CS:GO – Cloud9 preko SK do finala Majora!

Poznat nam je i drugi finalista ovogodišnjeg Major turnira u Bostonu, a to je domaćin Cloud9 koji je obezbedio plasman na prvo major finale, gde ih čeka favorit turnira – FaZe Clan.

Izvor: Luka Saviæ KlanRUR

Nedelja, 28.01.2018.

16:38

CS:GO – Cloud9 preko SK do finala Majora!

Jedan od najvećih iznenađenja turnira je pokazao veliko umeće porazivši veliki SK Gaming 2-1. Cloud9 je uništio SK na Miragu (16:3), izgubio Cobblestone (8:16) ali pokazao ko zaslužuje da ide u finale na Infernu (16:9).

Mirage (16:3 Cloud9)

Polufinalni bo3 okršaj počeo je munjevito za C9. Osvojili su pištolj rundu na T strani i došli do rezultata 6:0 pre nego što su se brazilci upisali na Mirage. Tarik i ekipa im nisu dali prostora da dišu, odmah su uzeli narednu rundu i srušili snove da razviju ekonomiju tokom poluvremena. Bez problema su priveli poluvreme kraju i na pauzu otišli sa prevelikom prednošću od 13:2.

Sada već nije bilo pitanje da li, već kada će Cloud9 osvojiti prvu mapu. Pištolj runda je pripala amerikancima, i tu je SK izgubio bilo kakvu šansu za povratak. Brazilci su uspeli da osvoje jednu rundu pre nego što je Skadoodle, koji je bio najbolji na serveru sa skorom 21-8, zapečatio sudbinu brazilaca na Miragu.
Cobblestone (16:8 SK Gaming)

SK Gaming je izabrao svoju najbolju mapu, i definitivno je izgledao snažno. Na T strani uspeli su da osvoje prvih sedam rundi. Tokom tih sedam rundi konstantno su prodirali na B sajt, gde je Cloud9-ova odbrana bila ”šuplja”. U osmoj rundi C9 je konačno zaustavio brazilce, i tu je povratak u igru počeo. Američki tim je odjednom ojačao na B sajtu, pogađali su metkove koje su trebali, i dostigli rezultat 7:8.

Sada je bio red na Cloud9 da se oproba na T strani, ali nisu mogli da reprodukuju SK-ov uspeh sa T strane. Naime, fer je bio neverovatan na CT strani, bez problema je držao kontrolu na A longu i sa 27 ubistava je omogućio brazilcima da ubedljivo osvoje Cobblestone i pokažu da nisu još spremni da odu kući.

Inferno (16:9 Cloud9)

Odlučujuća mapa je bila možda i najzanimljivija. Fallen i ekipa su odlučili da počnu Inferno na T strani, u pokušaju da iznenade Cloud9. Ta taktika nije uspela, Cloud9 je zaključao A sajt i nije puštao brazilcima da uđu. Pri rezultatu 4:3, Cloud9 je potpuno razoružao SK, osvojili su osam uzastopnih rundi i na poluvreme ponovo otišli sa vođstvom od 12:3.

Dosta ljudi je bilo skeptično povodom drugog poluvremena, SK se već jednom nalazio u sličnoj situaciji na polufinalu Majora u Kolumbusu kada su pobedili američki Liquid iako su gubili 15-7 u jednom trenutku. Uzeli su oni nekoliko rundi na CT strani i ovog puta, ali američki ponos nije dozvolio brazilcima da se vrate u meč, zatvorili su Inferno 16:9 i osigurali kartu za njihovo prvo Major finale!
Finalni meč između timova FaZe Clan i Cloud9 odigraće se večeras u 20h, program možete pratiti na oficijalnom ELEAGUE twitch kanalu a pre finala imaćemo priliku da gledamo interesantan i zabavan showmatch između castera James Bardolpha i DDK-a. Naime obojica će sklopiti svoju ekipu, koja nam još nije poznata, a možda ćemo imati priliku i da gledamo našeg YNK-a u akciji.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: