Esports B92.net

CS:GO DH – Fnatic i SK prošli u plej-of

Grupna faza turnira u Jenćepingu je završena, poznata su imena i druga dva tima koja idu u plej-of, a to su švedski fnatic i brazilski SK. Rival fnatica biće Immortals, dok SK igra sa Counter-Logic Gaming.

Bogdan Đurić klan rur
Podeli

Dan i grupu A otvorile su dve poražene ekipe grupe, mousesports i Singularity. Kvalifikanti su se odlično držali na Nuke, gubili su u jednom trenutku 14:9, uspeli da izjednače, ali je ipak iskustvo na strani mousesports, te su odigrali bolju završnicu i dobili 16:14. Na Mirage smo isto gledali neizvestan, doduše mousesports je uvek bio u maloj prednosti, pri rezultatu 15:10 Singularity opet pokušava da preokrene, stižu do 15:13, ali je to bio njihov limit u ovom trenutku. Tako se završila pustolovina Danaca u Švedskoj, s obzirom da im je ovo prvi veći turnir, te da su odigrali dobar meč sa SK, a pogotovo sa mousesports, mogu biti zadovoljni.
A mousesports je onda imao teži zadatak, protiv ekipe SK. Prva mapa je bila Inferno, a mousesports iako je bio na T strani, pravi ogromnu razliku 10:2, do poluvremena su malo popustili, pa je bilo 10:5. Brazilci odlično otvaraju T stranu, stižu do 10:8, full buy rundu dobija mousesports, ali nije SK popustio nakon izgubljene bitne runde, te prave potpuni preokret na 14:11, a mapu osvajaju rezultatom 16:14. Coldzera i njegov tima izabrali su Mirage. Nakon nešto slabijeg uvoda, i minusa od 3 runde na startu, kreću sa znatno boljom igrom, preuzimaju kontrolu mida na T strani, i dobijaju rundu za rundom, do kraja prvog poluvremena je bilo 11:4. Opet počinje nešto slabije, gube pištolj rundu i naredne dve, ali to je bilo uglavnom sve što smo videli od mousesports na ovoj mapi, kraj 16:9. Ovom pobedom Brazilci obezbeđuju drugo mesto u grupi A, i zakazuju meč sa CLG.

Gambit i Cloud9 su bile ekipe sa skorom 0-1, pa smo na početku gledali njihov duel. Počeli su ga na mapi Train, a meč je obeležen velikim serijama koje su imale obe ekipe. Cloud9 je počeo na T strani, izgubili su pištolj rundu, ali uzvratili već u sledećoj za 1:1. Neočekivano lako su igrali na T strani Amerikanci, lako prolazili uglavnom na A sajt, pa su poveli 6:1, a do poluvremena je Gambit malo uspeo da smanji zaostatak na 9:6. Cloud9 je dobio svoju pištolj rundu i sledeću za 11:6, i činilo se da će zadržati vođstvo na objektivno lakšoj CT strani. Ali tada počinje serija Gambita, koja je trajala sve do 26. runde kada je rezultat bio 14:11 za Gambit! Na kraju je mapa završena rezultatom 16:12. Na Cache su timovi opet igrali u serijama, a Gambit je na T strani do poluvremena uzeo ogromnih 12 rundi, pokušali su Amerikansi da vrate, stigli do 13:10, ali je to bilo sve od njih, 16:11, i Gambit za plej-of igra sa fnatic.
Nakon jučerašnjeg maratona sa CLG, opet je fnatic morao da igra Train, jer je to bio izbor Gambita. Ovoga puta je CT strana bila dominatna, a prvo su na njoj bili Šveđani, pa su do poluvremena vodili 12:3. Gambit je takođe bio dobar braneći sajtove, ali ne toliko, stigli su do 12:9, ali nisu imali snage za potpuni preokret, 16:12 za fnatic. Druga mapa je bila Inferno, Gambit je bolje otvorio T stranu, poveli su sa 6:2, a do poluvremena su uzeli pristojnih 8 rundi. Kako su uzeli pištolj rundu, činilo se da ćemo gledati treću mapu, naročito posle prednosti od 14:8. Ali nisu to dozvolili Šveđani, koji vezuju 5 rundi, Gambit dobija prekida seriju za 15:13, ali fnatic vodi u produžetke, na kojima su ovoga puta bili bolji od protivnika, 19:17. Na Infernu je mou imao nestvarnu partiju, sa 40 fragova, jedan od AWP igrača koji nije toliko cenjen, a veoma je blizu najboljima, ako ne i jednak sa njima.

Turnir u Jenćepingu se igra po klasičnom sistemu nokaut faze, pa ekipa koja ispadne nema šanse za popravni. Dakle, očekuju nas dva meča polufinala, i veliko finale koje je zakazano za 19 časova, a pobednik odnosi 50 000 dolara.

Izvor: Klan RUR

CS:GO

CS:GO – Top 20 HLTV 2017. (drugi deo)

HLTV uveliko nastavlja sa izbacivanjem rang liste najboljih igrača 2017. godine, naredna četiri mesta su obasjana danskom zastavom, a smatra se da će se ista zastava videti i pri dnu ovogodišnje liste.

CS:GO četvrtak 11.01. 16:54 Komentara: 0

CS:GO – HLTV počeo sa rangiranjem igrača za 2017.

Vodeći CS portal HLTV je počeo sa objavljivanjem top 20 igrača za 2017. godinu. Najbolji igrač prošle godine bio je Brazilac Marselo “coldzera” David, koga je odmah pratio sunarodnik i saigrač – Gabriel “FalleN” Toledo, a na trećem mestu se našao Danac Nikolaj “device” Ric. Ovogodišnja lista će verovatno izgledati slično, jer će se brazilska i danska zastava najviše videti pri kraju liste.

CS:GO utorak 9.01. 11:18 Komentara: 1

Istorija Counter-Strike mapa #5: Cobblestone

Stigla nam je Nova godina, nova nedelja, te i novi deo serijala o Counter-Strike mapama. I dok je vreme raspusta i odmora, imamo više vremena za igranje nama omiljenih igara, a nikada nije na odmet nešto i pročitati o njima. Ovoga puta pričamo o Cobblestone.

CS:GO petak 5.01. 17:14 Komentara: 6
strana 1 od 44 idi na stranu