CS:GO – Završena grupna faza DreamHack Wintera

Grupna faza DreamHack Winter turnira u Švedskoj je završena, u borbi za glavnu nagradu od 50 000 dolara ostali su Gambit, Na’ VI, EnVyUs i Mousesports.

Izvor: Luka Saviæ KlanRUR

Nedelja, 03.12.2017.

13:34

CS:GO – Završena grupna faza DreamHack Wintera

Prvi dan turnira u Jonćopingu bio je ispunjen interesantnim bo1 mečevima, a jedan od najiščekivanijih susreta turnira – Na’ Vi protiv Gambita, je sigurno bio najneizvesniji. Turnir je otvorila A grupa, tačnije Gambit i Rise Nation. Iako su se američki protivnici držali donekle, kao pobednik je izašao aktuelni Major šampion pobedom na Miragu 16-10. Nakon njih sastali su se Mousesports i akademski tim Northa. Kao i očekivano, North Academy nije imao nikakve šanse protiv ropza i ekipe, koji je imao 26 ubistava na Cobblestonu. Odmah nakon ovog meča usledio je okršaj na Overpassu između timova Na’ Vi i Heroic. Danski tim je uspeo da stvori minimalnu prednost od 8-7 na kraju prvog poluvremena, ali se iskusni CIS tim sabrao, vratio u meč i odneo pobedu 16-11. Naredni meč bio je meč B grupe, susret na Cache-u između francuskog tima EnVyUs i nemačkog BIG-a, u čijem sastavu se nalazi naš LEGIJA. Ovo je bio prvi meč turnira koji je otišao u produžetke, jer su oba tima bila veoma dobra na CT strani i većinu rundi koje su uzeli bile su na toj strani. U produžetcima je, ipak, EnVyUs bio bolji 19-17.

U mečevima za prolaz iz B grupe, Mouz i Envy su se sastali na Trainu. EnVy je na T strani sa lakoćom poveo 13-2, što je mnogo čudno za Train. Mousesports je pokušao da se vrati, oni su osvojili deset rundi u narednom delu meča, ali je prednost bila nedostižna i Scream i ekipa su pobednici B grupe i prvi tim koji se kvalifikao za plej-of. Poslednji meč prvog dana bio je i najinteresantniji – duel Gambita i Na’Vija. Inferno je započeo relativno normalno, Na’Vi je u prvom poluvremenu na CT strani osvojio deset rundi, i izgledalo je da će meč biti tesan. Gambit je u drugom poluvremenu odgovorio sa svojih deset, i imali smo priliku da gledamo još jedne produžetke. Ne samo što smo dobili produžetke, nego smo otprilike dobili još 30 rundi akcije. Nijedan tim nikako da zatvori meč, čim Gambit ima meč loptu, tu je S1mple da ih zaustavi i obezbedi nove produžetke, tako je sve u krug išlo dok Gambit nije odlučio da zaustavi ovaj predug meč i završi Inferno 31-28. Aktuelni Major šampioni su se, nakon teških muka, uspešno plasirali u dalji deo takmičenja kao pobednici A grupe, dok će poraženi Na’Vi morati da se bori u bo3 okršaju koji se odigrava narednog dana.
Drugi dan turnira imao je isključivo bo3 okršaje. Prva dva bila su za opstanak na turniru, dok su naredna dva bila za prolaz dalje. U prvom bo3 susretu, oprostili smo se od američkog tima Rise Nation nakon što su izgubili od Heroica 0:2 (Inferno 14-16 i Nuke 5-16). North Academy je pomučio nemački BIG, ali nisu uspeli da iznenade protivnike i poraze ih, 2:1 za BIG (16-6 Train, 8-16 Cache, 16-7 Overpass). Na’Vi je odmah nakon toga dočekao Heroic da bi rešili pitanje ko će, iz A grupe, proći u dalju fazu turnira. Na Infernu, Na’Vi je, bez ikakve muke, uništio Heroic 16-5. Ali je odmah zatim danski tim odgovorio pobedom na Overpassu, 16-8. Odlučujuća mapa bila je Train, s1mple je ušao u beast mod i bio je nezaustavljiv. Iako nije dostigao 30 ubistava na ovoj mapi, pomogao je Na’Viju da pobedi Train 16-12 i obezbedi mesto u plej-ofu DreamHack Wintera.

Poslednji meč grupe faze bio je između Mousesportsa i BIGa. Prva mapa bo3 okršaja bila je Overpass, Mouz je započeo na T strani i osvojili su čak jedanaest rundi, što je definitivno bilo dovoljno da na kraju zatvore ovu mapu 16-9. Naredna mapa bila je Mirage, na kojoj se nemački BIG definitivno nije snašao. Na T strani uspeli su da osvoje samo jednu rundu, što je mouz definitivno iskoristio i završio meč pobedom od 16-3.

Grupna faza je zvanično završena, a odmah nakon poslednjeg meča saznali smo i parove polufinalnih okršaja. U prvom meču dana imaćemo priliku da, u akciji, vidimo EnVy i Na’vi, dok će odmah nakon njih Gambit i Mousesports imati priliku da pokažu šta znaju.
Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: