CS:GO – Top 20 HLTV 2017. (drugi deo)

HLTV uveliko nastavlja sa izbacivanjem rang liste najboljih igrača 2017. godine, naredna četiri mesta su obasjana danskom zastavom, a smatra se da će se ista zastava videti i pri dnu ovogodišnje liste.

Izvor: Luka Saviæ KlanRUR

Četvrtak, 11.01.2018.

16:54

CS:GO – Top 20 HLTV 2017. (drugi deo)

Tomaš “oskar” Štasni je prvi češki CS:GO igrac koji se našao na HLTV listi najboljih igraca, i to na 16.mestu. 26-godišnji igrač evropske mix ekipe mousesports pokazao je veliki talenat sa AWPom. Tokom 2016. igrao je za HellRaisers, da bi u avgustu 2016. prešao za mousesports.
Od tada je imao razne uspehe sa timom: osvojili su ESG Tour na Mikonosu, ROG Masters, bili su drugi na Gfinity Invitationalu, što je ujedno i bilo poslednje takmicenje za Tomaša. U finalu ih je pregazio francuski tim EnVyUs, a Tomaš je pokazao očajnu igru. Neko vreme je zbog svoje loše igre bio na klupi, propustio je Major u Krakovu, a tada je tim odlučio da mu da drugu šansu. Na sledećim turnirima bio je dosta bolji, pa je od tada ostao u aktivnom sastavu mousesportsa.

Na 15. mestu HLTV-ovog ranga nalazi se prvi predstavnik danskog tima Astralis, Markus ”kjaerbye” Kjerbi. Njegov najsjajniji period godine došao je na početku. Uspeo je da, sa Astralisom, osvoji ELeague Major u Atlanti i tu osigura MVP nagradu tog turnira.
Pored Majora zlato je osvojio i na IEM-ovom turniru u Katovicama. Na IEM Sidneju i Majoru u Krakovu ispao je u polufinalu, a srebrnu medalju osigurao na ELEAGUE Premieru i BLAST Pro turniru u Kopenhagenu. Dve EVP medalje, kao i 1.10 rating tokom 2017. godine omogućio je ovom devetnaestogodišnjaku da napreduje za jednu poziciju u odnosu na prošlu godinu. Budućnost je svetla za ovog mladića i verujemo da će se videti napredak u ovoj godini.

14. mesto zauzima njegov sunarodnik Kristjan ”k0nfig” Vieneke, prvi predstavnik danskog tima North. Jedan od najboljih svetskih fragera se prvi put pojavljuje na ovoj rang listi, ali definitivno ne i poslednji.
Tokom godine je održao konstantan rating od 1.11, u septembru je osvojio DH Montreal, tu su uspeli da zabeleže bo3 pobede protiv Cloud9-a i Immortalsa. Na DH Malmeu i petoj sezoni ESL Pro Lige izgubio je u finalu oba puta od snažnog G2 Esportsa. Lični uspesi mu takođe nisu bili za šalu, bio je MVP DH Montreala, kao i EVP DH Malmea i ESL Pro Lige a 1.11 rating, kao i 0.74 ubistava po rundi su bili dovoljni k0nfigu da osigura ovu poziciju.

Andreas “Xyp9x” Hojslit zasluženo je osigurao 13. poziciju i nastavlja da pokazuje svetu da iako si support igrač ne znači da nemaš značajan uticaj na igru.
Drugi član Astralisa na ovogodišnjoj rang listi je jedan od najboljih support igrača današnjice. MVP IEM turnira u Katovicama je bio konstantan tokom godine. Neverovatan clutch igrač (52 dobijene 1vx situacije) i jedan od največih zvezda najboljeg danskog tima tokom godine imao je 1.09 rating, što je poprilično nisko za ovu listu, ali on to nadoknadjuje jakim preformansom u otprilike svakom turniru gde Astralis dogura daleko.

Tokom narednih dana prenećemo vam još ponešto o ostalim igračima koje HLTV planira da otkrije, a uskoro se bliži dan kada ćemo saznati ko je najbolji igrač 2017. godine. Većina ljudi veća između našeg Nikole ”NiKo” Kovača i Marsela ”coldzera” Davida. Šta vi mislite, ko je zaslužan titule najboljeg igrača ove godine?

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: