Major 2018: AVANGAR i QB Fire iznenadili na CIS Minoru

CIS Minor, kao i Azija, završeni su juče, a put ka Bostonu nastavljaju AVANGAR i Quantum Bellator Fire.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 30.10.2017.

19:15

Major 2018: AVANGAR i QB Fire iznenadili na CIS Minoru

Počećemo od grupe B, odakle su uostalom i oba tima koja idu dalje u Major kvalifikacije. Pobednik grupe je ekipa AVANGAR koja je pobedila QB Fire a potom i forZe za 2:0 i prolaz dalje. Quantum Bellator Fire je prvi meč izgubio od pomenute ekipe AVANGAR, da bi potom dobili forZe, a u veoma neizvesnom meču dobili Tengri 2:1 za prolaz dalje.

Pro100 je u grupi A bio pobednik, savladali su Nemigu i Spirit. Tim Spirit je nekako opravdao ulogu pozvane ekipe, pobedili su NOTBAD, a u odlučujućem meču savladali Nemigu za 2-1 i plej-of. Sa druge strane, pozvana ekipa Tengri je ispala sa 0-2.
Plej-of je počeo duelom ruske ekipe QB Fire i tima pro100. Rusi su bili bolji na Infernu 16:14, da bi na Nuke, pre svega zahvaljujući CT strani, pobedili 16:10. Ipak, pro100 nije ispao sa turnira, jer su imali još jednu šansu preko puta gubitnika. AVANGAR je potom neočekivano lako savladao tim Spirit koji je glasio za favorita ovog Minora. Na Trainu je bilo 16:4, a na Infernu 16:13.

U putu pobednika igralo se finale, a pobeda je značila i prolaz u Major Main Qualifier. U BO3 meču, QB Fire je zasluženo dobio Inferno, na kome je većim delom meča vodio, i na kraju pobedio 16-13. Mirage je ubedljivo pripao ekipi AVANGAR koja je već na T strani napravila ogromnu prednost od 12:3. Na Cache je QB Fire vodio 9:6 na poluvremenu, ali je usledio veliki preokret, pobeda AVANGAR 16:13 i obezbeđen Main Qualifier.
Poražene ekipe (Spirit i pro100) igrale su međusobni meč za novu šansu da nastave kvalifikacije. Spirit je ovoga puta imao igru dosotojnu favorita, i potpuno nadigrao protivnika, 16:5 na Overpass i 16:3 na Cobblestone. Tako je ruska ekipa zakazala meč sa poraženim QB Fire, ponovna šansa za Main Qualifier. Spirit je zahvaljujući odličnoj CT strani dobio Inferno 16:9, QB Fire je istim rezultatom dobio Nuke. Na Cobblestone, koji je bio odlučujuća mapa, QB Fire je na T strani dobio čak 12 rundi, pa im u drugom poluvremenu nije bilo teško da pobede i nastave put ka Bostonu.

U velikom finalu, koji je samo imao novčani značaj, videli smo dug i neizvestan meč. AVANGAR je dobio Inferno 16:14, potom izgubio Mirage 14:16. Na Cobblestone je ekipa AVANGAR posle produžetaka pobedila 19:16 i tako čak 3 puta pobedila QB Fire na istom turniru. Prvoplasirana ekipa je dobila 30 000 dolara i mesto u Main kvalifikacijama, drugoplasirani QB Fire je takođe dobio šansu za nastavak borbe za Major, kao i 15 000 dolara, dok je trećeplasirana ekipa tim Spirit dobila 5 000 dolara, ali ne i mesto u nastavku kvalifikacija.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: