Windigo rastužio domaću publiku, Bugari šampioni EBL-a!

Bugarska ekipa Windigo je u finalu CS:GO Esport Balkan Lige pobedila domaću ekipu Valiance 2:0, te kući putuju bogatiji za 11 500 dolara.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Nedelja, 17.12.2017.

04:17

Windigo rastužio domaću publiku, Bugari šampioni EBL-a!

Prva sezona EBL je završena, i to na najpravedniji način, između dve nezvanično najbolje ekipe u ovom delu Evrope. Nažalost, srpska ekipa Valiance nije uspela da nastavi dominaciju, ovoga puta je Windigo bio bolji, po mapama: Cache 16:13 i Train 16:11. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio SHiPZ, dok se na Trainu u par navrata istakao v1ct7or, kod Valiance je NENO pružio najbolju partiju.

Cache

Prva mapa je bila izbor ekipe Valiance, međutim, počeli su veoma loše. Igrali su na CT strani, a u pištolj rundi nisu uspeli da odbrane A sajt, Bugari su poveli a potom otišli i na 3:0. Windigo je dobio i prvi full buy, ponovnim napadom na A, što im je dalo mogućnost da odu na 5 rundi razlike što su oni iskoristili. Usledio je novi full buy, SHiPZ i pNshr preuzimaju mid odakle osvajaju B, a LETN1 je samo mogao da sačuva AWP. Bilo je 7:0 kada su NENO i emi bili odlični na midu za prvu rundu. Ipak, već u sledećoj je usledio reset, a u istom ritmu bilo je i do kraja prvog poluvremena. Sjajno su otvarali mid Bugari, uglavnom preko boosta, te sa više strana napadali uglavnom sajt A što im je dalo prednost 12:3 pre prve pauze.

Emi i NENO su lepo preko venta napali B, i dobili prvu pištolj rundu, te naredne dve za 13:6. Pnshr je u sledećoj napravio 3 sjajna fraga Deaglom, ali je emi rešio 1v2 situaciju te smanjio zaostatak svog tima. Nastavila je srpska ekipa sa sjajnim igrala, pa su prišli na čak 13:12. Usledila je runda za egal, te napad na B, na kom je sjajan bio SPELLAN, pa je ipak bilo 14:12. U rundi gde je Valiance mogao da resetuje ekipu v1c7or je bio odličan na midu sa 2 fraga, pa je na tabeli bilo 15:12. Srbi su produžili mapu za još jednu rundu, bilo je 15:13 ali su opet SPELLAN i bubble bili neprobojni na B, pa prva mapa pripada Windigu, 16:13.
Train

Windigo je bolje otvorio i drugu mapu, uzeli su pištolj rundu, a u sledećoj su išli na ritejk B sajta. Već u trećoj je Valiance ponovo napao B koji su osvojili. Srpska ekipa je potom preokrenula rezultat, a na 3:2 su odradili sjajan fejk A sajta – 4:2. Usledio je deo koji je pripao Windigu, a srpski tim je tada loše igrao na A sajtu. Kada su promenili stranu, krenulo je mnogo bolje, LETN1 je bio sjajan u agresivnoj igri na B, a počeo je da pogađa i DJOXIC – 8:4. Do poluvremena, SHiPZ je bio sjajan na B, v1c7oR iz olof pozicije, pa je poluvreme završeno 9:6.

Windigo je sjajno napao B sajt, i sa 5 preživelih dobijaju prvu pištolj rundu, a brzo se stiglo do 9:9. U prvoj full buy rundi su opet napali B, NENO je ubio dvojicu, ali DJOXIC nije mogao ništa AWP-om, kao ni LETN1, Windigo prelazi u vođstvo. LETN1 uzvraća za 11:11 ali je opet B sajt bio problem za srpski sastav. Suviše laku su prolazili drugi spust, gde su NENO i DJOXIC promašivali prilično lake mete, što je omogućavalo protivniku da napreduje. U par situaciju emijeva ekipa nije imala ni sreće, a svi ključni fragovi su otišli na stranu Windiga – 14:11. Krenuo je Windigo opet na B, NENO je na prvom spustu napravio 3 fraga, ali je v1c7oR prošao drugi spust i otišao do CT spona. To mu je omogućilo da napravi 3 fraga sa leđa, i Bugari rešavaju 2v4 situaciju. Valiance nije imao dobar buy, protivnik je krenuo kroz main, stvorila se velika gužva, NENO je ubio trojicu pre nego što je pao, a DJOXIC je ostao 1v1 protiv bubble koji je bio bolji za 16:11.

Ovim mečom, prva sezona CS:GO Esport Balkan Lige je završena. Valiance je bio prvak grupne faze, ali je Windigo bio bolji na LAN-u, u čemu im je sigurno pomogao bootcamp koji je njihova nova organizacija omogućila. Windigo je osvojio 10 000 evra, dok je srpskoj ekipi pripalo nešto više od 4 900 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: