FalleN rastužio publiku u Danskoj, SK šampion!

Posle velikih problema prvog dana, BLAST Pro Series je drugog dana opravdao sva očekivanja i što se tiče organizacije, ali i samih mečeva. Nakon završene grupne faze, Astralis i SK bili su najbolji, te su odmerili snage u velikom finalu, u kome je SK izašao kao pobednik.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Nedelja, 26.11.2017.

04:02

FalleN rastužio publiku u Danskoj, SK šampion!

Turnir je započet rano ujutru, a prva dva kola odigrana su na online serverima, kako bi organizatori potpuno otklonili sve tehničke probleme pred završnicu turnira. Astralis je na otvaranju turnira razbio SK 16:3 na Infernu, dok je FaZe izborio nerešen rezultat protiv NiP-a.

Brazilci su potom lako dobili G2, Astralis je upisao i pobedu nad Nindžama, dok je FaZe i dalje bio bez pobede, izgubili su od Northa. U nastavku turnira, Astralis se izdvojio kao favorit za prvo mesto, pratio ih je SK, dok je najlošija bila ekipa G2.

Poslednje kolo odlučilo je učesnike velikog finala. Astralis je odigrao za SK i domaću publiku, te su dobili FaZe 16:14. Duel između SK i North je odlučivao finalistu, pobeda je značila prolazak dalje. SK je imao 6 bodova, North 5, a poraženi FaZe je ostao na 7. Brazilci su ipak bili bolji od MSL-ove ekipe i dobili ih na Mirage 16:12, te uskratili publici dansko finale.
Gledali smo zanimljivu seriju 1v1 duela između 3. i 4. ekipe, gde je pobednik u rundama dobijao dodatnih 20 000 dolara. Kako je posle 5 aim duela bilo 42:42, FaZe ekipi je pripala nagrada jer su dobili 3 duela, a protivnik 2.

M4 – rain vs. valde (7:10)
Deagle – NiKo vs. aizy (10:9)
AK47 – olofmeister vs. k0nfig (10:9)
CZ75 – karrigan vs. MSL (10:4)
AWP – GuardiaN vs. cajunb (5:10)
Usledilo je i veliko finale, koje nam je donelo i veliki preokret Brazilaca, za razočarana lica u dvorani koji su došli da bodre svoje sunarodnike.

Mirage [11:16 Astralis]

Prvo se igrao Mirage, gde su Danci već na T strani odigrali sjajan kaunter. SK je bio bolji u pištolj rundi, poveli su, ali je zonicov tim brzo uzvratio i stigao do 4:4. Astralis tada počinje da nameće svoj ritam, preuzimaju kontrolu mida, sa istovremenim napadima na A. Coldzera je bio potpuno odsečen na B, a jedino je FalleN pružao veći otpor, ali nedovoljno, pa Astralis odlazi na 11:4.
Astralis dobija drugu pištolj rundu, ali SK uzvraća u sledećoj za nadu u preokret. Dobro odigravaju na A sajtu, nekoliko puta su preuzeli i window poziciju odakle su stvarali dosta problema. To im je omogućilo da priđu na samo rundu zaostatka. Ipak, tada zvezdani momci počinju da igraju na svom nivou, konsolidovali su redove na A, pa su u 2 runde sprečili ulaz, a takođe su bili čvrsti i na midu, pa je prva mapa završena 16:11.
Inferno [16:8 SK]

SK je bolje počeo drugu mapu, napravili su početnu prednost ali nisu uspeli da se odlepe, jer su u trećoj rundi Danci dobili gotovo potpuno eko rundu – 2:1 za SK. Igrao se egal do 4:4, kada FalleN-ova ekipa pravi prednost, a runde su dobijali napadima preko mida. Granatama su stezali obruč oko A sajt, i istovremeno napadali sa longa, shorta i iz apartmana. Pobegli su na 8:4, dok je na poluvremenu bilo 10:5.
Gla1ve je svoj tim poslao na B, što je bio dobar potez, uzimaju pištolj rundu i približavaju se potom i na 10:8. U prvoj full buy rundi iz pita je bio odličan TACO, a u sledećoj je fer u svom stilu agresivno odigrao kroz smoke i napravio pometnju na dugom za 12:8. Astralis je potom imao problema sa ekonomijom, što je SK iskoristio i priveo mapu kraju – 16:8.
Cache [19:16 SK]

O šampionu se odlučivalo na Cache. Dupreeh je napravio 3 fraga iz vent rooma što je bilo dovoljno za početno vođstvo. Astralis odlazi na 3:0, a u naredne dve runde Xyp9x pravi bitne fragove na A, za bekstvo na 5:0. Igrali su Danci fenomenalno, dennis je sam držao mid, a odličan je bio i Kjaerbye. Niko nije mogao da pretpostavi da će nakon 9 rundi rezultat biti 9:0. Usledio je taktički tajm-aut, Brazilci pištoljima kreću na A i osvajaju sajt, te sprečavaju ritejk. Uspešan je bio još jedan napad na A, a Danci su već tada upali u problem sa novcem što su terori znali da iskoriste. Na kraju, od ogromnih 9:0, na poluvremenu je bilo 9:6.
Da serija bude nastavljena pobrinuo se fer u pištolj rundi, pa je njegov tim prišao na 9:8. FalleN je potom imao sjajan potez u ritejku B sajta, a na 10:10 smo videli pravo uzbuđenje. Dupreeh i gla1ve ostali su u 2v3 situaciji kada su postavili C4. Pao je TACO, a gla1ve je ostao sam, ubio je fera, ali nije mogao i coldzeru kome je falilo nekoliko desetinki da deaktivira C4. Bomba je eksplodirala, kao i cela Royal Arena dok je sa bine uobičajeno buknuo plamen kao i prilikom svake C4 eksplozije. Danci su pobegli na 13:10, ali sledi serija protivnika za 14:14. Sav novac i nade domaćini su položili u narednu rundu, odlučuju se za napad na A, gde su u post plant situaciji imali 3v3. Kjaerbye je celu runde strpljivo čekao na boost-u jer je imao malo HP-a, prišao je FalleN-u sa leđa što je odlučilo rundu – 15:14. Posle loše, usledila je odlična runda FalleN-a, pravi 4 fraga AWP-om za produžetke.

Coldzera i FalleN prave uvodne fragove AWP-om, što je bilo dovoljno za 1:0, dennis je u napravio 3 fraga u sledećoj rundi ponovo na A sajtu, da bismo u trećoj ponovo gledali napad na A sajt, gde su dobri bili boltz i fer za 17:16.
Usledila je jako čudna runda Brazilaca, gde su bili veoma neodlučni, a napali su A sajt 15 sekundi pre kraja runde, da bi FalleN postavio C4 2 sekunde pre kraja. Xyp9x je mogao da bude heroj jer je imao kapitena Brazilaca na nišanu, ali ga je u tome sprečio boltz, a gla1ve je bio nemoćan u ritejku. Oprobani recept ne treba menjati, ponovni napad na A, veoma lak ulaz na sajt, a kapiten Danaca nije mogao ništa u 1v4 ritejku, 19:16 za SK!
FalleN je meč završio sa skorom 38-19, a ukupan skor finala je bio 83-46. To, ali i igra tokom celog turnira bila je dovoljna da kapiten brazilske ekipe ponese i MVP nagradu.

Usledilo je veliko radovanje, konfete su letele po glavama igrača koji su potom išli na podizanje pehara, ali i čeka od 125 000 dolara. Nakon toga, dobili su i medalje koje predstavljaju minijaturnu verziju pehara. Na kraju, turnir završavamo sa dobrim utiskom. Organizatori su uložili veliki napor, imali smo zanimljive stvari poput sličica igrača nalik onim fudbalskim, interesantan 1v1 duel FaZe i North tima, kao i inovativan interfejs u igri, koji je bio u bojama turnira uz par inovacija.

Uz sve pehove, ovaj turnir svakako ima potencijal, a nama ostaje da se nadamo da će sledeći biti organizovan još bolje, sa više timova i dužim trajanjem.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: