Valve menja sistem kvalifikovanja za buduće Mejdžore

Na oficijalnom sajtu CS:GO-a, Valve je sinoć izbacio blog pod nazivom ”Winning is everything”, koji nam govori o tome kako će se od 2019. godine promeniti pravila oko dobijanja statusa legende na Mejdžor turnirima. Trenutna situacija je da top 8 timova sa prethodnog Mejdžor turnira dobija direktan poziv na Legends Stage,a poslednjih 8 ekipa se plasira automatski na Challenger Stage.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Sreda, 29.08.2018.

15:13

Valve menja sistem kvalifikovanja za buduće Mejdžore

Novi sistem će funkcionisati tako da 2 ekipe koje završe sa skorom 0-3 u Legend Stage-u u Londonu, moraće da prođu kroz kvalifikacije na Minorima, da bi se kvalifikovali za Challenger Stage u Katovicama 2019. Sa obzirom da će 2 mesta ostati slobodna, popuniće se preko kratkog plej-ofa na kojem će učestvovati sve trećeplasiranje ekipe sa regionalnih Minor turnira.

Prošli put Virtus Pro i North su ekipe koje su završili učešće sa skorom 0-3, ali po starim pravilima automatski su dobili pozvi za Faceit Major u Londonu, ali po novim pravilima ekipe sa takvim rezultatom bi morale da prođu kvalifiakcije. Prvi turnir sa ovim pravilima biće Intel Extreme Masters XIII – Svetski šampionat u Katovicama koji će se održati od Februara četrnaestog do trećeg marta. Mejdžor turniri u CSGO-u funkcionišu tako što postoje 3 Stage-a(nivoa):
  • Challenger Stage
  • Legends Stage
  • Champions Stage


Na Challenger Stage-u se takmiči 16 ekipa. Osam timova koji su prošli kroz Minor kvalifikacije i 8 najlošijih ekipa sa Legends Stage-a prethodnog Mejdžora. Igra se format BO1 i 8 najboljih ekipa se plasira za Legends Stage na kojem se sastaju sa ekipama koje se učestvovale na Champions Stage-u prošlog Mejdžora. U legends stage-u se takođe igra u formatu BO1, gde najboljih 8 ekipa prelazi u Champions Stage, na kojem se igra format BO3, Single-Elimination. Da pojednostavim, 2 najlošije ekipe sa Legends Stage-a više se neće automatski plasirati za Challegner stage.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: