Esports B92.net

Major 2018: Povećan broj učesnika u Bostonu!

Kompanija Valve odlučila je da potpuno promeni sistem takmičenja na Majoru, pa ćemo već u Bostonu gledati potpuno nov format, koji uključuje 24 ekipe.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Turnir će sada obuhvatati tri faze: The New Challengers stage, The New Legends stage i The New Champions Stage, a početak je zakazan za 12. januar. Do 15. januara će na programu biti New Challengers stage (nekada Offline Qualifier), koji će obuhvatiti 8 timova koji su bili najbolji u kvalifikacijama, i isto toliko ekipa koje su na prošlom Majoru zauzele 9-16 mesta.

The New Legends stage (nekada grupna faza) ćemo gledati od 19. do 22. januara, a u ovoj fazi će se sastati najboljih 8 ekipa iz prethodne faze sa 8 ekipa koje su u Krakovu bile najbolje plasirane.

Turnir se završava The New Champions Stage-om (nekada plej-of) gde će se osam najboljih ekipa iz prošle faze boriti po nokaut sistemu. Ovaj deo turnira zakazan je za 26. i trajaće do 28. januara.

Prve dve faze turnira biće održane u ELEAGUE Areni u Atlanti, dok će se o novom Major šampionu odlučivati u Bostonu. Ovom promenom je broj učesnika na Majoru povećan za 50%, sa 16 na 24 ekipe, ali je svakako nejasno zašto se format menja mesec dana pre početka turnira i završetka svih Minora.

Sve ekipe će dobiti svoje stikere, kao i svi igrači, pa ćemo sada imati 24 nalepnica timova i čak 120 nalepnica igrača.

Igrač Cloud9, Stewie2k, negodovao je na Tviteru povodom promene sistema takmičenja. Izjavio je kako ovim izmenama plasiranje na Major ne predstavlja uspeh kao nekada, a sa njim su se složili s1mple i GuardiaN.

Kako se vama sviđa novi sistem, i da li smatrate da je bilo neophodno povećati broj učesnika?

Izvor: KlanRUR

CS:GO

CS:GO – Top 20 HLTV 2017. (drugi deo)

HLTV uveliko nastavlja sa izbacivanjem rang liste najboljih igrača 2017. godine, naredna četiri mesta su obasjana danskom zastavom, a smatra se da će se ista zastava videti i pri dnu ovogodišnje liste.

CS:GO četvrtak 11.01. 16:54 Komentara: 0

CS:GO – HLTV počeo sa rangiranjem igrača za 2017.

Vodeći CS portal HLTV je počeo sa objavljivanjem top 20 igrača za 2017. godinu. Najbolji igrač prošle godine bio je Brazilac Marselo “coldzera” David, koga je odmah pratio sunarodnik i saigrač – Gabriel “FalleN” Toledo, a na trećem mestu se našao Danac Nikolaj “device” Ric. Ovogodišnja lista će verovatno izgledati slično, jer će se brazilska i danska zastava najviše videti pri kraju liste.

CS:GO utorak 9.01. 11:18 Komentara: 1

Istorija Counter-Strike mapa #5: Cobblestone

Stigla nam je Nova godina, nova nedelja, te i novi deo serijala o Counter-Strike mapama. I dok je vreme raspusta i odmora, imamo više vremena za igranje nama omiljenih igara, a nikada nije na odmet nešto i pročitati o njima. Ovoga puta pričamo o Cobblestone.

CS:GO petak 5.01. 17:14 Komentara: 6
strana 1 od 44 idi na stranu