Splyce dobija milion i po $ investicija, napušta CS:GO scenu

Poznata esport organizacija Splyce, ovih dana prolazi kroz velike i korenite promene.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Ponedeljak, 30.04.2018.

01:39

Splyce dobija milion i po $ investicija, napušta CS:GO scenu

Izvor: Klan RUR

Prvo, objavljeno je da je investicioni fond “The Ledger Group”, koji se pre svega bavi kriptovalutama, rešio da uloži milion i po dolara u ovaj esport brend, što će imati značajan pozitivni uticaj na dalji razvoj celokupne organizacije i stabilniju budućnost. U skladu sa ovom investicijom, i praktično potpunim preuzimanjem Splyce Esports, Ledger grupa će promeniti ime u “OverActive Media”.

Prva tranša finansijskih sredstva je već obavljena i novac, odnosno sredstva od milion i po dolara, će nastaviti da se ulažu u narednom periodu postepeno.

Izvršni direktor Splyce Esport, Marti “Lazerchicken” Strencevilk, je ujedno u video objavi na Tviteru u subotu objavio da ova organizacija raskida ugovor sa njihovim CS:GO timom, kako bi se fokusirala na jačanje ostalih divizija, pa je taj severnoamerički CS:GO sastav od ovoga trenutka potpuno slobodan.

U oko pet minuta snimka, Marti nije konkretno objasnio zašto napuštaju CS:GO scenu, osim da žele da se više fokusiraju na razvoj ostalih timova pod njihovim brendom, jer imaju zaista širok spektar igrača u raznim igrama, poput Halo, CoD, Smite, LoL, Rocket League i StarCraft 2.

Rekao je jednostavno da vođenje svakog tima zahteva dosta reursa, kako para, tako i vremena i ljudstva, i da prosto u ovom trenutku misle da je najbolje da puste njihov CS:GO tim.

Njihov StarCraft 2 sastav predstavlja jedan od najjačih timova na svetu, sa velikom južnokorejskom trojkom: Solar, Stats i TY.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: