CS:GO – Počinju četvrtfinala, ko osvaja titulu?

Sama završnica najprestižnijeg turnira u CS:GO je jako blizu, osam timova je u konkurenciji za titulu, a 28. januara ćemo dobiti novog šampiona.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Petak, 26.01.2018.

14:47

CS:GO – Počinju četvrtfinala, ko osvaja titulu?

Četvrtfinalni parovi se izvučeni, danas (petak) su na programu tri meča, dok je za subotu zakazan preostali duel, kao i polufinala. Turnir je preseljen u Boston, igraće se pred publikom, a svi mečevi igraju se u BO3 formatu.

FaZe – mousesports (16 časova)

Nokaut fazu otvaraju dve evropske ekipe – FaZe i mousesports. Oba tima morala su da igraju i prvu fazu turnira, FaZe ju je prošao sa skorom 3-1 (poraz od Vege), dok je mousesports nakon 2:0 pretrpeo poraze od Space Soldiers i Cloud9, da bi za prolaz razbili ekipu Renegades. U Legends Stage etapi, FaZe je furiozno završio posao i mogao je da čeka protivnika sa skorom 3-2. Lako su pobedili podmlađeni fnatic, osvetili su se Vegi za poraz u prvoj fazi, te pobedili trenutno najvećeg rivala SK 16:12 nakon preokreta, a GuardiaN je imao sjajan meč.

Mousesports je ponovo dobro startovao, potpuno su nadigrali ekipu Astralisa prepustivši im samo 2 runde. Potom su tesno izgubili od SK 16:12, mada je meč mogao da ode u njihovu korist, ali su Brazilcima pripale neke ključne runde poput druge pištolj runde i runda na 13:11 koja je bila ključna za ekonomiju tima. Potom su dobili Vegu, a izgubili od QB Fire iako su vodili 13:2 na poluvremenu. U meču za prolaz su u tesnoj završnici savladali Space Soldiers 16:13.

FaZe jeste favorit u ovom meču, ali i mousesports ima svoje šanse. Ono što može da raduje ekipu mouse je sjajna igra oskara tokom celog turnira, ali i činjenica da suNny igra sve bolje, konkretno je u drugoj fazi gotovo uvek bio među najboljima, iako je uglavnom u support ulozi. Ono što će biti potrebni ekipi je raspoloženi ropz, od koga smo prošle godine videli da zna igrački da padne tokom meča, ukoliko ne ide sve po planu. O ekipi FaZe ne treba trošiti reči, GuardiaN je podesio nišanske sprave, NiKo je na svom nivou, a i olofmeister ima dosta uticaja na igru tima na ovom Majoru.

Na’Vi – Quantum Bellator Fire (18:30 časova)
Sledeći duel donosi nam duel između najvećeg iznenađenja turnira – QB Fire i ekipe NaVi. QB Fire je iznenadio već u prvoj fazi turnira u kojoj su imali skor 3-2, da bi u narednoj bili još ubedljiviji, sa skorom 3-1, pobedivši VP, mousesports i Gambit uz poraz od G2. Dve od tri pobede su dobili uz velike preokrete, naročito u meču protiv mousesports. Uzdanice tima su waterfaLLZ i Kvik, mada je i balbIna bitan faktor.

NaVi je sa istim skorom kao i QB Fire prošao prve dve faze. Zeusova ekipa ne igra tako konstantno u dosadašnjem toku turnira. Već u prvoj fazi su bili veoma promenljivi, da bi i na startu druge faze lako izgubili od Gambita, ali su posle konačno zaigrali bolje, pa su redom pali BIG, Liquid i fnatic. Glavna zvezda ovog tima je naravno s1mple, ali čini se da ima sve više podrške u mladom electronicu.

Videćemo da li se QB Fire bajka danas završava. NaVi igra promenljivo, a nekarakteristična igra Kvikove ekipe može da ih poremeti u startu. S1mple će sigurno biti na svom nivou, ali će dobru igru morati da pokaže i electronic, a flamie je već dugo uspavan pa je možda sada pravi trenutak za buđenje. Duel će svakako biti zanimljiv, iako je NaVi veliki favorit u kladionicama.

G2 – Cloud9 (21 čas)
Najujednačeniji meč dana počinje u 21 čas, a susreću se G2 i Cloud9. Francuzi blistaju u dosadašnjem toku turnira, nemaju nijedan poraz, mada treba reći da im je najjači protivnik do sada bio upravo Cloud9 u prošloj fazi. U prvoj fazi pobedili su Flash, Misfits i Vegu, dok su u Legend Stage pali Cloud9, Liquid i QB Fire koji su zajedno uzeli tek 16 rundi Francuzima. Na Majoru do sada dobro igraju NBK i shox, uz standardnog kennyS koji uvek pruža dobre partije.

Cloud9 je morao da traži povratak od 0:2 u Legend Stage, i uspeli su u tome nakon poraza od G2 i Space Soldiers. Potom su veoma lako dobili Virtus.pro, Astralis i Vega Squadron. Stewie2k je odigrao odlična tri meča, a glavnu podršku pružio je lider autimatic kao i snajperista Skadoodle.

Jasno je da je Cloud9 bio daleko ispod svog nivoa u prvom međusobnom duelu, traljavi napadi preko mida i B na Cache nisu donosili gotovo ništa, a kennyS je bio raspoložen u čuvanju tog dela mape. Na A sajtu je bio NBK, koji je sam prikupio 27 fragova, a kod Amerikanaca je jedino tarik bio vredan pomena. Situacija se malo izmenila, pa možemo da očekujemo uzbudljiv duel, koji će verovatno otići u treću mapu.

Poslednji četvrtfinalni par je na programu u subotu, a to je duel između ekipa SK i fnatic, o čemu će sutra biti više reči. Interesantan je podatak da je čak 6 od 8 timova igralo i prvu fazu Majora, dakle dolaze iz nekadašnjih Main kvalifikacija. Jedine dve ekipe koje su imale status legendi su upravo SK i fnatic.

Šta vi očekujete od današnjih mečeva, ko će proći u polufinale i eventualno osvojiti titulu?

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: