Esports B92.net

Najveći transfer u istoriji esporta? - Cloud9 doveo Es3taga

Astralis je rano ujutru potvrdio da su prodali Patrika ”Es3tag” Hansena u redove Cloud9-a, koji je njegovim dolaskom finalizirao svoj sastav.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Astralis Group
Foto: Astralis Group

Početkom septembra saznali smo da će se Cloud9 rastati sa svojom trenutnom petorkom i da će pod vodstvom Henrija ”HenryG” Grira i Aleksandra ”Kassad” Trifunovića krenuti da sastavljaju novi roster. Kao prvo pojačanje doveden je bivši kapiten Vitality-a, Alex, da bi nakon njega stigli Mezii, Woxic i Floppy. Iako su spomenuli da je cilj da se napravi ekipa od 6 igrača u narednih par dana bi trebao da dođe Es3tag, te bi uskoro mogli da vidimo Cloud9 u akciji.

Danac je za Astralis potpisao još u martu ove godine, ali bi tek počeo da igra za njih u julu kada mu je i zvanično istekao ugovor sa Heroikom. Iako se nije mnogo zadržao u danskoj ekipi, uspeo je da dokaže svoje kvalitete i da bude jedan od najzaslužnijih za to što je Astralis osvojio ESL Pro Ligu i što se vratio na prvo mesto svetske rang lsite. Mnogi su očekivali da će nastaviti da se bori za svoje mesto u postavi, ipak, Xyp9x je najavio da je spreman da se vrati, a Es3tag je shvatio da ipak ne želi da sedi na klupi, zbog čega je bez previše razmišljanja prihvatio ponudu američke organizacije.

”Ponosan sam što mogu da nastupam za organizaciju kao što je Astralis. Volim sve naše fanove i ni na jedan trenutak nisam pomislio da napustim ovu ekipu”, izjavio je Ese3tag.

”Osvojio sam svoji prvi trofej i mnogo volim da radim sa ovim momcima. U poslednjih 6 meseci sam mnogo napredovao, kao igrač i kao osoba i mnogo toga dugujem ovoj organizaciji. Ipak, Cloud9 mi je ponudio nešto što sam ozbiljno morao da razmotrim. Dopada mi se projekat i verujem da ćemo biti na vrhu u narednim godinama. Žao mi je što napuštam Astralis, ali sam veoma uzbuđen što ću dobiti priliku da predstavljam Clouid9”, dodao je.

Izvor: RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.