CS:GO – Flusha doneo fnaticu šampionsku titulu!

Ekipa fnatica pobedila je FaZe u fantastičnom finalu nakon pet odigranih mapa rezultatom 3:2!

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 05.03.2018.

12:28

CS:GO – Flusha doneo fnaticu šampionsku titulu!

Još jedan odličan turnir je završen, a finale je došlo kao šlag na torti svih prethodnih mečeva. U BO5 finalu videli smo čak dva produžetka, puno preokreta i pregršt majstorija. Nakon šest sati igre, fnatic je dobio FaZe 3:2, po mapama Cache 5:16, Inferno 22:20, Overpass 16:7, Mirage 11:16, Train 19:17.

Najbolji u pobedničkom timu bio je flusha, koji je odigrao najbitniju ulogu na petoj mapi. Sa druge strane bili odlični GuardiaN i NiKo, dok je rain odigrao loše finale.

Cache [16:5 FaZe]

FaZe je počeo napadom na B, fnatic je igrao na ritejk u kojem su bili bolji, pa je prva runda pripala njima. Dobili su i sledeću, ali je u trećoj GuardiaN otvorio A sajt sa dva sjajna deagle headshot-a za 2:1. Karriganov tim je nastavio akciju na A sajtu, prešli su u vođstvo, a na 4:2 NiKo je majstorski rešio 1v3 situaciju. FaZe je potom uspevao da osvoji i B sajt, kao i mid, a GuardiaN i karrigan su u 11. rundi rešili 2v4 situaciju za 8:3, dok se na poluvreme otišlo sa 11:4.

FaZe je takođe igrao na ritejk A sajta, koji su preuzeli i deaktivirali C4 sa uvećanje vođstva. Na rezultatu 13:4 Šveđani osvajaju A sajt i dobijaju rundu, ali je rain sjajno odigrao sledeću za reset, a mapa je ubrzo bila završena – 16:5.
Inferno [22:20 fnatic]

FaZe je odlično otvorio drugu mapu, poveli su 2:0 na CT strani preuzimanjem B sajta, da bi u treća sreća na B sajtu donela Šveđanima rundu. Međutim, NiKo i karrigan su sjajnom postavkom doneli još dve runde za svoj tim – 6:1. Uključio se i olof sa dobrim lurkom na banani i igrom na shortu pa se otišlo na 9:2. Fnatic je konačno proigrao i to na A sajtu, a u par navrata su bili dobri flusha i JW za 9:6 na poluvremenu.

Karriganov tim je u drugoj pištolj rundi osvojio A sajt, ali im već u sledećoj isti plan nije uspeo jer su odlični bili Lekr0 i flusha. Prišao je fnatic na 10:9, a FaZe beži na 13:9 prebacivanjem težišta igre na bananu i B sajt. Baš tada, flusha je bio odličan u ritejku B sajta sa tri fraga, da bi u sledećoj uradio ace na istom delu mape za 13:11. Šveđanin se nije zaustavio ni u sledećoj rundi, nova tri fraga, a fnatic pravio preokret 14:13. JW se lako izborio protiv eko runde protivnika, ali je FaZe napadom na B, a potom i na A sajt odveo mapu u produžetke.

Flusha i Golden su odlično napali bananu za prvu rundu produžetka, FaZe je uzvratio u sledećoj, ali su Šveđani dobili naredne dve za 18:16. Tada su proigrali karrigan i NiKo na B za nov produžetak. FaZe je dobio prvu rundu, ali su fnaticu pripale naredne tri. Prva šansa za pobedu nije iskorišćena, ali je u sledećoj zablistao Golden sa tri fraga u odbrani B sajta za 22:20 i izjednačenje u mapama.
Overpass [16:7 fnatic]

KRiMZ-ova ekipa je odlično otvorili Overpass, Golden i flusha su sačuvali B u prvoj pištolj rundi i dobili naredne dve. Ni full buy runda nije bila nikakav problem za fnatic pa se ubrzo otišlo na 6:0. FaZe je konačno napadim na A osvoji odve runde, a u devetoj je GuardiaN nestvarno rešio 1v5 situaciju AWP-om za 6:3. FaZe je preokrenuo na 7:6, ali je poluvreme pripalo fnaticu.

Švedski sastav je napao B sajt u drugoj pištolj rundi, osvojili su ga i poveli 9:7. Dobili su i naredne dve runde, a flusha je na 12:7 rešio 1v3 situaciju za još veće vođstvo. Do kraja mape, FaZe je pokušao da odbrani napade na B sajt, ali bezuspešno – 16:7 za fnatic.

Mirage [16:11 FaZe]

NiKo je sjajno odbranio A sajt u prvoj rundi, kao i u četvrtoj zajedno sa GuardiaN-om za brzih 5:0. Fnatic je osvojio jednu rundu na B, ali je ubrzo usledio reset i 8:1. JW je AWP-om rešio 1v3 situaciju za 8:3, ali je FaZe odigrao odlično do kraja i završio poluvreme rezultatom 11:4.

FaZe je osvovjio A sajt, a potom su dobili u narednu rundu za 13:4. Činilo se da će mapa ubrzo biti gotova, ali su proigrali JW i KRiMZ, pa njihov tim pravi ogromnu seriju za čak 13:11. Međutim, karrigan šalje tim na A sajt, pali su Golden i flusha, a KRiMZ je mogao samo da sačuva AWP. Na 14:11 slična taktika, pomoć na A sajtu dolazi iz boosta za 15:11. Ponovo napad na A sajt, gde se brzo došlo do 3v3 pozicije. GuardiaN se žrtvovao za ekipu i majstorski bacio molotov i odmah nakon toga umro, ali je u vatri izgoreo flusha koji je pokušao da deaktivira C4 za 16:11!
Train [19:17 fnatic]

FaZe je napao ivy i dobio prvu pištolj rundu, uzvratio je JW CZ-om u sledećoj, a NiKo u trećoj za 2:1. Evropski miks sastav je napao B, gde je NiKo u poslednjoj sekundi sprečio defuse KRiMZ-a za 5:1. U sledećoj je fnatic uspeo da ritejkuje B pištoljima, ali je deaglom u sledećoj bio sjajan NiKo za 6:2. Fnatic je uglavnom igrao na ritejk B sajta, koji su odradili odlično na 8:5, kada je flusha bacio sjajnu HE granatu, i dovršio posao zajedno sa JW za 8:6, a na pauzu se otišlo sa 8:7.

Karrigan je rešio 1v2 u pištolj rundi, pa je FaZe otišao na 10:8. Loše čuvanje ivy je koštalo FaZe full buy runde, a ista greška ponovila se i na 10:10 kada je Lekr0 napravio 4 fraga sa te pozicije. Fnatic je pobegao na 13:10, NiKo je ubio 4 protivnika u sledećoj za 13:11. Veoma bitna runda započela je fragovima GuardiaN-a i karrigana, a flusha i Lekr0 ostali su u 2v5 situaciji. Flusha se ušunjao na B sajt pored olofa koji se loše postavio, ubio ga zajedno sa GuardiaN-om, nespretno je izvirio karrigan. U 2v2 situaciji, flusha je ubio raina kroz smoke, da bi ace dovršio lepim headshotom nad NiKom za 14:11. NiKo je bio heroj naredne runde sa 3 fraga u ivy, da bi u sledećoj flusha za stotinku zakasnio da ubije karrigana koji je deaktivirao C4 za 14:13, a eko je doneo FaZe-u egal. Karrigan je bio dobar u odbrani A sajta, da bi GuardiaN ubio KRiMZ-a za 15:14. Fnatic se odlučio za napad B sajta, osvojili su ga, ali su Golden i flusha ostali u 2v3 situaciji. Golden i karrigan su pali, olof je fejkovao deaktivaciju C4, dok je GuardiaN čuvao prvi spust. Flusha je hravro čekao i baš u trenutku kada su oba igrača pogledali gornji spust, flusha je ubio olofa, a potom i Slovaka za produžetke!

Fnaticu je pripala prva runda, ali je FaZe sjajno odigrao naredne dve na CT strani za 17:16. Flusha je sa tri fraga sačuvao B sajt u narednoj, da bi ponovo bio heroj u sledećoj, nadmudrivši NiKa za 18:17. Poslednju rundu je fnatic odigrao veoma pametno, JW je agresivno čuvao main AWP-om, napravio dva fraga ispred smoke-a, rain je pao u popu pa su olof i NiKo ostali u 2v4 situaciji. Kako je igrao ceo meč, tako je i završio, sjajni flusha pravi i poslednja dva fraga iz popa za 19:17 i donosi titulu svom timu!
Flusha je dobio i MVP nagradu turnira, a fnaticu je pripalo 250 000 dolara, dok je FaZe zaradio 100 000 dolara.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: