CS:GO – Kreću polufinala, ko osvaja Epicenter?

Danas se igraju polufinalni mečevi Epicenter turnira, najveće iznenađenje je eliminacija FaZe, što je odlična prilika za druge ekipe, a ko će na kraju podići pehar?

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Subota, 28.10.2017.

03:31

CS:GO – Kreću polufinala, ko osvaja Epicenter?

Dosadašnje takmičenje u Sankt Peterburgu uopšte nije razočaralo, naprotiv, videli smo nekoliko neizvesnih mečeva, preokreta kao i pregršt odličnih poteza. Čini se da se SK vraća na pravi kolosek, Astralis polako hvata ritam, a lagani prolaz ekipe G2 je najprijatnije iznenađenje.

Već drugog dana smo se oprostili od Gambita, koji je izgubio od FaZe i Virtus.pro, na oba meča su odlučivale nijanse, ali je šampion iz Krakova izgubio dva puta po 2:1. Istog dana je ispao i Liquid iz veoma jake grupe B, a sutradan je turnir napustio i North iz iste grupe.
Ipak, najveći šok na turniru je bio poraz ekipe FaZe od poljskog Virtus.pro u odlučujućem meču. Iz grupe A SK je samouvereno prošao sa 2:0, a pomenute dve ekipe su sa skorom 1:1 igrale međusobni duel za prolaz grupe. FaZe je dobio Mirage 16:2, činilo se da će ovo biti još jedan rutinski meč za evropsku mašineriju, ali su Poljaci pokazali da još uvek nisu za penziju. Usledio je Cobblestone koji je dobio VP 16:11, a potom u veoma uzbudljivom Infernu bili bolji 16:13. Tako su izbacili najvećeg favorita za osvajanje, a Poljaci su ujedno pokazali svima da FaZe nije nepobediv, a i da oni još uvek imaju magiju u prstima.

SK – Astralis
Ostale su četiri ekipe, a nas očekuju sjajni mečevi gde nema izrazitih favorita. Danas od 12 časova igraju SK – Astralis. To će biti prvi duel ovih ekipa nakon pobede Danaca na Majoru u Krakovu. Brazilci su na taj turnir došli puni samopouzdanja, jer su prethodno osvojili tri velika LAN turnira, ali ih je Astralis sprečio da osvoje onaj navredniji. FalleNovoj ekipi će to biti motiv više, a boltz se do sada pokazao kao sjajno pojačanje, pre svega zato što se potpuno uklapa u koncept igre koju forsira brazilski kapiten. Ipak, i danski zvezdani momci se pitaju, dev1ce je naštelovao snajper, dupreeh je znatno podigao formu, a Xyp9x za sada ima odličan turnir. Na Majoru je meč odlučio dvoboj dev1ce – FalleN, a mladi Danac je dobio gotovo svaki duel, potpuno je nadmudrio genijalnog Brazilca koji je sigurno najnepredvidljiviji snajperista. Daleko od toga da će oni biti glavne zvezde na meču, ali njihovi dueli će biti veoma interesantni, koji se mogu uporediti sa Vasilijem Zajcevim i onim Nemcem u legendarnom filmu “Neprijatelj pred vratima”. :)

Virtus.pro – G2
Od 16 časova se sastaju Virtus.pro i francuski G2. Meč u kome lako obe ekipe mogu da pobede i izgube sa 2:0, ipak, čini se da nas očekuju neizvestan duel. Istina, Francuzi znaju da upadnu u crnu seriju, ali su do sada bili fenomenalni, Northu su prepustili samo 5 rundi za dve mape, a nešto bolje je prošao Astralis. Poljske legende kupe dosta simpatija i svi mi koji dugo pratimo CS navijamo za povratak ovih momaka, i u neku ruku ih žalimo što gube protiv daleko lošijih ekipa. Međutim, najmanje što oni žele je sažaljenje, to su pokazali u meču protiv FaZe, i napravili neočekivan preokret protiv trenutno najbolje ekipe sveta. Po kladionicama, G2 je izraziti favorit, ali mislimo da ovo nimalo neće biti lak posao za shoxov sastav.

Jedno je sigurno, sutra ćemo imati priliku da gledamo sjajne mečeve, a pored turnira u Rusiji, tu su i Asia i CIS Minori koji su takođe u završnoj fazi. Mečeve sa Epicenter turnira moći čete da gledate na Epicenter Twitch kanalu.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: