CS:GO – Skandali na kvalifikacijama za Major 2018

U toku su otvorene kvalifikacije za ELEAGUE Major koji se održava sledeće godine, a čitavu scenu su potresli skandalozni banovi čitera u toku mečeva, kao i brojna kašnjenja i celokupna loša organizacija kvalifikacionog turnira.

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Nedelja, 15.10.2017.

16:56

CS:GO – Skandali na kvalifikacijama za Major 2018

Da li su ovo najgore organizovane kvalifikacije za neki Major ikada? Pre svega, timovi nisu bili dovoljno unapred obavešteni, tako da neki timovi neće moći ni da srede svoje vize na vreme, a pored ovog organizacionog propusta stižu vesti sa svih strana o banovanju igrača u sred meča.

Iz rumunske ekipe Invictus Aquilas banovan je Ciocardau, i to u meč rundi protiv Team Dignitasa. Primećeno je odmah da igrač ima čudne pokrete, nišan mu se trese prilikom pucanja, a i navodi se da ima VAC banovan account. Dok je rumunska organizacija rekla da će uložiti žalbu i da je ban nepravedan, rubino iz ekipe Dignitas je na tviteru prokomentarisao da je potpuno nezadovoljan dosadašnjim tokom otvorenih kvalifikacija.

Tim PlanetenOG je diskvalifikovan, nakon što je pri kraju meča igrač sodaH dobio ban. Oni su na početku imali raspravku sa igračima drugog tima, gde su jedni druge prozivali. Danci iz tima LPSP! su sumnjali u kasnije banovanog igrača, ali pošto je napad najbolja odbrana, on je opleo po NaToSaphiXu i tvrdio da i on ima neku vrstu pomagala. Na kraju se videlo ko je zapravo besramni čiter.

Mečevi su loše raspoređeni, a zatvorene kvalifikacije su sutra, što dodatno otežava sređivanje trenutne situacije. Zbog diskvalifikacije gore navedenog PlanetenOG, Binary Dragons su dobili drugu šansu, jer su izgubili upravo protiv njih. Potpuno očekivano, Đorđe ‘djoxic’ Niciforović bio je ljut na CEVO, a svoj bes je takođe iskazao putem tvitera. Nemački Team Optimistic je takođe uhvaćen u prevari, tačnije jedan od igrača, pa je u meču protiv tima KPI iz Španije igrač kerZe dobio ban. Komentatori su se lepo ismejali, što trenutno baš priliči ovom kvalifikacionom turniru. Uglavnom svi tvrde da je glavni razlog ovakvog raspada sistema upravo CEVO. Neki od igrača koji učestvuju na trenutnim kvalifikacijama imaju FaceIT i ESEA banove, pa do ovoga možda ne bi ni došlo da su kvalifikacije igrane na ovim platformama. Svi profesionalni igrači su podelili po koju reč na tviteru, a mišljenje o ovim otvorenim kvalifikacijama su uglavnom iste: sramotno je da se za najveće CS:GO takmičenje stvaraju ovakve skandalozne situacije. Kako čiteri mogu dospeti do ovog nivoa takmičenja? Da li poznata Valve zaštita (VAC) uopšte radi?

Definitivno se nešto treba izmeniti, počevši sa samom organizacijom turnira, pa do poboljšanja anti-čita i uopštene kontrole igrača. Šta bi bilo da neki tim prođe u sutrašnje zatvorene kvalifikacije i igra sa nekim od najboljim timovima poput Envyusa, NiPa, itd… Sve u svemu, CS:GO scena nije videla lošiji turnir.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: