Esports B92.net

Major 2018: Povećan broj učesnika u Bostonu!

Kompanija Valve odlučila je da potpuno promeni sistem takmičenja na Majoru, pa ćemo već u Bostonu gledati potpuno nov format, koji uključuje 24 ekipe.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Turnir će sada obuhvatati tri faze: The New Challengers stage, The New Legends stage i The New Champions Stage, a početak je zakazan za 12. januar. Do 15. januara će na programu biti New Challengers stage (nekada Offline Qualifier), koji će obuhvatiti 8 timova koji su bili najbolji u kvalifikacijama, i isto toliko ekipa koje su na prošlom Majoru zauzele 9-16 mesta.

The New Legends stage (nekada grupna faza) ćemo gledati od 19. do 22. januara, a u ovoj fazi će se sastati najboljih 8 ekipa iz prethodne faze sa 8 ekipa koje su u Krakovu bile najbolje plasirane.

Turnir se završava The New Champions Stage-om (nekada plej-of) gde će se osam najboljih ekipa iz prošle faze boriti po nokaut sistemu. Ovaj deo turnira zakazan je za 26. i trajaće do 28. januara.

Prve dve faze turnira biće održane u ELEAGUE Areni u Atlanti, dok će se o novom Major šampionu odlučivati u Bostonu. Ovom promenom je broj učesnika na Majoru povećan za 50%, sa 16 na 24 ekipe, ali je svakako nejasno zašto se format menja mesec dana pre početka turnira i završetka svih Minora.

Sve ekipe će dobiti svoje stikere, kao i svi igrači, pa ćemo sada imati 24 nalepnica timova i čak 120 nalepnica igrača.

Igrač Cloud9, Stewie2k, negodovao je na Tviteru povodom promene sistema takmičenja. Izjavio je kako ovim izmenama plasiranje na Major ne predstavlja uspeh kao nekada, a sa njim su se složili s1mple i GuardiaN.

Kako se vama sviđa novi sistem, i da li smatrate da je bilo neophodno povećati broj učesnika?

Izvor: KlanRUR

CS:GO

Istorija Counter-Strike mapa #4: Cache

Counter-Strike: Global Offensive nam je doneo mnogo novih stvari. Igra je dobila na širini, a sve to upotpunjeno je sjajno optimizovanim mapama. Neke od njih vuku svoje korene čak i pre 1.6, dok su neke postale popularne tek u poslednjoj verziji igre.

CS:GO sreda 27.12. 16:45 Komentara: 7
strana 1 od 12 idi na stranu