Veliko iznenađenje u finalu DreamHacka u Stokholmu

Juče smo mogli da gledamo veliko finale Dreamhack Mastersa u Stokholmu izmeđi dve najbolje plasirane danske ekipe, a kao i u grupnom delu takmičenja bolja je bila ekipa North. Astralis je do ovog turnira imao gotovo savršen učinak protiv Northa, pobedivši u 27 od 32 odigrana međusobna meča, ali ovoga puta North je uspeo da napravi veliko iznenađenje i osvoji najveću titulu do sada.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 03.09.2018.

22:39

Veliko iznenađenje u finalu DreamHacka u Stokholmu

Finale se igralo u formatu BO3, a na prvoj mapi North je delovao nezaustavljivo. Uspeli su da pobede na Dustu 2 sa ogromnih 16-1, što je verovatno jedan od najubedljivih poraza ikada za prvoplasiranu ekipu. Druga mapa bila je Train, ali nakon prve 3 runde koje idu u korist North-a, Astralis se budi i kreće da igra prepoznatljivo, kao što smo i svi očekivali. Uzimaju 10 od 12 sledećih rundi na slabijoj T strani i sa tom prednošću bez problema privode ovu mapu kraju, rezultatom 16-6. Overpas je bio odlučujuća mapa, a Astralis je bolje ušao u finalni duel. Poveli si sa 9-6 u prvom poluvremenu i prešli na favorizovanu CT stranu, ali Tada se North budi i sjajni MSL vodi svoju ekipu do velikog preokreta i pobede od 16-11 na poslednjoj mapi. Ovo je prvi LAN turnir na kojem North učestvuje sa Nikom, a od kad je otišao mertz, MSL je preuzeo ulogu glavnog AWP igrača i pored toga što je kapiten ekipe. Mnogi su to videli kao jako loš potez danske ekipe, pošto ovo nije prvi put da MSL preuzme veliki zeleni snajper, a u prethodnim prilikama to uglavnom nije išlo po planu. Ovaj put smo videli nekog novog MSL-a, koji ne samo da je vodio svoju ekipu kao IGL, već je konstantno bio u vrhu tabele po fragovima.

Posle ovakvog nastupa North-a fanovi će verovatno imati velika očekivanja za Mejdžor koji počinje za koji dan, a videćemo da li će MSL moći da nastavi da pruža ovakve partije. Sinoć su sa sobom poneli 100,000$, a već petog septembra kreće velika borba za nagradni fond od milion dolara. Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: