CS:GO - Virtus.pro ispustio titulu na EPICENTER, SK prvak

SK Gaming je bio uspešniji u maratonskom finalu i poneo titulu prvaka EPICENTER turnira.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 30.10.2017.

18:51

CS:GO - Virtus.pro ispustio titulu na EPICENTER, SK prvak

Brazilci su u meču punom preokreta na kraju slavili 3:2. Po mapama 10:16 Mirage, 16:6 Inferno, 19:16 Train, 12:16 Cache, 22:18 Cobblestone. Sam pogled na rezultat nam govori koliko je meč bio neizvestan a tok igre je donosio prava uzbuđenja – meč dostojan finala.

Najbolji igrač na meču je (očekivano) bio coldzera, koji tokom turnira bio na zavidnom nivou, ali je od polufinala zaigrao mnogo bolje i bio najzaslužniji za odlazak u finale, a potom i titulu. U bitnim trenucima je, fudbalski rečeno, pravio razliku na terenu i na kraju dobio i MVP nagradu.

Mirage [10:16 VP]

Virtus.pro je odlično započeo finale na Mirage. Poveli su sa 5:0, SK je na drugoj full buy rundi uzvratio, sustigao protivnika, ali se Poljaci ponovo odlepljuju, za 10:5 na poluvremenu. Napadom na B osvajaju i drugoj pištolj rundu, dobijaju i naredne dve i odlaze na 13:5. Brazilska ekipa je do kraja uspela da smanji prednost, ali nije bilo šanse za nešto više – 10:16 VP.
Inferno [16:6 SK]

Inferno je počeo rundom za SK, ali TaZ-ova ekipa dobija force rundu, vezuju još dve za 3:1. Ipak, SK je pokazao zašto voli da igra Inferno, naročito na CT strani. Zaigrali su znatno bolje, igrali čvrsto na A sajtu, te agresivno na banani što je bio dobar recept protiv Poljaka. Brzo su preokrenuli, VP je stigao do 6:6, ali poslednje 3 runde su pripale Brazilcima za 9:6.
Coldzera i boltz rešavaju 2v3 situaciju za novu pištolj rundu, a upravo su coldzera i boltz bili najbolji na Infernu. Poljaci su tada posustali, a do kraja nisu uspeli da osvoje nijednu rundu, 16:6 SK.

Train [19:16 SK]

TaZ-ov tim ponovo sjajno otvara mapu, igrali su fenomenalno na A sajtu Traina. Pasha je bio odličan AWP-om, kao i snax, te su veoma lako stigli do čak 6:0. Tek u 7. rundi je osvojen A sajt, ali je već u sledećoj VP uzvratio. SK je bio resetovan, pa su NEO i ekipa pobegli na čak 12:1, a na poluvremenu je bilo 12:3.
Boltz je lepo sačuvao B, pa je njegovom timu pripala druga pištolj runda. Na 12:6 je snax pokazao zašto se smatra sjajnim clutch igračem, inteligentno rešivši 1v2 situaciju. SK je međutim takođe odlično čuvao A sajt, coldzera je opet bio neprikosnoven, pripretili su sa 13:10, da bi VP izveo organizovan napad na B za 14:10. FalleN je tada odigrao u stilu pravog kapitena, istakao se u 2 runde, pa je SK bio na samo rundi zaostatka. VP je opet napao B, Snax je ostao u 1v3 situaciji i maestralno odigrao za 15:13. Brazilci su nekako izborili produžetke, coldzera je prvu rundu zaradio sam, a u sledećoj je sa 3 fraga najbolji bio boltz, a jednu je rundu uzeo VP. Pri promeni strana ponovo SK uzima rundu, da bi mapu odlučio FalleN karakterističnom nepredvidivom igrom AWP-om – 19:16 SK.
Cache [12:16 VP]

Nova mapa, isti tok – Poljaci otvaraju sjajno. Ritejkuju A sajt u prvoj rundi, a potom vezuju nekoliko dobrih rundi na midu, za velikih 5:0. FalleN-ov tim tada uzima jednu rundu, a VP je u sledećoj bio eco i zamalo resetovao protivnika, ipak, coldzera i TACO rešavaju 2v5 situaciju. T strana tada počinje da igra mnogo bolje, sustižu Virtus i na poluvreme odlaze sa prednošću od 9:6.
Neo i Pasha pištoljima donose svom timu prvu rundu drugog poluvremena, a i prvi full buy je pripao njima, pa se rezultat potpuno preokrenuo – 11:9. Do kraja, poljski sastav se fokusirao na A sajt, koji su uglavnom i osvajali, te pobedili Cache – 12:16 VP.

Cobblestone [22:18 SK]

SK je bolje otvorio mapu koja je odlučivala prvaka i poveli su 3:0. Virtus uzvraća, Neo je bio dobar na B sajtu, te preokreću na 7:3. Usledili su dobri napadi preko mida i dugog Brazilaca, pa su da poluvremena smanjili na rundu zaostatka.
Drugu pištolj rundu uzimaju Poljaci, odlaze na 11:7, full buy rundu čisto uzima SK, ali već u sledećoj sledi reset, 12:8 za VP. Igralo se potom runda za rundu, a Poljaci su imale dve prilike da reče meč. Na 15:13 FalleN pravi 3 fraga AWP-om, u sledećoj boltz ubija četvoricu za produžetke. Na T strani VP dobija 2 runde, 17:16. Byali i pasha sa po 2 fraga dobijaju novu rundu, opet 2 šanse za titulu. Na 18:17 Neo pravi 3 uvodna fraga, FalleN i boltz ostaju 2v4, a kapiten je tada pokazao zašto je baš on glavni u timu. Pravi 3 fraga u nezavidnoj poziciji oko statue i donosi nove produžetke. Nošeni trenutkom, lako vezuju 4 runde, i osvajaju novu titulu ove godine – 22:18 SK.
Meč pun preokreta, jedan od boljih finala i mečeva uopšte ove godine. SK je pravio sjajne preokrete i u odlučujućim rundama bili bolji, ali ne bi bilo nezasluženo ni da su poljski veterani odneli titulu. Treba pohvaliti i novajliju boltza koji je imao sjajan turnir, a u finalu se posebno istakao, te je verovatno zaradio mesto u timu. Pobednicima je pripalo 250 000 dolara, dok je Virtus.pro osvojio 100 000 dolara. U borbi za treće mesto, G2 je pobedio Astralis 2:1, te zaradio 60 000 dolara, a Danci upola te sume.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: