS:GO četvrtak 20.09. 18:29 Komentara: 0

CS:GO - FACEIT napravio kratke filmove o igračima

FACEIT, organzitaor CS:GO mejdžora u Londonu je prethodnih dana na svom Youtube kanalau okačio 3 klipa, o 3 različita profesionalna CS:GO igrača. U klipovima koji traju 5-10 minuta, možemo da vidimo neke intersantne životne priče igrača koji učestvuju u Londonu.

CS:GO četvrtak 20.09. 16:18 Komentara: 0

Veliko iznenađenje u finalu DreamHacka u Stokholmu

Juče smo mogli da gledamo veliko finale Dreamhack Mastersa u Stokholmu izmeđi dve najbolje plasirane danske ekipe, a kao i u grupnom delu takmičenja bolja je bila ekipa North. Astralis je do ovog turnira imao gotovo savršen učinak protiv Northa, pobedivši u 27 od 32 odigrana međusobna meča, ali ovoga puta North je uspeo da napravi veliko iznenađenje i osvoji najveću titulu do sada.

CS:GO ponedeljak 3.09. 22:39 Komentara: 10

Valve menja sistem kvalifikovanja za buduće Mejdžore

Na oficijalnom sajtu CS:GO-a, Valve je sinoć izbacio blog pod nazivom ”Winning is everything”, koji nam govori o tome kako će se od 2019. godine promeniti pravila oko dobijanja statusa legende na Mejdžor turnirima. Trenutna situacija je da top 8 timova sa prethodnog Mejdžor turnira dobija direktan poziv na Legends Stage,a poslednjih 8 ekipa se plasira automatski na Challenger Stage.

CS:GO sreda 29.08. 15:13 Komentara: 2