Esports B92.net

Windigo rastužio domaću publiku, Bugari šampioni EBL-a!

Bugarska ekipa Windigo je u finalu CS:GO Esport Balkan Lige pobedila domaću ekipu Valiance 2:0, te kući putuju bogatiji za 11 500 dolara.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Prva sezona EBL je završena, i to na najpravedniji način, između dve nezvanično najbolje ekipe u ovom delu Evrope. Nažalost, srpska ekipa Valiance nije uspela da nastavi dominaciju, ovoga puta je Windigo bio bolji, po mapama: Cache 16:13 i Train 16:11. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio SHiPZ, dok se na Trainu u par navrata istakao v1ct7or, kod Valiance je NENO pružio najbolju partiju.

Cache

Prva mapa je bila izbor ekipe Valiance, međutim, počeli su veoma loše. Igrali su na CT strani, a u pištolj rundi nisu uspeli da odbrane A sajt, Bugari su poveli a potom otišli i na 3:0. Windigo je dobio i prvi full buy, ponovnim napadom na A, što im je dalo mogućnost da odu na 5 rundi razlike što su oni iskoristili. Usledio je novi full buy, SHiPZ i pNshr preuzimaju mid odakle osvajaju B, a LETN1 je samo mogao da sačuva AWP. Bilo je 7:0 kada su NENO i emi bili odlični na midu za prvu rundu. Ipak, već u sledećoj je usledio reset, a u istom ritmu bilo je i do kraja prvog poluvremena. Sjajno su otvarali mid Bugari, uglavnom preko boosta, te sa više strana napadali uglavnom sajt A što im je dalo prednost 12:3 pre prve pauze.

Emi i NENO su lepo preko venta napali B, i dobili prvu pištolj rundu, te naredne dve za 13:6. Pnshr je u sledećoj napravio 3 sjajna fraga Deaglom, ali je emi rešio 1v2 situaciju te smanjio zaostatak svog tima. Nastavila je srpska ekipa sa sjajnim igrala, pa su prišli na čak 13:12. Usledila je runda za egal, te napad na B, na kom je sjajan bio SPELLAN, pa je ipak bilo 14:12. U rundi gde je Valiance mogao da resetuje ekipu v1c7or je bio odličan na midu sa 2 fraga, pa je na tabeli bilo 15:12. Srbi su produžili mapu za još jednu rundu, bilo je 15:13 ali su opet SPELLAN i bubble bili neprobojni na B, pa prva mapa pripada Windigu, 16:13.

Train

Windigo je bolje otvorio i drugu mapu, uzeli su pištolj rundu, a u sledećoj su išli na ritejk B sajta. Već u trećoj je Valiance ponovo napao B koji su osvojili. Srpska ekipa je potom preokrenula rezultat, a na 3:2 su odradili sjajan fejk A sajta – 4:2. Usledio je deo koji je pripao Windigu, a srpski tim je tada loše igrao na A sajtu. Kada su promenili stranu, krenulo je mnogo bolje, LETN1 je bio sjajan u agresivnoj igri na B, a počeo je da pogađa i DJOXIC – 8:4. Do poluvremena, SHiPZ je bio sjajan na B, v1c7oR iz olof pozicije, pa je poluvreme završeno 9:6.

Windigo je sjajno napao B sajt, i sa 5 preživelih dobijaju prvu pištolj rundu, a brzo se stiglo do 9:9. U prvoj full buy rundi su opet napali B, NENO je ubio dvojicu, ali DJOXIC nije mogao ništa AWP-om, kao ni LETN1, Windigo prelazi u vođstvo. LETN1 uzvraća za 11:11 ali je opet B sajt bio problem za srpski sastav. Suviše laku su prolazili drugi spust, gde su NENO i DJOXIC promašivali prilično lake mete, što je omogućavalo protivniku da napreduje. U par situaciju emijeva ekipa nije imala ni sreće, a svi ključni fragovi su otišli na stranu Windiga – 14:11. Krenuo je Windigo opet na B, NENO je na prvom spustu napravio 3 fraga, ali je v1c7oR prošao drugi spust i otišao do CT spona. To mu je omogućilo da napravi 3 fraga sa leđa, i Bugari rešavaju 2v4 situaciju. Valiance nije imao dobar buy, protivnik je krenuo kroz main, stvorila se velika gužva, NENO je ubio trojicu pre nego što je pao, a DJOXIC je ostao 1v1 protiv bubble koji je bio bolji za 16:11.

Ovim mečom, prva sezona CS:GO Esport Balkan Lige je završena. Valiance je bio prvak grupne faze, ali je Windigo bio bolji na LAN-u, u čemu im je sigurno pomogao bootcamp koji je njihova nova organizacija omogućila. Windigo je osvojio 10 000 evra, dok je srpskoj ekipi pripalo nešto više od 4 900 evra.

CS:GO

CS:GO – Top 20 HLTV 2017. (drugi deo)

HLTV uveliko nastavlja sa izbacivanjem rang liste najboljih igrača 2017. godine, naredna četiri mesta su obasjana danskom zastavom, a smatra se da će se ista zastava videti i pri dnu ovogodišnje liste.

CS:GO četvrtak 11.01. 16:54 Komentara: 0

CS:GO – HLTV počeo sa rangiranjem igrača za 2017.

Vodeći CS portal HLTV je počeo sa objavljivanjem top 20 igrača za 2017. godinu. Najbolji igrač prošle godine bio je Brazilac Marselo “coldzera” David, koga je odmah pratio sunarodnik i saigrač – Gabriel “FalleN” Toledo, a na trećem mestu se našao Danac Nikolaj “device” Ric. Ovogodišnja lista će verovatno izgledati slično, jer će se brazilska i danska zastava najviše videti pri kraju liste.

CS:GO utorak 9.01. 11:18 Komentara: 1
strana 1 od 44 idi na stranu