Esports B92.net

Veliko iznenađenje u finalu DreamHacka u Stokholmu

Juče smo mogli da gledamo veliko finale Dreamhack Mastersa u Stokholmu izmeđi dve najbolje plasirane danske ekipe, a kao i u grupnom delu takmičenja bolja je bila ekipa North. Astralis je do ovog turnira imao gotovo savršen učinak protiv Northa, pobedivši u 27 od 32 odigrana međusobna meča, ali ovoga puta North je uspeo da napravi veliko iznenađenje i osvoji najveću titulu do sada.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Finale se igralo u formatu BO3, a na prvoj mapi North je delovao nezaustavljivo. Uspeli su da pobede na Dustu 2 sa ogromnih 16-1, što je verovatno jedan od najubedljivih poraza ikada za prvoplasiranu ekipu. Druga mapa bila je Train, ali nakon prve 3 runde koje idu u korist North-a, Astralis se budi i kreće da igra prepoznatljivo, kao što smo i svi očekivali. Uzimaju 10 od 12 sledećih rundi na slabijoj T strani i sa tom prednošću bez problema privode ovu mapu kraju, rezultatom 16-6. Overpas je bio odlučujuća mapa, a Astralis je bolje ušao u finalni duel. Poveli si sa 9-6 u prvom poluvremenu i prešli na favorizovanu CT stranu, ali Tada se North budi i sjajni MSL vodi svoju ekipu do velikog preokreta i pobede od 16-11 na poslednjoj mapi.

Ovo je prvi LAN turnir na kojem North učestvuje sa Nikom, a od kad je otišao mertz, MSL je preuzeo ulogu glavnog AWP igrača i pored toga što je kapiten ekipe. Mnogi su to videli kao jako loš potez danske ekipe, pošto ovo nije prvi put da MSL preuzme veliki zeleni snajper, a u prethodnim prilikama to uglavnom nije išlo po planu. Ovaj put smo videli nekog novog MSL-a, koji ne samo da je vodio svoju ekipu kao IGL, već je konstantno bio u vrhu tabele po fragovima.

Posle ovakvog nastupa North-a fanovi će verovatno imati velika očekivanja za Mejdžor koji počinje za koji dan, a videćemo da li će MSL moći da nastavi da pruža ovakve partije. Sinoć su sa sobom poneli 100,000$, a već petog septembra kreće velika borba za nagradni fond od milion dolara.

Izvor: RUR

CS:GO

CS:GO – NAVI ubedljiv protiv BiG-a

Prvi meč plej-ofa na FACEIT mejdžoru u Londonu bio je izmedju Natus Vincere-a i nemačke ekipe BiG. NAVI je ubedljivo slavio na obe mape i sada čekaju pobednika iz meča Complexity-a i MIBR-a.

CS:GO četvrtak 20.09. 18:29 Komentara: 0

CS:GO - FACEIT napravio kratke filmove o igračima

FACEIT, organzitaor CS:GO mejdžora u Londonu je prethodnih dana na svom Youtube kanalau okačio 3 klipa, o 3 različita profesionalna CS:GO igrača. U klipovima koji traju 5-10 minuta, možemo da vidimo neke intersantne životne priče igrača koji učestvuju u Londonu.

CS:GO četvrtak 20.09. 16:18 Komentara: 0

Valve menja sistem kvalifikovanja za buduće Mejdžore

Na oficijalnom sajtu CS:GO-a, Valve je sinoć izbacio blog pod nazivom ”Winning is everything”, koji nam govori o tome kako će se od 2019. godine promeniti pravila oko dobijanja statusa legende na Mejdžor turnirima. Trenutna situacija je da top 8 timova sa prethodnog Mejdžor turnira dobija direktan poziv na Legends Stage,a poslednjih 8 ekipa se plasira automatski na Challenger Stage.

CS:GO sreda 29.08. 15:13 Komentara: 2