Na pomolu najveći transfer u istoriji esporta – Niko prelazi u G2

Kako navode novinari sa HLTV-a i 1pv.fr-a, uskoro bi mogao da se ostvari najveći transfer u istoriji Counter Strike-a, pošto G2 pokušava dovede jednog od najboljih igrača na svetu, Nikolu ”Niko” Kovača.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Petak, 18.09.2020.

16:36

Na pomolu najveći transfer u istoriji esporta – Niko prelazi u G2

Izvor: RUR Esports

Dve organizacije su već uveliko započele pregovore oko ovog transfera i nema sumnje da se radi o jednoj od najvećih cifri kada je u pitanju transfer jednog Counter Strike igrača. Još uvek nije potvrđeno koga bi mogao Niko da zameni u postavi, ali bi to najverovatnije bio Fransoa ”Amanek” Deloni.

Niko je član Faze Clana od marta 2017. godine kada su ga doveli iz Mouza za $500,000. Od tada je dvadesettrogodišnjak postao jedan od najboljih igrača na svetu, a njegova ekipa je postala jedna od najboljih i najtrofejnijih. Ipak, početkom 2019. godine rezultati su krenuli nizbrdo. Zato je pre godinu dana doveden Marselo ”Coldzera” David, koji je 2016. i 2017. godine bio proglašen za najboljeg na svetu. Faze je tada stvorio ekipu koja je trebala da bude dominantna na svetskoj sceni, ali to jednostavno nije bio slučaj. Ekipa je verovatno u najlošijoj formi od svog osnivanja, te ne bi bilo čudno da vidimo velike promene.



Što se tiče G2-a, oni su organizacija koja je u svojoj istoriji često imala veoma promenljivu formu. Kada se završio Major u Berlinu pre tačno 12 meseci, G2 je ostao bez Shox-a i Lucky-a, a na njihovo mesto dolaze Nemanja ”Nexa” Isaković i Nemanja ”hunter” Kovač. Uz Nika, njih dvojica su najbolji igrači sa ovih prostora, što su i potvrdili prošle godine kada su odveli po prvi put u istoriji jednu srpsku ekipu na jedan turnir kao što je Major.

Nova ekipa G2-a je odlično startovala, forma je bila sve bolja i bolja, da bi u jednom trenutku ove godine dostigli prvo mesto na svetskoj rang listi. Dospeli su do četiri finala na velikim turnirima, ali trofeji su im izostali. Kada je trebalo da uspostave svoju dominaciju, forma je krenula da opada, pa kao što sam i juče pisao, doživeli su težak poraz koji će možda naterati organizaciju da napravi nekoliko promena.

Iako sam očekivao da će G2 želeti da napravi nekakvu promenu, nikada ne bih predosetio da su spremni da dovedu igrača ovakve klase. Iako će sigurno potrajati pregovori, nakon par nedelja bi mogli da vidimo jedan od najuzbudljivijih timova svih vremena. Već neko vreme svi fanovi sa Balkana imaju želju da Niko i Hunter zaigraju zajedno, te bi ovo konačno mogla da bude i istina.

Što se tiče samih organizacija, G2 bi dobio jednog od najboljih igrača na svetu, koji bi konačno mogao da bude rasterećen kapitenske ulogu koje je imao u Faze-u. Samim tim sam ubeđen da bi povratio onu svoju najbolju formi i da bi G2 mogao da postane jedna od najboljih ekipa na svetu. Sa druge strane, ovo bi mogao da bude veliki udarac za Faze Clan iz kojeg verovatno neće tako lako moći da se oporave gledajući koliko je Niko važan deo njihove ekipe.



Da li mislite da bi ovo mogao da bude jedan od najboljih transfera svih vremena?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: