Zimski praznici kao i svake godine, donose nam mnogo promena u CS:GO-u

Zimski praznici se polako bliže kraju, pa je samim tim bilo malo manje vesti sa naše strane. U poslednjih nedelju dana, došlo je do mnogim promena u profesionalnoj CS:GO sceni, pa bi bilo savršeno vreme i da sumiramo najzanimljivija dešavanja.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Nedelja, 06.01.2019.

18:38

Zimski praznici kao i svake godine, donose nam mnogo promena u CS:GO-u

Za početak, krenućemo od možda i najzanimljivije vesti za nas. Jedan od najboljih analitičara u CS:GO sceni, Janko ”Ynk” Paunović, letos je preuzeo ulogu trenera u jednoj od najboljih ekipa na svetu. Iako su rezultati MIBR-a bili bolji u drugom delu 2018. godine, u odnosu na prvi, oni nikako nisu uspevali da ugroze najbolje ekipe na velikim takmičenjima. Nedostatak trofeja za njih i činjenica da će ponovo imati potpuno brazilsku ekipu, bili su dovoljni razlozi da okončaju svoju saradnji sa srpskim trenerom. Iako je tek dobio otkaz, odmah su se pojavile spekulacije, da će vrlo brzo pronaći novi posao. S obzirom da je Robban zvanično napustio ekipu Faze Clan, Janko će se najverovatnije pridružiti Nikoli ”Niko” Kovaču u jednoj od najboljih ekipa na svetu. Što se tiče Faze-a, i dalje se očekuje da će Adren postati novi član te ekipe, a dolaskom Nika, ekipa koja se trenutno nalazi na šestom mestu svetske rang liste, mogla bi ponovo da se vrati u vrh. Njima je falilo osveženje, a dolaskom Adrena, dobili bi jednog iskusnog igrača, koji zna kako da igra na najvećim turnirima, a pritom ne bi gubili na frag potencijalu.

Doskorašnji IGL Faze-a, Fin ”karrigan” Andersen, predvodiće američki sastav EnvyUs na severnoameričkom Majnoru. To je ekipa kojoj je bio potreban dobar vođa, pa sada ne bi bilo veliko iznenađenje da se oni kvalifikuju na IEM u Katovicama.

Iako se spekulisalo da će Cloud 9 dovesti Infinite-a kao izmenu za Goldena tokom narednih par meseci, njegove problematične izjave su ipak sprečile američku organizaciju da uspostavi saradnju sa mladim igračem. Oni su se okrenuli sada već bivšem igračem Swole Patrola, Džordanu ”Zelsis” Montemuru, koje će imati 3 meseca da se dokaže.

Kao što smo ranije pisali, Rickeh je zvanično potpisao ugovor sa Complexity-em, a peti član je niko drugi no legenda severnoameričkog CS:GO-a Džordan ”n0thing” Gilbert. On je zvanično potpisan da nastupa za Complexity do kraja IEM-a u Katovicama, pa ako za to vreme pruže zadovoljavajuće partije, ne bi bilo čudno da se n0thing ponovo vrati kerijeri igrača.

Iako se Dimasick tek pridružio ekipi Gambit, oni nisu smeli da propuste šansu da dovedu igrača Bondikovog kvaliteta, pa će bivši član Hellraisersa imati probu od 2 meseca da se dokaže u novoj ekipi. Ukrajinac će za 10ak dana imati priliku da pomogne Gambitu da se preko Majnora plasiraju na Mejdžor, a gledajući ostale ekipe iz CIS regije, Gambit bi trebao da bude jedan od favorita na tom turniru.

Optic je ekipa koja je imala velike ambicije kada je predstavila svoj danski sastav, ali od tada oni nisu ispunili svoja očekivanja. Oni su pre neki dan potvrdili da je Niko napustio ekipu, a da će njega zameniti mlada zvezda iz Danske Ismail ”refrezh” Ali. Igrač koji je tokom 2018. godine predstavljao Fragsterse i na jednom turniru čak igrao ka zamena za Cloud 9, prikazao je vrhunski kvalitet. On bi mogao da bude baš taj igrač, koji će konačno pomoći ovoj ekipi da napravi korak napred. Konfig i Jugi su konačno dobili još jednog saigrača koji će moći da se suprotstavi najboljima, kada je u pitanju frag potencijal.

Turska najbolja ekipa je pre desetak dana primila veliki udarac, kada ih je napustio najbolji igrač Xantares, koji se pridružio ekipi BIG. Oni su morali u veoma kratkom periodu da nađu zamenu, pa im se pridružio bivši član Renegadesa, Australijanac Yam. Yam je inače poreklom iz Turske, pa mu neće biti problem da uspostavi dobru komunikaciju sa novim saigračima.

Jedan od najboljih francuskih igrača u prethodnoj godini, koji nije igrao za neki veliki tim, Fransoa ”Amanek” Delauni, napustio je ekipu LDLC. Ovo vest je bila pomalo iznenađujuća, ali sada možemo očekivati da će se on verovatno u skorije vreme pridružiti jednoj od 2 vodeće francuske ekipe. I jedna i druga ekipa bi mogla da napravi još neke promene, s obzirom da nisu blizu ostalim ekipama sa vrha. Amanek je neko ko bi mogao da im pomogne sa tim, pa ćemo videti kako će odreagovati Vitality i G2.

S obzirom da je 2019. već uveliko krenula, HLTV, kao i svake godine svakog dana predstavlja po jednog od dvadeset najboljih igrača iz prethodne godine. Za sada predstavljena su petorica, a to su Valde, Ropz, rain, Autimatic i Sunny. Za sada, mi se potpuno slažemo sa njihovim izborom, pa nas zanima koga vi očekuje da se nađe na samom vrhu ove liste?

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: