Esports B92.net

FaZe pobedom protiv NIP-a trijumfovao na BLAST Pro Series turniru u Kopenhagenu

Kao što svi već znate, pre samo par meseci u svetu Counter Strike-a digla se ogromna prašina oko eventualnog dolaska brazilske zvezde u FaZE. Naravno, reč je o Coldzera-i koji je napustio MIBR i dugo vremena bio slobodan igrač. Nakon par meseci definitvno je potvrđen njegov transfer i od ove internacionalne ekipe se mnogo očekivao. Međutim, sve do juče FaZe nije pokazivao zadovoljavajuće rezultate, što nikako nije dobro s obzirom na to da je u njihovu novu ekipu uloženo dosta novca.

Mihailo Marković RUR
Podeli

Od samog početka ovog turnira FaZe je igrao na veoma visokom nivou ali njihova igra u finalnom meču protiv ekipe NIP je potsetila na njihovu igru u slavnim danima. Meč je planiran da se odigra po BO3 principu, ali zahvaljujući odličnoj igri FaZe-a ovo finale je završeno u samo dve mape.
Prva mapa koja se odigrala bio je Nuke gde je FaZe napravio pravo čudo. Šveđani su imali 7 meč lopti koje nisu uspeli da iskoriste što ih je an kraju koštalo poraza u produžetcima.

Druga mapa bila je popularni Dast. NIP je odlično odigrao pištoljku i time ostvario ranu prednost. Međutim, FaZe je odlučio da forsuje drugu rundu što se na kraju veoma isplatilo jer su nakon prve runde, uspeli da pobede uzastopnih 5 i time sebe doveli u značajnu prednost od 5-1. Od ovog trenutka pa sve do kraja meča NIP nije uspeo da povede, tako da je ova mapa završena rezultatom 16:12.

Ovo je prva pobeda novog sastava FaZe-a koja bi mogla da znači početak jedne nove FaZe ere.

strana 1 od 9 idi na stranu