Esports B92.net

CS:GO - Novi balkanski okršaji – počinje VIP Adria liga!

Sledeće nedelje ćemo, pored Esport Balkan Lige, na programu imati još jedan regionalni CS:GO turnir.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Ambiciozni projekat u ESL i VIP organizaciji će svoju premijeru imati već za dva dana. Podsećamo, 4 tima su dobile pozivnice na CS:GO turnir, a to su Resistance, Binary Dragons, Squared i KlikTech. Pored toga, još 4 tima su svoje mesto izborili kroz kvalifikacione turnire, a to su ekipe Locastic, Project Lunacy, proWince i Ripple Esports.

Iako je turnir zamišljen kao pravi regionalni okršaj, interesantno je da pod srpskom zastavom igra čak 6 ekipa. Ipak, ta mesta su naše ekipe apsolutno zaslužile, jer su od četiri kvalifikaciona turnira, tri osvojili naši timovi.

Osam ekipa će biti raspoređene u dve grupe, gde će igrati međusobne BO3 mečeve. Grupna faza turnira će trajati 7 nedelja, a pobednici grupa idu direktno na LAN finale, koje će se održati u Zagrebu. Za preostala dva mesta u prestonici Hrvatske boriće se ekipe koje su na turniru zauzele 3-6 mesta. Nagradni fond iznosi 5 000 evra.

U utorak su na programu dva meča: od 19 časova igraju Resistance – Lunacy, dva sata kasnije ćemo gledati duel Ripple – proWince. Sutradan po istim satnicama, još jedan srpski duel, Squared igra protiv Binary Dragons, a kolo zatvaraju KlikTech i Locastic.

Izvor: KlanRUR

CS:GO

strana 1 od 42 idi na stranu