RUR predstavlja CS:GO oružja: Desert Eagle

Ako imate mirne, precizne ruke i želite da izgledate opako kao Klint Istvud u filmovima, Deagle je pravo oružje za vas!

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Subota, 23.12.2017.

16:55

RUR predstavlja CS:GO oružja: Desert Eagle

Desert Eagle, svima poznatiji kao Deagle (digl), je oružje koje nagrađuje svakog ko savlada njegovu mehaniku na malo naprednijem nivou. Najbolji osećaj je kada ,,skinete” glavu protivniku jednim metkom, tzv. one-deagom, a kada vas neko ubije na isti način, dođe vam da izađete iz igre. U lošim rukama je samo trošenje para, dok će kod pravog igrača vrlo verovatno osigurati rundu.

Da pođemo od osnova; Deagle ima 7 metaka u šaržeru i 35 metaka u rezervi, košta 700 dolara i dostupan je i za CT i T. Nagrada za ubistvo ovim pištoljem je standardna – $300. Odličan je za force-buy runde, gde sa uloženih 1700 (armor + deagle) možete rešiti nekoliko protivnika, a ako imate dovoljno sreće možda i ceo tim. U pištolj rundi nije baš preporučljiv, ali ako imate armor i saigrač vam baci Deagle, može biti moćna kombinacija, ali naravno, morate znati gde da idete na mapi (long range) i da imate oštro oko. Ako već odlučite da kupite digl bez armora, neka to bude na T strani, jer ćete na CT strani biti brzo pregaženi od terora koji rašuju, a pogotovo ste laka meta bez armora.

Metak u glavu je uvek smrtonosan, i protivnik sa šlemom i bez njega će pasti od jednog metka ove zveri. Brzo pucanje diglom je skoro uvek loše, jedino može poslužiti na blizinu, ali i tu morate povezati 2-3 metka u telo protivnika.
Iako vam se nekad čini da je 7 metaka u šaržeru malo, tabela snage pokazuje da vam je uglavnom uvek potreban, ako ste precizni, do 3 metaka za jednog protivnika. Ako tako gledamo, jednim šaržerom možete da ubijete 2 protivnika, čak iako promašite jedan metak. Naravno, možete rešiti i ceo tim ako vam se lepo poređaju glave.

Zbog svoje jačine, fire-rate nije toliko brz, ali vam ionako nije često potrebno spamovanje miša. Malo ćete i biti sporiji, s obzirom da je pištolj težak skoro 2 kilograma. Digl je drugi najteži pištolj u igri, R8 Revolver je zauzeo prvo mesto kada je izašao. Vreme potrebno za reload je 2.2 sekunde, što je koliko-toliko podnošljivo.

Bitne metode i mehanike

Counter-strafe

Najviše ubistava diglom uzimaju se counter-strejfovanjem iza zida, kutije i uglova. Counter-strejovanje je naglo menjanje pravca (pritiskanje a-d) na taj način da vaša kretnja ne bude providna, a pritom se resetuje preciznost puške/pištolja. To je u stvari shoulder-peek; isti princip strejfovanja, samo što ovde zapravo pucate vi, a ne mamite pucanj protivnika. Uglavnom se counter-strejfuje sa puškom ili pištoljem koji ima veliku preciznost i smrtonosni headshot (AK47, Deagle, USP u pištolj rundi i dr.).

Crosshair placement

Pravilno postavljanje nišana je veliki uzrok nenapredovanja igrača u nižim rankovima. Nišan treba biti postavljen u visini glave, na mestu gde očekujete kontakt sa protivnikom, tj. odakle bi mogao istrčati, da bi mogli da odreagujete preciznom vatrom najbrže moguće. Sigurno ste gledali neke igrače kako bivaju ubijeni zato što su držali nišan, gledali u zemlju i trčali potpuno izgubljeno. Uvek treba držati nišan u visini glave i pomerati miša održavajući nišan na tom mestu, i tako overavati uglove gde bi protivnik mogao biti.

Ovo je posebno važno kod digla, jer ako pravilno držite nišan možete biti nagrađeni ,,one-deagom” kada protivnik izleti. Ako već ne pogodite glavu, posle prvog promašenog metka čučnite za bolju preciznost, sačekajte pola sekunde da se resetuje preciznost, i u zavisnosti od udaljenosti od protivnika – ili brzinski probajte smestiti nekoliko zrna u telo protivnika, ili lagano pucajte sa najvećom koncentracijom na glavu.

Loš crosshair placement je uglavnom najveći krivac silvera i njihovim lošim rukovanjem sa skoro svim puškama, ali je srećom po njih tu P90 koji rešava sve probleme.

Skinovi

U igri je veliki broj dobrih i jedinstvenih skinova za digl, a nabrojaćemo samo one najupečatljivije:

Desert Eagle – Blaze je najskuplji digl u igri. Ima samo Factory new i Minimal wear varijante, a jeftinija je FN sa početnom cenom od oko 80 evra. MW je na marketu skuplji, a razlog je jer ga ima vrlo malo ljudi. Na marketu trenutno ima oko 5 MW Blaze digla, pa ljudi diktiraju cenama.
Conspiracy, Kumicho Dragon, Golden Koi, Hypnotic, Crimson Web, imena su još kojih popularnih skinova za digl. Polovini je cena malo veća, dok je druga polovina povoljnija.
Deagle kroz istoriju

Još kada je izašao Global Offensive, trebalo je malo vremena da se lepo izbalansiraju sva oružja, puno pušaka je pretrpelo izmene, a među njima je bio i digl. Nekada headshot nije bio smrtonosan pogodak, dok je metak u stomak protivnika bez armora bio dovoljan. Sada kada se osvrnemo na to, zvuči potpuno ludo, ali vremenom je sve došlo na svoje mesto i imamo digl kakav poznajemo danas.

Desert Eagle je u Counter-Strike serijalu od početka. Nekada se zvao Night Hawk .50C, ali je kasnije promenjeno na Desert Eagle, mnogo poznatije svima. U svim ostalim kaunterima košta 650 dolara, dok je u CS:GO 700. Ima još stvari koje se razlikuju u ostalim delovima od Global Offensive, a tu spadaju snaga, težina, pa čak i hotkey za kupovinu. Nekada je bilo B-1-4, a sada je B-1-5.

Poznati plejevi

Na sceni je mnogo dobrih profesionalnih igrača koji dominiraju sa diglom, a među njima je i naš Nikola “NiKo” Kovač, igrač FaZe Clana. Imao je nekoliko upečatljivih rundi dok je igrao za nemački mousesports. Pogledajte neke njegove aceve: Definitivno najbolji deagle ace imao je Francuz Vinsent “Happy” Šopenauer, igrač EnVyUsa. Na meču protiv TSMa, na starom Infernu, Happy je dočekao Dance “blejzom”. Pobio je čitav tim, a kao šlag na torti bila je reakcija komentatora Semmlera. Ovo je mnogim gledaocima koji su pratili meč i videli ovo uživo zasigurno u top 3 pleja. Kada već pišemo o najboljim plejevima ne smemo izostaviti ni Ukrajinca Sašu “s1mple” Kostlijeva. On konstantno u mečevima ima bitne fragove sa diglom, a evo i jednog njegovog acea: Oružje u pravom životu

Dezert igl je, kao što smo ranije napisali, proizveden u Izraelu od strane Izraelske vojne industrije. Koristi veliki kalibar od 12,7 mm (.50 C). Pored Izraela, za dizajn je odgovorna i američka korporacija Magnum Research Inc. I dalje je u proizvodnji, a originalni nacrt pištolja je osmislio Bernard Vajt. Spada u najsnažnije polu-automatske pištolje i omiljen je mnogim Amerikancima.
RUR predstavlja CS:GO oružja: CZ75-Auto

RUR predstavlja CS:GO oružja: MAG-7

RUR predstavlja CS:GO oružja: AWP

Autor: Stefan Ilić

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: