CS:GO – FaZe je šampion Sidneja!

Evropska ekipa FaZe osvojila je Intel Extreme Masters turnir u Sidneju!

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Utorak, 08.05.2018.

14:14

CS:GO – FaZe je šampion Sidneja!

Karriganova ekipa je u finalu bila bolja od ekipe Astralis 3:0. Iako rezultat govori drugačije, u sve tri mape videli smo dosta neizvesnosti, Cache 19:17, Overpass 22:10, Train 16:14.

Najbolji igrač finala bio je GuardiaN, koji je na sve tri mape bio briljirao, dok je novajlija Magisk i ovoga puta pokazao da je u odličnoj formi.

Tok meča

Cache [19:17 FaZe]

FaZe je počeo na T strani, a u prvoj rundi je Astralis standardno prepustio A sajt i igrao na ritejk istog. Ovoga puta im to nije uspelo, ali su već u sledećoj dobili force za 1:1. Danci su dobili naredne dve, ali potom FaZe kreće sa boljom igrom. Težište igre bilo je na A sajtu, a karriganova ekipa se bolje snašla za 6:3. Uspeli su terori u naredne dve runde da osvoje i mid i B, da bi na 8:3 device pokazao tek delić svog umeća AWP-om. To im je omogućilo da priđu na 8:5, ali je GuardiaN već u sledećoj majstorski rešio rundu, da bi na poluvremenu bilo 10:5. Astralis je dobio drugu pištolj rundu, a ubrzo i prišao na 10:8. Nastavili su u dobrom ritmu, naročito Xyp9x koji je uglavnom bio entri, a pri rezultatu 12:11 za FaZe imao je odličan 1v3 clutch. Dve runde kasnije, upravo on je sprečio Xizt da uradi to isto, pa je Astralis poveo 14:12. Krenuli su u napad na A sajt, ali su GuardiaN i karrigan bili sjajni u ritejku za 14:13. Uzbuđenje se nastavilo u sledećoj rundi kada je Magisk nadmudrio NiKa za 15:13, ali je FaZe uspeo da izbori produžetke.

FaZe je u produžecima poveo 18:16, device je smanjio na 18:17, a isti igrač je zajedno sa dupreeh 2v4 situaciju pretvorio u 2v1, ali je karrigan još jednom pokazao da je odličan clutch igrač, postavio je C4 na A sajt i sakrio se u neočekivanu “shroud” poziciju, i odatle rešio pobednika prve mape. Overpass [22:20 FaZe]

Astralis je odigrao agresivno prvu rundu na T strani, što im je donelo prvu rundu, a otišlo se i na 3:0. Rain je svojom agresijom doneo ekipi prvu rundu, a karrigan je stvari odveo u egal. Rain je loše odigrao na A sajtu u sledećoj rundi, pa su Danci postavili C4, da bi device sprečio ritejk. FaZe uzvraća, GuardiaN je u par navrata bio odličan na A longu i toaletu, a na drugoj strani je NiKo AWP-om držao B, pa je na poluvremenu bilo 10:5 za FaZe.

Astralis je u drugoj pištolj rundi odradio ritejk A sajta, pa su prišli i na 10:7, a rain je sjajno nadmudrio gla1ve za 11:7. Astralis je igrao previše agresivno u par navrata, što je FaZe odlično koristio, a NiKo je na 12:8 kaznio nesmotrenost Danaca i rešio 1v3 situaciju. Danci su se konsolidovali pri rezultatu 14:8, igrali su pasivnije na A sajtu što im je omogućilo da priđu tek na rundu zaostatka. FaZe tada odlazi na B sajt gde karrigan sa 3 fraga sprečava ritejk, ali je Magisk odveo svoj tim u produžetke. Xitz je odlično započeo produžetak rešivši 1v2 situaciju, a njegov tim je nastavio u istom ritmu i pobegao na 18:16. Dve šanse za završetak mape nisu iskorišćene, jer je Astralis odlično he granatama otvarao runde praveći višak. FaZe je u drugom produžetku ponovo počeo da igra na način na koji su dobijali runde – lurkovanjem. Pametna agresija u konektoru im je omogućavala kontrolu sredine ali i prilaženja iza leđa protivnika. To su odlično radili karrigan i rain, a u poslednjoj rundi je FaZe napao B, a NiKo se postarao da spreči ritejk i odvede svoj tim na 2:0.

Train [16:14 FaZe]

Astralis je ubedljivo počeo Train. Osim pištolj i eko runde protivnika, dobili su lako i prvu full buy sprečivši ulaz na B sajt. Na tabeli je ubrzo pisalo 4:0, a gla1ve je povećao rezultat na 5:0 sa 3 fraga na B sajtu. Kapiten Danaca je potom bio odličan u ivy poziciji, uključio se potom i device, a Astralis je poveo sa čak 10:0! GuardiaN je pokazao da je u sjajnoj formi, pa je rešio 1v3 situaciju i doneo svom timu prvu rundu. U sledećoj je FaZe otvorio B, pa se na poluvreme otišlo sa 11:4.

FaZe sprečava napad na A sajt u pištolj rundi i prilaz na 11:7. Astralis potom lepo otvara B sajt, a u narednoj rundi i A za 13:7. Najbolji i verovatno najvredniji potez na mapi je za FaZe odigrao Xizt. Čuo je da Danci trče na B sajt, ušunjao se u smoke i zaradio 3 laka fraga i omogućio svom timu nastavak borbe. FaZe je nakon toga prišao na 13:10, a Xyp9x otvara B sajt i povećava prednost na 14:10. Karriganova ekipa je sav novac uložila u narednu rundu, što im se isplatilo jer su timskom igrom sačuvali A sajt, a u sledećim iskoristili lošu ekonomiju protivnika i izjednačili na 14:14. Heroji naredne runde bili su NiKo i rain koji su 3, odnosno 2 fraga sprečili Dance da izađu iz popa. Naredne je protekla na sličan način, Astralis je pokušao da uđe na A, ali su rain i GuardiaN usporavali napad, da bi Xizt ponovo prišao sa leđa, napravio dva fraga i doneo ekipi titulu šamiona!

Ovom pobedom je FaZe osvojio 100 000 dolara, dok je GuardiaN poneo kući MVP titulu. Utisak je da je FaZe odigrao pametnije, smirenije i organizovanije, iako su Danci poznati kao veoma sistematičan tim, koji je pritom u odličnoj formi. Šampioni mogu bizi zadovolji i igrom Xizt, koji je pokazao da je dostojna zamena za Olofa, koji je poznat po svojim lurkovanjima.

Sa druge strane, Astralis je odneo kući 42 000 dolara, a raduje što Zvezdani momci konačno igraju na visokom nivou, pa će nastavak godine biti veoma uzbudljiv.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: