Roditelji tuže Valve zbog kockarskih gubitaka njihove dece

Kompaniju iz Sijetla ovog puta tuže roditelji čija su deca izgubila hiljade dolara kockajući se sa kozmetičkim predmetima iz njihovih igara.

Izvor: KlanRUR, Veljko Vukoviæ

Sreda, 28.12.2016.

12:20

Roditelji tuže Valve zbog kockarskih gubitaka njihove dece
Foto: reddit

Tri tužioca traže novčanu nadoknadu od Counter Strike: Global Offensive izdavača, kompanije Valve, nakon što su njihova deca, navodno, izgubila hiljade dolara kladeći se kozmetičkim predmetima iz ove igre.

Roditelji koji su tužioci u ovom slučaju, veruju da je Valve stvorio neregulisani kockarski ekosistem kroz svoj virtuelni market u okviru Steam platforme. Kroz kupovinu kozmetičkih predmeta - skinova, igrači svih uzrasta su bili, i još uvek jesu, u mogućnosti da koriste te predmete za online kockanje, jer je trgovina ovim predmetima dozvoljena svakome ko ima nalog na Valveovoj Steam platformi.

Još uvek se ne zna da li će ovaj slučaj stići do sudnice. Ova tužba stiže dva meseca pošto je sud odbio tužbu protiv Valvea i vlasnika CSGO Lotto sajta, Trevora Martina, tvrdeći da kockarski gubitak nije dovoljna imovinska šteta da bi se postupilo po RICO (the Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) načelu.

Esport vesti su u 2016 godini bile pune naslova o neregularnom kockanju kozmetičkim predmetima iz Valveovih igara, gde se procenjuje da ova industrija vredi preko 7.4 milijarde dolara. Ova procena vrednosti je objavljena pre nego što je Valve poslao zahteve za obustavu rada velikom broju ovih sajtova.

Izvor: KlanRUR.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: