Esports B92.net

Nemački BIG pobednik evropskog Minora!

Završetkom poslednjeg Minora – evropskog, dobili smo finalna tri tima koji će popuniti preostala mesta za predstojeće kvalifikacije jedanaestog CS:GO Majora!

Stefan Ilić klan rur
Podeli

Iz grupe A, do polufinala stigli su BIG i Envyus, dok su Penta i Dignitas bili najbolji u grupi B. Ipak, Francuzi gube u polufinalu od Pente i tako padaju u lower bracket, gde ih čeka BIG koji je prethodno izgubio od Dignitasa u drugom polufinalu. Samim tim sastali su se Dignitas i Penta, kao pobednici polufinala, gde je odlučeno da će u veliko finale ići Penta. U odlučujućem meču lower bracketa, BIG se pokazao boljim protiv danskog Dignitasa. Tako je BIG potvrđen kao drugi finalista.

Tok meča

U finalu evropskog Minora sastali su se nemački timovi BIG i Penta Sports. Iako se vodi kao tim iz Nemačke, za Pentu igra samo jedan Nemac! Ostali igrači su iz Finske, Estonije i Poljske.

Nikola ‘Legija’ Ninić, srpski igrač pobedničkog tima – Berlin International Gaminga, ubedljivo je uzeo ovo finale sa svojim timom, a protivničkoj ekipi u velikom finalu ukupno su dali samo 9 rundi. Na prvoj mapi, Trainu, veliku prednost u prvom poluvremenu ostvario je BIG. Sa prednošću od čak 12-3 ušli su u drugo poluvreme, gde su bez ikakvih poteškoća uzeli još četiri runde i zatvorili prvu mapu 16-3.

Na drugoj mapi se ponovo videlo da BIG ne posustaje, ali ovog puta half je završen sa malo manjom razlikom. Pošto je Overpass bio pik Nikoline ekipe, očekivano su zatvorili i drugi half 16-6 i tako uzeli pehar PGL Minora u Evropi. Pored mesta na glavnim kvalifikacijama oni su zaradili i 30 000 dolara za osvojeno prvo mesto. Drugoplasirana Penta osvaja duplo manju sumu – 15 000. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je 22-godišnji Johanes ‘tabseN’ Vodarz, koji je na obema mapama bio prvi.

Glavne kvalifikacije kreću od 29. juna i traju do 2. jula. 16 timova, od kojih su 8 imali sigurno mesto, a ostalih 8 došli preko Minora, boriće se za 8 mesta na velikom Majoru u Krakovu, gde će se pridružiti legendama koje ih strpljivo čekaju! Nagradni fond turnira iznosi čak milion dolara. Ukoliko ste propustili tok mnogobrojnih kvalifikacija i Minora, kompleksnu mapu puteva do Majora možete videti OVDE.

Izvor: Klan RUR

CS:GO

CS:GO – Top 20 HLTV 2017. (drugi deo)

HLTV uveliko nastavlja sa izbacivanjem rang liste najboljih igrača 2017. godine, naredna četiri mesta su obasjana danskom zastavom, a smatra se da će se ista zastava videti i pri dnu ovogodišnje liste.

CS:GO četvrtak 11.01. 16:54 Komentara: 0

CS:GO – HLTV počeo sa rangiranjem igrača za 2017.

Vodeći CS portal HLTV je počeo sa objavljivanjem top 20 igrača za 2017. godinu. Najbolji igrač prošle godine bio je Brazilac Marselo “coldzera” David, koga je odmah pratio sunarodnik i saigrač – Gabriel “FalleN” Toledo, a na trećem mestu se našao Danac Nikolaj “device” Ric. Ovogodišnja lista će verovatno izgledati slično, jer će se brazilska i danska zastava najviše videti pri kraju liste.

CS:GO utorak 9.01. 11:18 Komentara: 1

Istorija Counter-Strike mapa #5: Cobblestone

Stigla nam je Nova godina, nova nedelja, te i novi deo serijala o Counter-Strike mapama. I dok je vreme raspusta i odmora, imamo više vremena za igranje nama omiljenih igara, a nikada nije na odmet nešto i pročitati o njima. Ovoga puta pričamo o Cobblestone.

CS:GO petak 5.01. 17:14 Komentara: 6
strana 1 od 44 idi na stranu