CS:GO – Fnatic savladao OpTic, Misfits nastavio bajku

Završena su i četvrtfinala ESL Pro Lige, i sada su poznata imena sva četiri tima koja će se boriti za šampiona šeste sezone.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Subota, 09.12.2017.

14:58

CS:GO – Fnatic savladao OpTic, Misfits nastavio bajku

Pre početka takmičenja u Severnoj Americi retko ko je očekivao da ekipa Mifits prođe u finalnu završnicu, a sigurno ni najvatreniji navijači nisu očekivali da će se “Neprilagođeni” naći među četiri najbolje ekipe.

Drugo polufinale je izborila ekipa fnatic koja je posle preokreta savladala OpTic.

HellRaisers – Misfits [0:2]

Prvo se igrao Cobblestone, gde su timovi bili izjednačeni. Misfits se na T strani fokusirao na B sajt, gde su i imali dosta uspeha, naročito usled brzih napada. To im je omogućilo da na poluvremenu povedu sa 9:6. Nakon sačuvanog A sajta i osvojene pištolj runde, stiglo se i do 12:6. Činilo se da će ubrzo usledeti kraj, naročito posle resetovanja pri 12:7, kada je ShahZaM bio sjajan AWP-om na B. Međutim, HR uzvraća, i oni su se fokusirali na B sajt i uspeli da sustignu protivnika.

Ipak, razlika je bila velika, poveo je seangaresov tim sa 15:12, a pravo uzbuđenje videli smo na 15:14 kada je FejtZ ubio devoduveka sa produžetke. U nastavku, Misfits nije dozvolio totalni preokret i nakon dva produžetka slavio 22:18.

Američki tim je na Overpass igrao znatno bolje, a samo je u početku bilo neizvesnosti. Seangares je sjajno postavio ekipu na CT strani, igrali su agresivno kada je trebalo, a i sam kapiten je imao nekoliko odličnih poteza, pa je na poluvremenu bilo 10:5. Misftis je napadom na B dobio i drugu pištolj rundu, pa je kraj usledio ubrzo – 16:6 i polufinale za američki sastav.

Najbolji u pobedničkom timu bio je David Dobrosavljević – devoduvek koji je poreklom iz Srbije, ali igra pod zastavom Francuske.
Fnatic – OpTic [2:1]

Pravo uzbuđenje videli smo između ovih dveju ekipa. Šveđani su bolje započeli Inferno, ali nisu mogli da naprave osetniju prednost. Na poluvremenu su vodili 9:6, a nakon dobijene druge pištolj runde dodatno su se odaljili. Amerikanci odigravaju dobro u full buy rundi, a fnatic nije imao sreće sa C4 na 12:10, pa smo došli do izjednačenja – 14:14. U samoj završnici bio je sjajan friberg sa 6 fragova u 2 runde za osvojenu prvu mapu.

Train je potpuno pripao Šveđanima koji su uzeli prvih 8 rundi, pre svega zbog jake odbrane na A sajtu. Zeleni zid je uspeo da probije B i spreči ritejk ali je već u sledećoj rundi usledio reset, a na poluvremenu je bilo 11:4 za fnatic. Dobio je KRIMZ-ov tim i drugu pištolj rundu i poveli su sa 14:4. OpTic je zaigrao bolje ali tek toliko da izbori častan poraz – 16:10.

Švedski sastav je dobro otvorio i odlučujući Mirage, napadom na B sajt. U full buy rundi su zakasnili sa postavljanjem eksploziva pa je bilo 3:1. Američki tim je započeo niz, a preokrenuli su na 6:5, za šta je najzaslužniji bio HS koji bio odličan na A sajtu. Na poluvremenu je bilo 9:6 za OpTic, ali je fnatic ponovo dobio pištolj rundu što im je omogućilo izjednačenje. U istom ritmu nastavili su i full buy rundi te su poveli 13:9. Iako su bili voema blizu ispadanja na 15:12, stigli su do 15:14, a fnatic nije imao zavidan buy. Ipak, iskustvo je presudilo, odigrali su agresivno na rampi, i brzo stigli do 5v3, a Magisk i friberg su bili nemoćni na B sajtu – 16:14.

Sledi nam sama završnica turnira, od 16 časova igraju FaZe – fnatic, dok ćemo od 19:50 saznati da li Misfits nastavlja bajku ili će coldzera i FalleN biti surovi prema najvećem iznenađenju turnira. Oba meča možete pratiti na ESL YouTube kanalu.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: