CS:GO – S1mple ne može sam, mouse osvojio titulu!

Šampion StarSeries sezone 4 je ekipa mousesports, koja je u finalu pobedila Natus Vincere rezultatom 2:1.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Utorak, 27.02.2018.

00:50

CS:GO – S1mple ne može sam, mouse osvojio titulu!

Mnogo neočekivanih rezultata i uzbuđenja u plej-ofu donela nam je četvrta sezona StarSeries turnira u Minsku. U završnici turnira gledali smo ekipe koji nisu tako često odlazile ovako daleko, što je svakako donelo osveženje sceni.

Prvo smo gledali duel Liquida i FaZe za treće mesto. Amerikanci su najprijatnije iznenađenje turnira, ali i celog meseca februara. FaZe je odabrao Nuke, ali od dobro pripremljenih taktika Evropljana nismo videli ništa, pa su poraženi čak 16:3. Usledio je Inferno, gde je Liquid nastavio sjajno, pa su na CT strani vodili 12:3. Ipak, FaZe je uspeo da izbori produžetke, u kojima su bili bolji tek nakon 54 runde – 28:26!

Sav uloženi trud bačen je u vodu očajno odigranim Mirage-om koji je ponovo ubedljivo osvojio Liquid – 16:4. Najbolji u ekipi bili su EliGe i NAF, a osim 15 000 dolara više, američka ekipa je sigurno još više dobila na samopouzdanju, i izgleda mnogo bolje dolaskom steel-a i NAF-a.
Od 20 časova gledali smo finale, koje je počelo na Overpass. NaVi je počeo odlično na ovoj mapi, kao i tokom celog trajanja turnira, pa su odmah napravili razliku od 6 rundi. Mouse je potom dobio full buy rundu, ali nisu mogli da vežu nekoliko dobrih rundi, pa je problem ekonomije doveo do rezultata 11:4 za CIS tim. Mouse je dobio drugu pištolj rundu, ali nije bilo šansi za preokret 16:7.

Mousesports je odlično započeo na svom izboru – Mirage. Sjajni su bili na CT strani i poveli sa 11:4. S1mple je započeo povratak svoje ekipe, koja je podjednako dobra bila na CT strani pa se otišlo u produžetke. Nakon dva produžetka, mouse je bio bolji i osvojio mapu 22:18. Nestavaran je podatak da je za 40 rundi Zeus prikupio OSAM fragova, dok je s1mple imao 43! Organizacija stvarno treba da se zapita da li s1mple treba da dobije bolju podršku, jer Zeus u NaVi ne doprinosi toliko ni u taktičkom smislu (u odnosu na Gambit), a kamoli u igračkom.
Odlučujuća mapa bila je Train, koju je oskarov tim odigrao odlično na T strani i uzeo velikih 11 rundi. NaVi je pokušao da preokrene, ušli su u seriju na početku, ali je protivnik iskoristio prednost CT strane i lako osvojio mapi i titulu – 16:9.

Novom šampionu je pripalo 130 000 dolara, dok je poraženi NaVi osvojio 50 000 dolara.

Interesantno, za MVP-a turnira proglašen je s1mple, koji je izjavio da bi mu bilo draže da je osvojio titulu sa ekipom, nego pojedinačno priznanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: