Nikola ”Niko” Kovač završio 2019. godinu kao 11. CS:GO igrač sveta

Najbolji CS:GO igrač iz regiona, Nikola ”NiKo” Kovač je po četvrti put uspeo da se domogne liste najboljih igrača godine, ali nažalost, nije uspeo da ponovo rezultate iz prethodne dve, te će morati da se zadovolji 11. mestom.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Nedelja, 12.01.2020.

16:51

Nikola ”Niko” Kovač završio 2019. godinu kao 11. CS:GO igrač sveta

Izvor: RUR Esports

Nikola se pojavio na regionalnoj sceni još u početnim danima igre, kada je još uvek bio tinejdžer. Ipak, ostatak sveta se upoznao sa njegovim kvalitetima tek 2015. godine kada je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Mousesportsom. Igrajući na samom vrhu svetske CS:GO scene, Niko je izgradio ime za sebe, predstavljajući ekipu koja tada nije bila svetska sila. U 2016. godini se po prvi put pojavio na listi najboljih 20 igrača sveta u izboru HLTV-a, zbog čega je na startu 2017. godine prešao u redove FaZe Clana, koji je tada stvorio super-tim.

Igrajući za Faze Clan u 2017. i 2018. godini uspeo je da se domogne mnogih velikih trofeja, ali Major titula im još uvek fali, iako su bili veoma blizu u par navrata. Dugo su bili u TOP 3 na svetu, ali nikako nisu uspeli da dođu do onog glavnog cilja, što je bilo da postanu broj 1. na svetu. Ipak, dvadesetdvogodišnji Niko je uvek igrao na visokom nivou, koliko god da njegovoj ekipi nije išlo. Zbog toga je 2017. godine uspeo da završi kao drugi najbolji igrač godine, a sledeće je završio na trećem.

Tada na scenu stupa 2019. godina, a rezultati Faze Clana počinju drastično da opadaju. Kompletna petorka se mučila da pronađe pravu formu, zbog čega su u nekoliko navrata menjali igrače. U godini uspeli su da se domognu dva manja trofeja, zbog čega nisu kompletno ispali sa vrha. Jesenas, Faze je odlučio da napravi nove drastične promene u svojoj petorci, te se Nikoli u postavi pridružio Marselo ”coldzera” David, igrač koji je 2017 i 2018. godinu završio kao najbolji igrač na svetu. Njegovim dolaskom Faze je ponovo počeo da izgleda kao ekipa, zbog čega od njih očekujemo dobre stvari u 2020. godini.

Kompletan pregled njegove godine, kao i njegove karijere, možete pročitati na HLTV-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: