IEM Oakland: NiP kao prošle godine, ubedljiv i FaZe!

Završena je grupna faza turnira u Oaklandu, najbolji u grupi A je bio NiP, dok je FaZe lider B grupe, te ova dva tima imaju direktan prolaz u polufinale.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Četvrtak, 16.11.2017.

18:13

IEM Oakland: NiP kao prošle godine, ubedljiv i FaZe!

Pomalo neočekivani rezultati u Oaklandu do sada. U grupi A je prijatno iznenadio NiP, a najveće iznenađenje je ispadanje Astralis. FaZe je bio na svom nivou, osvojili su grupu B, dok je iz iste grupe ispao francuski G2.

Grupa A
Posle 5 odigranih mečeva, NiP je izašao kao lider grupe A. Već prvog dana su Šveđani nagovestili igru od prošle godine (tada su osvojili turnir). Zabeležili su dve pobede, a posle velikog preokreta izgubili od SK. Ipak, drugog dana nastavili su sa dobrim igrama, potpuno nadigrali Cloud9, a prvo mesto su overili pobedom nad TheMongolZ.
Cloud9 je završio drugi, sa 9 bodova, koliko ima i SK, ali Amerikanci za 4 runde imaju bolju razliku. Juče smo gledali sjajan meč između ova dva tima. Igrao se Train, a autimaticova ekipa je potpuno odsekla Brazilce. Skadoodle je bio neverovatan AWP-om, te je posle 10 rundi imao 20 fragova, a na kraju završio sa skorom 30-11. Cloud9 je na kraju pobedio 16:7, pa je došlo do zamene mesta na tabeli između dve ekipe.
Kao ni na Epicenter, ni sada SK ne pruža najbolje partije u grupnoj fazi. Zabeležili su dva poraza, pomenuti od Cloud9, dok ih je posle produžetaka pobedio Astralis. Najbolje mečeve ove ekipe očekujemo u plej-ofu, a danas od 20 časova igraju protiv OpTic Gaminga.

Ispod crte našli su se Astralis, koji je imao 8 bodova, odnosno 3 pobede, od kojih je jedna bila nakon produžetaka, što je bilo dovoljno da Danci ne prođu dalje. EnVyUs je zabeležio dve pobede, dok je TheMongolZ ostao bez ijednog boda, izgubivši svaki meč prilično ubedljivo.

Grupa B
FaZe je suvereno osvojio grupu B sa samo jednim porazom. Prvog dana su se popeli na vrh sa 3 pobede, dok su sutradan izgubili od Gambita, što ipak nije bilo dovoljno da im se ugrozi prvo mesto.
OpTic je posle lošeg starta zabeležio pobede nad direktnim rivalima, Liquidom i G2, preskočivši ih na tabeli. Sjajan turnir do sada ima Magisk, što može dosta da pomogne Zelenom zidu.
Gambit je prvog dana zabeležio tri poraza, od toga dva nakon produžetaka što im je donelo dva boda i nadu za treće mesto. Šampion iz Poljske je drugog dana razbio FaZe rezultatom 16:3 na Mirage. HObbit je bio fenomenalan, a odlično ih je vodio AdreN koji nije dozvolio protivniku da uhvati ritam već je brzom igrom stalno stvarao pritisak. U duelu za prolaz, Gambit je lako savladao Renegades i zauzeo treće mesto na tabeli.

Turnir su završili Renegades, G2 koji bez dileme mora da uvede neke promene, i Liquid tim kojem nije pomogao ni dolazak steela.
U 20 časova ćemo putem Twitcha gledati duel SK – OpTic koji se igra u BO3 formatu. U pola 12 nas očekuje duel Cloud9 – Gambit koji će verovatno biti neizvesniji.
U petak nas očekuju polufinala dok je veliko finale zakazano za subotu.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: