CS:GO – HLTV počeo sa rangiranjem igrača za 2017.

Vodeći CS portal HLTV je počeo sa objavljivanjem top 20 igrača za 2017. godinu. Najbolji igrač prošle godine bio je Brazilac Marselo “coldzera” David, koga je odmah pratio sunarodnik i saigrač – Gabriel “FalleN” Toledo, a na trećem mestu se našao Danac Nikolaj “device” Ric. Ovogodišnja lista će verovatno izgledati slično, jer će se brazilska i danska zastava najviše videti pri kraju liste.

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Utorak, 09.01.2018.

11:18

CS:GO – HLTV počeo sa rangiranjem igrača za 2017.

Legendarni CS 1.6 i CS:GO igrač, član poljskog Virtus.proa – Januš “Snax” Pogorzelski, zauzeo je 20. mesto na HLTV rang listi. Snax je tokom 2017. godine osvojio MVP na DreamHack Masters u Las Vegasu, gde je sa svojim timom zauzeo prvo mesto. Virtus.pro je takođe završio drugi na ELEAGUE Majoru i treći na PGL Majoru u Krakovu. Pored ovih uspeha sa timom, imao je i solidnu statistiku tokom godine, pa je tako dobio svoje mesto na listi top 20 igrača.
Što se tiče njegovog plasiranja prethodnih godina, 2016. godine Snax je bio peti na listi, dok je 2015. i 2014. bio četvrti. Jasno je da je Snax doživeo ogroman pad, ali svima je poznato da je i sam Virtus.pro ove godine bio malo mekši. Nisu ostvarili previše značajnih uspeha, malo ih je motivisalo prvo mesto u Las Vegasu, ali samo to nije bilo dovoljno. Jedno vreme je ekipa bila na stand-by, nisu bili na nekim turnirima, pa se ovakvo rangiranje igrača moglo očekivati.

Na 19. mestu nalazi se Olof “olofmeister” Kajbjer. 25-godišnji Šveđanin imao je sasvim dobru godinu, promenio je tim i trenutno vodi tešku bitku sa brazilskim SK za mesto najbolje CS:GO ekipe.
Najbolji igrač 2015. godine, bio je u sastavu legendarnog fnatica koji je dugo vremena terorisao CS:GO scenu. Tokom njegove trogodišnje igre za fnatic, osvojili su 2 Majora i mnogobrojne ostale turnire. Olof je 20. avgusta, posle nekog lošeg perioda fnatica, prešao u supertim FaZe, koji je sada drugi najbolji tim. 2015. je proglašen za najboljeg CS:GO igrača, 2016. je bio osmi, a ove godine je zauzeo 19. mesto. Četiri godine zaredom je olof na listi najboljih igrača, što je ogroman uspeh.

18. igrač 2017. godine je Brazilac Rikardo “boltz” Pras. Trenutno igra za SK, na pozajmici je iz Immortalsa. Prvi njegov turnir sa SK bio je EPICENTER, gde se sjajno uklopio u tim, a tada su osvojili prvo mesto i nagradu od 250 000 dolara. Posle toga je imao dva veća turnira sa njima, a tada je već zvanično bilo potvrđeno da će on biti njihov novi peti igrač, jer je do tada bio na probi. Nakon Epicentra osvojili su BLAST Pro Series u Kopenhagenu i ESL Pro League, šestu sezonu takmičenja. Ovo je značajno pridonelo njegovom rangiranju, jer njegov uspeh pre nastupanja za SK nije bio toliko primećen. Imao je dobrih momenata sa Immortals, ali nije bilo to to.
Dauren “AdreN” Kystaubayev je zauzeo 17. mesto i tako se po prvi put našao na listi top 20 igrača. Sa svojim timom Gambit osvojio je PGL Major, gde je ujedno i dobio nagradu MVP turnira. Takođe, kazahstanska ekipa je pobedila na DreamHack Open u Ostinu, dok su dobili ‘srebro’ na prvom cs_summit turniru. Tu je AdreN nagrađen i kao EVP igrač (Exceptionally Valuable Player). Gambit je bio odličan ove godine, prva ozbiljnija azijska ekipa posle duže vremena.
Pri kraju godine je osvojio i ROG Masters 2017, a pored ovih uspeha na turnirima, AdreN je stalno bio prvi u ekipi. Nosio je svoje saigrače do raznih medalja, imao je odličan rejting na par turnira, što mu je osiguralo sedamnaesto mesto na HLTV listi.

HLTV svakog dana otkriva po par igrača, a mi ćemo preneti ponešto o svakom. Šta mislite, ko će biti najbolji igrač 2017. godine? Da li će Nikola “NiKo” Kovač dobiti svoje mesto među prvih pet?

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: