Esports B92.net

Major 2018: Povećan broj učesnika u Bostonu!

Kompanija Valve odlučila je da potpuno promeni sistem takmičenja na Majoru, pa ćemo već u Bostonu gledati potpuno nov format, koji uključuje 24 ekipe.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Turnir će sada obuhvatati tri faze: The New Challengers stage, The New Legends stage i The New Champions Stage, a početak je zakazan za 12. januar. Do 15. januara će na programu biti New Challengers stage (nekada Offline Qualifier), koji će obuhvatiti 8 timova koji su bili najbolji u kvalifikacijama, i isto toliko ekipa koje su na prošlom Majoru zauzele 9-16 mesta.

The New Legends stage (nekada grupna faza) ćemo gledati od 19. do 22. januara, a u ovoj fazi će se sastati najboljih 8 ekipa iz prethodne faze sa 8 ekipa koje su u Krakovu bile najbolje plasirane.

Turnir se završava The New Champions Stage-om (nekada plej-of) gde će se osam najboljih ekipa iz prošle faze boriti po nokaut sistemu. Ovaj deo turnira zakazan je za 26. i trajaće do 28. januara.

Prve dve faze turnira biće održane u ELEAGUE Areni u Atlanti, dok će se o novom Major šampionu odlučivati u Bostonu. Ovom promenom je broj učesnika na Majoru povećan za 50%, sa 16 na 24 ekipe, ali je svakako nejasno zašto se format menja mesec dana pre početka turnira i završetka svih Minora.

Sve ekipe će dobiti svoje stikere, kao i svi igrači, pa ćemo sada imati 24 nalepnica timova i čak 120 nalepnica igrača.

Igrač Cloud9, Stewie2k, negodovao je na Tviteru povodom promene sistema takmičenja. Izjavio je kako ovim izmenama plasiranje na Major ne predstavlja uspeh kao nekada, a sa njim su se složili s1mple i GuardiaN.

Kako se vama sviđa novi sistem, i da li smatrate da je bilo neophodno povećati broj učesnika?

Izvor: KlanRUR

CS:GO

Kada se otac žrtvuje za vaš uspeh

“Moj otac mi je poklonio najbolji poklon koji možete dobiti od nekoga: verovao je u mene.”, tako je govorio košarkaš Džim Valvano, a istu rečenicu može primeniti i heroj naše priče.

CS:GO ponedeljak 30.04. 00:04 Komentara: 2
strana 1 od 51 idi na stranu