CS:GO – Završena prva faza Majora, najbolje tek sledi

Prva faza turnira u Atlanti je završena, a već na startu turnira gledali smo odličan kaunter. Nakon četiri dana borbe devet ekipa izborilo je plasman u narednu fazu, gde će se priključiti najjačim timovima sveta, a početak te faze je zakazan za 19. januar.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Utorak, 16.01.2018.

10:59

CS:GO – Završena prva faza Majora, najbolje tek sledi

Nakon završene prve faze, odlazak u Legend Stage etapu izborili su: Cloud9, G2, FaZe, Vega Squadron, Space Soldiers, mousesports, Na’Vi i Quantum Bellator Fire. Kako je ekipa 100 Thieves sprečena da učestvuje na Majoru, turnir će nastaviti i Liquid.

Juče je na programu bilo pregršt mečeva, a jedan od najinteresantnjih na papiru bio je između FaZe i Na’Vi. Međutim, ekipa FaZe nije dozvolila bilo kakva uzbuđenja, jer su totalno razbili CIS sastav. Odličnim napadima na A sajtu Traina, kao i raspoloženim rainom su stvorili ogromnu prednost već na T strani. Dobili su i drugu pištolj rundu, pa je meč ubrzo završen – 16:4.

Odličan meč gledali smo i između Space Soldiersa i mousesports na Mirage. Obe strane su bile bolje kao terori, a uzbuđenje je trajalo do samog kraja meča. Pri rezultatu 15:14 mousesports je napao A sajt, a STYKO i ropz su sa po dva fraga sprečili ritejk. STYKO je bio heroj i u narednoj rundi, kada je sjajno rešio 1v3 situaciju, pa ovaj Slovak konačno pokazuje zašto je doveden u ekipu. Ipak, Turci predvođeni XANTARESOM odigravaju dobre dve runde na CT strani i na kraju pobeđuju 19:17 za prolaz dalje.
Četvrto kolo zatvorili su QB Fire i EnVyUs. CIS ekipa je, na iznenađenje svih, pobedila EnVyUs rezultatom 16:12. Ono u čemu leži razlog poraza je sigurno odsustvo RpK, koji je tokom celog turnira bio bolestan i nije mogao da pruži partije kakve se očekuju. Kao odličan aimer i igrač koji ne preza od preuzimanja odgovornosti, mnogo je falio ovoj ekipi. Umesto njega igrao je trener maLek, koji je zabeležio svega 5 fragova. ScreaM je jedini bio vredan pomena, imao je skor 31:16, ali su svi u njegovoj ekipi podbacili, pa francuski tim nećemo gledati u nastavku.

Rezultati četvrtog kola:

AVANGAR – Misfits – 16:13
Vega Squadron – Liquid – 16:14
FaZe – Na’Vi – 16:4
Space Soldiers – mousesports – 19:17
Renegades – Sprout – 16:10
QB Fire – EnVyUs : 16:12


Sledilo je peto kolo, odnosno tri duela između ekipa koje imaju skor 2:2, a pobeda je značila prolaz dalje.

Prvi duel je bio između ekipe mousesports i Renegades, a evropski sastav je veoma ubedljivo slavio na Mirage sa 16:4. Najbolji u ekipi je ovoga puta bio sunNy, a jedini pozitivan sa druge strane bio je AZR.

Žrebanje nam je donelo duel između AVANGAR i QB Fire, a mnogi su ovim dveju ekipama predviđali katastrofu u prvoj fazi. Ipak, CIS region postaje sve jači, a u ovom duelu je jači bio QB Fire, koji je dobio meč 16:5, pa ćemo ovaj tim gledati i u nastavku.

S1mple je bio fenomenalan u narednom meču, te je njegov Na’Vi razbio Liquid na Infernu 16:5, a Ukrajinac je za 21 rundu napravio impresivan 31 frag. Pratio ga je lider Zeus, dok je kod Amerikanaca jedino Twistzz bio malo bolji, a Kanađanin tokom celog turnira pruža dobru igru.
Neplanirano 6. kolo igralo se da bi se odlučilo ko će zameniti ekipu 100 Thieves u Legend Stage fazi. U trouglu triju poraženih ekipa iz prošlog kola, najbolje se kotirao Liquid, koji je čekao boljeg iz duela Renegades – AVANGAR.

Odmetnici su ponovo propustili šansu da se domognu Majora, a opet su nijanse odlučivale. AVANGAR predvođenim snajperistom Jame koji je napravio 30 fragova dobili su Mirage 16:10 i zakazali duel sa timom Liquid.

Kako i dolikuje, meč za prolaz nam je doneo puno uzbuđenja. Igrao se Mirage, a AVANGAR je imao šansu za prolaz pri rezultatu 15:14. Liquid je napao A, CT strana je igrala na ritejk, u čemu ih je sprečio sjajni nitr0, ubivši sva četiri protivnika. U produžecima su dobili prve tri runde, a na CT strani je rundu za prolaz doneo ponovo nitr0, AWP-om je ubio tri igrača, pa jdm sada ima ozbiljnu konkurenciju na mestu snajperiste. Ovim mečom je kompletirana prva faza turnira, kao i spisak svih učesnika u Legend Stage koja se takođe igra u Atlanti. Format takmičenja ostaje isti, 16 ekipa u jednoj grupi, švajcarski sistem i BO1 mečevi. Početak Legend Stage je zakazan za 19. januar.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: